Zdravlje i wellness

6 Ayurvedski lekovi za povećanje težine

6 Ayurvedski lekovi za povećanje težine

Popularnost Ayurveda je oživljen u posljednje vrijeme zbog svoje holistički pristup koji posjeduje baštine od 5.000 godina u medicini. Značenje riječi "Ayurveda" je "nauka o dugovječnosti", a to propisuje sveobuhvatna rješenja za sve vrste bolesti i poremećaja. Većina ajurvedske tretmane bazirati na ishrani rješenja koja su jeftini i jednostavni za pratiti. Ayurveda također naglašava na meditaciju i jogu kako bi izazvati odgovarajući balans energije u ljudskom tijelu. Za svoj zdrav pristup, Ayurveda ima lijek za čak kritične bolesti, koji alopatije ne bavi. Isto tako, pothranjenih ljudi mogu uživati ​​u nekim od najboljih efikasnih tretmana od Ayurveda u cilju postizanja standardne tjelesne težine.

Zašto Ayurvedski medicine u dobiti na težini?

Možete vjerovati na Ayurveda iz nekoliko razloga. Prije svega, ayurvedska doze su blage. Drugo, većina ajurvedske lijekove nemaju nuspojava. Konačno, ayurvedska lijekovi su jeftini i lako dostupni svuda. Ayurveda je potpuno siguran, jer su svi lijekovi su izvedeni iz prirode i ne uglavnom uključuju štetnih kemikalija. Ovdje su neke poznate ayurvedska lijekova, koji pomažu da se izazvati tjelesne težine.

Ayurvedska medicina za debljanje:

1. Chyavanprash:

Chyavanprash je najpopularniji i poznati tonik za debljanje. To je u redu kombinaciju različitih hranljive bilja prirode, koji pomažu jačanju kosti i mišića tijela. Ovi sastojci pomažu da se poboljša imuni sistem u velikoj mjeri i moguće je da se podigne težinu sa redovnim unosom Chyavanprash. Ovaj tonik je pogodan za ljude svih dobi i spolu. Konzumiranje dva kašike Chyavanprash osigurava bolju cirkulaciju krvi i pomaže u revitalizaciji dotrajalih vitalnih elemenata unutar tijela. Chyavanprash čini proces probave brzo i zbog toga čini da se osećate gladni ranije. Dostupan na svim većim prodavnicama, Chyavanprash se ispostavilo da je siguran šut lijek za debljanje.

load...

2. Vasant Kusumakar Ras:

Vasant Kusumakar Ras je popularna ayurvedska medicina dostupna u prahu ili obliku tableta. Ovo je recept droge i treba stoga unos isto samo pod medicinskim smjernice. Vasant Kusumakar Ras se smatra kao odličan rejuvenator za živce i krvne sudove. Ona također pomaže povećanju memorije, ten, imunitet i tjelesnu težinu. Idealno doziranje Vasant Kusumakar Ras je 125-250 mg jedanput u ranim jutarnjim satima, u prazan ili pun želudac. Tradicionalno, lijek se daje zajedno sa šećerom, ghi, ili meda. Neki od popularnih proizvođača Vasant Kusumakar Ras su Baidyanath, Dabur i Shree Dhootapapeswar Ltd.

3. Ashwagandha Churna:

Ovo je dobro poznata biljka ima čudotvornoj na debljanje. Je churna se koristi u nekoliko medicinskih preparata za svoje bogate nutritivne prednosti. Za svoje višestruka korist, biljka je također poznat kao "indijski ginseng. Kada konzumira sa visokim kalorija, ashwagandha churna mora pomoći u sticanju tjelesne težine. Idealna doza ove biljke je 100 mg na dan. Ayurveda centar je jedno popularno mjesto gdje su na raspolaganju sve popularne ayurvedska lijekove uključujući ashwagandha churna.

4. Saatavari:

Popularno poznat biti od pomoći za trudnice i dojilja, saatavari je korisno za povećanje tjelesne težine. Ove biljke je odličan hidrator koji pomaže da se održi ravnotežu tekućine u tijelu. Pored toga, saatavari poboljšana probava sistem u značajnoj mjeri. Himalaya bilja su vodeći proizvođači saatavari u Indiji.

load...

5. Annonna Squamosa:

Annonna Squamosa je naučno ime krem ​​jabuke, što se smatra kao najbolji voće za povećanje tjelesne težine. Plod promovira tjelesne težine uspješno po borbu protiv anoreksije i efikasno jačanje mišića tijela. Krem jabuka dnevno je dovoljna za postizanje željenog cilja.

6. Yashtimadhu:

Yashtimadhu je djelotvoran pravni lijek za osobe s vrlo slab imuni sistem. Osoba sa slabim imunitetom nikada ne može biti u mogućnosti da se poveća tjelesne težine. Yashtimadhu pruža ljudima snagu i izdržljivost za navedene svrhe.

Nadam se da ste uživali čitajući ovaj članak i da zna najbolje ajurvedske lijekove za debljanje. Nemojte dijeliti vaš feedback sa nama.

load...