Zdravlje i wellness

6 neočekivanih neželjenih efekata kafe Decaf

6 neočekivanih neželjenih efekata kafe Decaf

Pijete li često kafa bez kofeina? Da li pate od žgaravice ili bolovi u zglobovima od kasno? Ako da, onda ste vjerojatno doživljavaju bez kofeina strani kafu efekte.

Da, to može biti pametan način da kontroliše unos kofeina, ali je broj zdravstvenih rizika koji dolazi sa bez kofeina kava je iznenađujuće! Da biste saznali više o tome što je bez kofeina kava i zašto je bez kofeina kava loše za vas, nastavite sa čitanjem članka.

Šta je Decaf kafu?

Bez kofeina kava priprema skidanje kofeina od omiljenih kafu. Međutim, ne treba zaboraviti da bez kofeina kava nije u potpunosti bez kofeina. Prema međunarodnim standardima, bez kofeina kava je 97% bez kofeina. To može biti i do 99% bez kofeina. U Arabica kave ima manju sadržaj kofeina u odnosu na Robusta graha.

load...

Bez kofeina Kava Vs Redovito Coffee:

Koliko kofeina u bez kofeina kafu? Pa, jedna šoljica bez kofeina kava sadrži 2-5 miligrama kofeina. S druge strane, jedna šolja redovne kave sadrži 60-150 miligrama kofeina.

Kako kafa bez kofeina?

Decaffeination je jednostavan proces koji uklanja kofeina iz zrna kave. Postoje tri načina za uklanjanje kofeina iz kafe. Metode mogu da se upotrebe organskih kemijskih otapala ili ugljen-dioksida i vode.

Bez kofeina Kava Side Effects

Bez kofeina kava može trajati pomoći Curb Your ovisnosti o kofeinu, ali pije to predstavlja nekoliko opasnosti po zdravlje. Čitajte na znati više o nuspojave bez kofeina kava:

load...

1. Uzroci kardiovaskularnih komplikacija:

Bez kofeina kava dolazi sa sporedne efekte koje bi mogle biti opasne po život. Studije pokazuju da bez kofeina kava povećava rizik od srčanog udara. Ima tendenciju da se poveća nivo LDL holesterola, što u konačnici čini skloni bolesti srca, napadi, i srce kvarova (1). Smanjenje unosa kofeina kava će pomoći u kontroli razine u plazmi homocisteina i sprečavanju koronarne pitanja.

2. Negativnih efekata na Bone Gustoća:

Bez kofeina Kava također ometa gustoće kostiju. Prema nekoliko studija, kosti minerala imaju alkalizovan uticaj na hronične metaboličke kiselost. Kada je nivo kiselosti su visoke u organizmu, to dovodi do negativnog salda kalcijuma i iscrpljivanje mineralne. Drugim riječima, bez kofeina kava čini skloni osteoporoze ili drugih vezanih bolesti kostiju (2).

3. Povećava loš holesterol:

Bez kofeina kava također povećava nivo LDL holesterola u organizmu. Prema studiji koju je American Heart Association, bez kofeina kava može planinariti razina apolipoproteina B u organizmu, koja je sastavni dio LDL kolesterola.

4. Uzroci Reumatoidni artritis:

Bez kofeina kava i čini skloni reumatoidnog artritisa. Prema nedavnom istraživanju, piju četiri šoljice bez kofeina kafe dnevno povećava rizik od razvoja ove bolesti (3). S druge strane, možete popiti tri šalice čaja dnevno i smanjiti šanse za razvoj artritisa.

5. Spikes Metabolički Kiselost:

Kafa je veoma kiseli u prirodi. Kafa bez kofeina može izazvati više kiselosti od regularnom jedan. To također može uzrokovati gastroezofagealni refluks. Njegova sposobnost da izazove hiperaciditet može dovesti do većeg rizika od razvoja ulkusa (4). Iz tog razloga, ako ste pate od čira na želucu izbjeći iskušenje za parenje šolju bez kofeina kava.

6. Povećava Gastrin Nivoi:

A konačno i jedan od ozbiljnih strani bez kofeina kava efekata je njegova sposobnost da stimuliše razine gastrina. Gastrina je hormon koji povećava oslobađanje kiseline u želucu (5). Takođe povećava lučenje tripsina (6).

Sada znate da je vaš omiljeni šolju ukusne kave previše može uzeti danak na vaše zdravlje. Pokušajte da ga piti umereno da smanji negativne efekte na vaše zdravlje.

Nadam se da si sada jasno bez kofeina kava nuspojava. Pijete bez kofeina kafu? Da li ste znali ovih bez kofeina strane kafu efekte ranije? Dijele svoja iskustva i ideje u komentar okvir dati u nastavku.

load...