Zdravlje i wellness

5 neverovatnih prednosti esencijalnog ulja mahovine

5 neverovatnih prednosti esencijalnog ulja mahovine

Jeste li znali da mahovinom i lišajevima može pomoći lijek sepse? Prije nego što odete u lov za neke mahovina, znaju da mahovina je posebna vrsta mahovine koja raste na granama hrasta.

Ona ima mnogo zdravstvenih prednosti, a eterično ulje je posebno popularan. Možda se pitate zašto? Pa, pročitajte na i saznajte sve o The Amazing zdravstvene prednosti mahovinu eteričnog ulja.

Ono što je mahovinu eterično ulje?

Kao što smo gore spomenuli, mahovina je mahovina koja raste na granama hrasta. Oaks su autohtone u Evropi i Sjevernoj Americi i tako je mahovinu.

load...

Evropskih naroda imaju mnogo načini za mahovinu, ali je Francuska, gdje su izdvojiti eterično ulje. To je jedan od rijetkih proizvođača eteričnog ulja mahovinu. Osim Francuske, nekoliko drugih zemalja kao što su Bugarska i SAD-u također proizvode mahovinu ulja.

Sljedeće su mahovina prednosti eteričnog ulja:

1. Blagotvoran:

A blagotvoran je umirujuće sredstvo, koji pomaže umiriti bilo upala ili iritacija moguće je da dolazi. Mahovinu eterično ulje umiruje kožu i drži je glatka i meka održavanjem ravnoteže vlage i ulja na koži.

load...

Ulje ima umirujuće efekte na svoj probavni sistem kao dobro. Ona također pruža olakšanje od rana, upala, ogrebotina i iritacija u jednjak, crijeva i želuca. Kiselost i visoko začinjenu hranu su uobičajeni razlozi za čimbenici.

Mahovinu ulje može ublažiti upalu i smanjiti iritaciju nervnog sistema. Na kraju, također smiruje za izlučivanje trakta i sluzokože (1).

2. Antiseptic:

Mahovinu eterično ulje ima antiseptička svojstva i pomaže u smanjenju sepse, a strašna infekcije koja utječe na otvorene rane. Eterično ulje također inhibira rast mikroba i štiti sve otvorene rane od ugovornih infekcija. Ima još jednu prednost: ona ne gori kao drugi antiseptik rješenja i ima ugodan i opuštajući miris (2).

3. Restorative:

A restorativnu agent radi ono što mu i ime govori; obnavlja nešto svom početnom stanju. Mahovinu ulje je efikasan restorativne, koji pomaže da se smanji efekt starenja i pomaže vaše tijelo oporavi.

To ubrzava zarastanje procese i pomaže obnovi ćelija, tkiva, mišića i organa u zdravo stanje. Osim toga, restorativni agent i obnavlja vaše zdravlje i jača imunitet.

4. Iskašljavanje:

Ekspektorans je agent, koji pomaže da se oslobodi akumulirani teško sluz ili katar iz respiratornog trakta. Pomaže jasno svoj bronhije, pluća, dušnik, grla i grkljana i uklanja višak sluz nagomilavanje.

Ekspektoransi pruža neposrednu rasterećenje i ublažiti probleme disanja, napadi astme i kašlja. Mahovinu eterično ulje je efikasan ekspektorans. Ona pomaže ispiranje viška sluzi i katara iz vašeg tijela i oslobađa druge srodne simptome kao dobro. Još jedna dobra stvar o tome da neki mahovinu ulje je da to ne znači da ste pospani kao drugi ekspektoransi na tržištu.

5. Ostali Prednosti:

Mahovinu eterično ulje ima mnoge važne zdravstvene prednosti. Ona također ima kao popularan sastojak u proizvodima za njegu kože kao što su sprejevi i druge kozmetike, zbog svoje antiseptik i blagotvoran svojstva. Mahovinu eterično ulje ima i impregnacije svojstva, što znači da pomažu u stabilizaciji i čuva svoju snagu tijela.

Nuspojave mahovinu eterično ulje:

Mahovinu eterično ulje ima mnogo zdravstvenih koristi i je koristan eterično ulje. Međutim, ona ima neke neželjene efekte. Dakle, izbjeći koristeći eterično ulje, ako:

  • Ste trudni
  • Ste skloni neurološki poremećaji
  • Ste skloni histerije ili epilepsije

Dakle, nadamo se da ćete naći post od pomoći. Da li ste koristili mahovine eterično ulje? Javite nam komentarišući u okvir ispod!

load...