Zdravlje i wellness

6 neverovatnih koristi za zdravlje čađi

6 neverovatnih koristi za zdravlje čađi

Chaga gljive, medicinski poznat kao Inonotus obliquus, zapravo je gljiva koja raste na breze i drugog drveća u šumama istočne i sjeverne Europe, Rusija, Koreja, neki dijelovi SAD-a i Kanade. Ova biljka se koristi za razne medicinske svrhe i zdravstvene koristi od Chaga gljiva ima u izobilju.

Prednosti Chaga Mushroom za zdravlje:

Sada, možda se staviti van mišlju korištenja gljiva. Ali kada shvate koliko je dobar je ovaj "gljivica" za svoje zdravlje, kako se leči, lekova, i poboljšava blagostanje, siguran sam da ćete se predomisliti!

1. Koristi se kao Snažan adaptogen:

Adaptogen je tvar koja može izmijeniti odgovor osobe na stres. U 1950-ih, vlada nekadašnjeg Sovjetskog Saveza je vršio eksperimente testirati efekte adaptogen na ljudski organizam. Chaga gljive su među supstanci koje se koriste, a oni Utvrđeno je da su najmoćniji među puno. Chaga gljive djelovati predivno za ublažavanje stresa, a od stresa uzrokuje gotovo 80% bolesti, zdravstvene prednosti Chaga gljive su zaista izvanredan.

load...

2. Povećava Dugotrajnost:

Drevne kineske vjerovali da je Chaga gljive povećavaju dugovječnost. U stvari, japanski i Korejci ga koristi svakodnevno i Sibiraca piju na redovnoj osnovi. A činjenica da su stope životni vijek ovih osoba je između 85 do 100 godina, prihvaćeno je da su tvrdnje o anti-aging imovine Chaga gljive 'može biti istina. U Chaga gljive sadrže prirodne fitohemikalije, koji ne prave razliku što se tiče dugovječnosti.

3. Borba bolesti i jača tijelo imunitet:

Godine 1955., Moskva je medicinske akademije znanosti otkrili da neke biljke i bilje može pomoći u borbi tijela protiv raznih bolesti, kao i jačanje imunološkog sistema organizma. Chaga gljive, rekao je da je jedna od onih biljaka koje su imali gore navedene sposobnosti. Oni su naširoko koristi ruski sportista koji se činilo da undefeatable za to vrijeme. U Chaga gljiva koristi, kao što je otkrio Rusi u 1950-ih, i dalje važi za ovo doba.

4. Sadrži brojne Nutrijenti:

Chaga gljive se smatraju izuzetno važno, jer sadrže obilan iznos hranljivih materija. Chaga gljive su bogate vitaminom B, fenola, flavonoida, minerala i enzima. Oni su jedan od najgušće izvora panthothenic kiselina, vitamin koji pomaže u proces varenja. Oni također sadrže riboflavin i niacin u obilnim količinama. Nepotrebno je reći da je sadržaj nutrijenata u Chaga gljiva obiluje, doprinosi ogromne zdravstvene koristi od ovih gljiva.

load...

5. Koristiti kao alternativa Medicine:

Chaga gljiva se često koriste kao izvor alternativne medicine. Oni se smatraju djelotvoran antioksidant. Ovi medicinski gljive imaju visoku koncentraciju antioksidanata, koji može pomoći ljudima boriti mnogi radikalni bolesti, kao i poveća se imuni sistem. Međutim, ljudi se savjetuje da razmotre sva svojstva ove biljke i konsultuju lekara pre nego što ga koristite kao alternativne medicine.

6. Pomaže u borbi protiv raka:

Chaga pečurke su poznati po tome da je moćan lijek za rak. Rečeno je da je ova gljiva ima epohalno utjecati na osobe koje pate od raka, posebno na one koji pate od jetre, želuca, dojke i raka maternice. Također je poznato da imaju isti učinak na pacijente koji pate od dijabetesa i hipertenzije.

Istraživanje o Chaga gljivama traje od ranih 1950-ih. Iako, to je nemoguće uzimati ove gljive kao hrana, često se konzumira u obliku pića, kao što su juhe ili čaja. Jedan od najlakših i najviše odgovara načina za unos je tako što je u fini Chaga gljiva u prahu, a zatim dopuni ga u kapsulama. Ali, kao što je već rečeno, pažljivo provjerite prije nego što ove biljke. Pogrešna doza može nauditi. Ali uz pravilnu upotrebu, možete imati koristi od ovog neverovatno gljivice, sada kada treba da vas zanima!

Jeste li ikada čuli za Chaga gljive? Jeste li ih pokušali? Jesu li vam pomoći? Da li podijeliti svoje iskustvo s nama u komentarima ispod teksta!

load...