Zdravlje i wellness

5 zdrave voćne sokove uzeti tokom trudnoće

5 zdrave voćne sokove uzeti tokom trudnoće

Dakle, ti si trudna? Čestitamo! Sada kada ćete postati majka, siguran sam da se čuju razne savjete i sugestije tokom dana o tome kako da vode posebnu brigu o svom zdravlju. I siguran sam da sve raznolik sugestije imaju tendenciju da napuste ste zabrinuti i zbunjen. Ali, dozvolite mi da vam kažem nešto! Trudnoća nije samo o dodavanju 300 dodatnih kalorija i radi jogu ili vježbe na redovnoj osnovi. Većina ljudi kažu da treba jesti zdravo. Ali, da li ste se ikad zapitali šta su najbitnije stavke koje bi trebalo biti dio vaše ishrane? Ako ne znate, onda ovaj članak je savršen za vas.

Hajde da pogledamo najbolje voćni sokovi tokom trudnoće:

Juicing je jedan od najboljih navike ste mogli uzeti za vrijeme trudnoće pružiti zdravlje i ishranu za vaše dijete. I ne samo to, čaša zdravog soka dnevno će vam napuniti za neko vrijeme. Istovremeno će se dodati i sjaj i sjaj u lice. Ako ne znate koji sok treba piti, onda pogledajte ove zdrav voćni sokovi tokom trudnoće:

1. Sok od jabuka:

Redovno imaju čašu soka od jabuke će sigurno pomoći da se osećate osvježena i zdrav tih posebnih mjeseci. Ovdje je jednostavan recept:

load...
 1. Trajati dva do tri jabuke i oljuštiti kožu
 2. Kuhati ih i ostavite da se ohladi
 3. Dodajte ga u blender za minut
 4. Sipajte u čašu i miješati neki sok od limete u njemu
 5. Držati u frižideru sat vremena, a zatim služiti hladno

2. Guava Juice:

Guava je jedno voće koje leči kao i sprečava probleme vezane zatvor za vrijeme trudnoće. Pripremiti svježi čašu guave soka, od vas će zahtijevati 2 guava, dvije kašike šećera, sok od limuna, a neki sok.

Evo recept:

 1. Skuhati guave u vodi i čekati da se ohladi
 2. Sada dodajte ga u blender za pripremu soka. Dodajte đumbir i sok od limuna previše
 3. Nakon završetka procesa miješanja, dodati neke kockice leda u piću i služe svježe!

3. Sok od grožđa:

Dodavanje neke Tangy grožđa na svoj sok će sigurno biti raj za vaše nepce! Naučimo kako da to savršen čašu soka od grožđa.

load...
 1. Uzeti oko 500 grama grožđa i smrviti ih
 2. Dodajte ih u blender i pustiti sok pripremiti za minut ili više
 3. Sipajte sok i zadržati u frižideru
 4. Dodajte crtica kreča na to i onda poslužiti hladno

4. Beet Juice:

Pripremiti svježi čaša soka repe, pobrinite se da imate ove pri ruci, kao što su 4 šargarepe, 2 repa, 1 jabuka. A sada su postavljeni za sokova bogatih!

 1. Usitniti sve sastojke na komade i dodajte ih u blender da se pripremi svježe čašu soka.
 2. Uzmi malo drobljenog leda i dodajte ga u sok.
 3. Služiti odmah. Možete popiti ovaj sok triput nedeljno.

5. Bananu i med Juice:

Evo najbolji voćni sok tokom trudnoće! Kombinacija banana, jogurta i meda je predivan. Ima ukus sladak i služi kao savršen popodne piće. Ovdje je sve što je potrebno za ovaj ukusni čašu zdravlja - pola šolje mleka, pola šolje skuta, jedna zrela banana, i jednu kašiku meda.

Sve je na mjestu? Sada dolazi zabavni dio!

 1. Kombinirati tri osnovne sastojke i uklopiti ih zajedno. Potrudi se da postaje glatka.
 2. Dodajte malo kockice leda da ga i sipati u čašu.
 3. Piti kada je hladno.

Da li ste u iskušenju? Ovi sokovi nisu samo ukusne, već i ponuditi nevjerovatan koristi vama i vašem raste beba. Možete razmaziti svoje nepce sa ovim sladak recepata i budite sigurni da će dobiti svoju bebu sve što mu je potrebno da raste jaka i zdrava!

Koja je tvoja omiljena recept na listi iznad? Znate li bilo koji drugi zdravi voćni sokovi da se tokom trudnoće? Podijeliti s nama u komentarima.

load...