Zdravlje i wellness

6 divnih ljepota i koristi za zdravlje cvjetnih cvijeta

6 divnih ljepota i koristi za zdravlje cvjetnih cvijeta

Mislim kaktus i ovu sliku pojavi - speared biljka bez cvetova i plodova raste u pustinjama. Ali određene cvijeta kaktusa i medvjeda voća previše. Kaktus cvijeće imaju brojne zdravstvene beneficije za ponuditi. Sustignu neke zanimljive činjenice i koristi od kaktus cvijeća ovdje s nama.

Prije nego učenje o prednostima, približiti sa porijeklom i gdje se nalaze kaktus cvijeća.

Šta je Cactus Flower?

Tipičan kaktus je član sočne porodice biljka poznata kao Cactaceae. Postoji više od 2000 sorti kaktusa koja odrastaju u različitim oblicima i veličinama. Ove biljke cvatu u toplim, sunčanim klime. Neke vrste kaktusa može čak biti posađeno u zatvorenom prostoru, kao oni zahtijevaju malo sunca. Postoje određene vrste kaktusa koji proizvode sezonskog cvijeća kada su uvjeti povoljni. U stvari, baš kao i kaktusa, svoje cvijeće također dolaze u različitim bojama, oblicima i veličinama.

load...

Kako napraviti Cactus Proizvode Flowers?

Iako se čini malo verovatno da je bodljikava biljka kao kaktus može proizvesti tako lepe cvijeća, možete napraviti cveta sa nekoliko saveta i trikova koje su date u nastavku.

1. Odaberite biljka koja već ima cvijeća i voća, i izbjegavati one koje se pojavljuju prestar da cveta.

2. Pogon je u srednjem loncu koji sadrži jednake dijelove zemlje, ptica šljunka, i list kalup. Budući da postoje nekoliko vrsta kaktusa, strogo slijedite upute za sadnju za varijantu.

load...

3. Redovno u vrijeme presađivanja vode ga. Ali izbjegavajte višak zalijevanje, jer to može dovesti do pretjeranog ne dozvoljavajući biljke da cveta.

4. Ožujak za novembar je aktivan vrijeme za biljke da cveta. To treba redovno zalivati ​​u to vrijeme tako da je vrh ¼ inča tla je vlažna.

5. Izbegavajte zalijevanje ili dodavanjem gnojiva od novembra do marta kako bi mogla postati neaktivni. To postane uspavana u svom prirodnom okruženju u sličnim uvjetima.

6. Osigurati da zadrži postrojenje na mjesto gdje temperatura ne prelazi 50 stupnjeva F noću i prima najmanje 5 sati sunca tokom dana.

7. Početak zalijevanje kaktusa kada cvjeta pojavljuju u proljeće i nastaviti zalijevanje do avgusta. Usporite zalijevanje u avgustu do postrojenja je spreman za narednu uspavani sezone.

Zdravlje i ljepotu Prednosti Cactus Flower:

Većina nas vole da se drži podalje od kaktusa zbog svoje bodljikave prirode, ali oni su jedan od najznačajnijih biljaka s nekoliko zdravlje i ljepotu prednosti. Postoje brojne vrste kaktusa svaki posjeduju određene zdravlje i ljepotu prednosti od kojih su neke su date u nastavku.

Zdravstvene prednosti Cactus Flowers:

1. Antiinflamatorni:

Kaktus cvijeće imaju anti-upalno djelovanje. Kaktus cvijet ekstrakti mogu smanjiti rizik od upale u različitim medicinskih stanja, uključujući i dijabetes.

2. Anti-upalni i anti-Dijabetička Agent:

Mnoštvo kaktusa pod nazivom Opuntia dillenii cveta u Egiptu. Ona se koristi kao anti-upalni i anti-dijabetičke agent u tradicionalnoj medicini.

3. Analgetik:

Alkohol ekstrakte kaktusa cvijeća posjeduju analgetik svojstva osim potencijalnim anti-upalni efekte.

4. Antioksidativni i anti-Ulcerogenic:

Određene studije ukazuju da metanolnog cactic cvijet ekstrakt (Opuntia ficus indica) izložbu antioksidans i anti-ulcerogenic svojstva.

Ljepota Prednosti Cactus Flowers:

5. Sprečava znakove starenja:

Ljepotu prednosti kaktusa cvijet može se pripisati svoje jake antioksidativna svojstva. Ovi antioksidansi štite kožu od oštećenja slobodnim radikalima, čime se sprečava znakove starenja kao što su fine linije i bore.

6. Održava vlažnost kože je:

Kaktus cvijet ekstrakti se koriste kao sastojak u rasponu od proizvoda za njegu kože. Oni pomažu u održavanju prirodnu vlažnost kože i spriječiti gubitak vlage sa površine kože. Oni su poznati po svojoj sinergistički antioksidans i anti-histaminic svojstva.

Dok postoje ove prednosti, opsežnog istraživanja i studije treba uraditi da se istakne gore navedenih prednosti kaktus cvijeća. Uzeti savjet svog liječnika prije nego što pokušate kaktus cvijeće izbjeći komplikacije.

load...