Zdravlje i wellness

5 najboljih proteinskih šejkova za povećanje težine

5 najboljih proteinskih šejkova za povećanje težine

Svi znamo da protein shakes može pomoći čak i najmanji od vas dobiti na težini! Ali, ono što ne znamo je ono što je najbolje proteinski dodaci za dobijanje težine! Također, kako ovi protein trese utjecati na svoje tijelo i kako upravo oni vam pomoći dobiti na težini? I kako možete napraviti protein trese od tih dodataka?

Naći ćete odgovore na sva ova pitanja u ovom postu! Čitajte!

1. Whey Protein u prahu Shake:

Proteina sirutke je jedan od najvažnijih dodataka proteina za dobijanje mišićne mase. Obično, proteinski prah ne pomažu nam dobiti na težini, kao u masti. Ono što mi gradimo je mišićnu masu, i proteina surutke je jedan od najboljih suplemenata proteina tamo. To je pakiran mnoge kompanije, a dostupan je u raznim okusima kao što su vanilija, čokolada, jagoda i ananasa.

load...

Whey se probavlja brzo i doseže svoj mišića brzo nakon konzumacije. Sadrži male peptide, koji pomažu stimulirati protok krvi u mišiće. Surutka također može igrati ulogu antioksidans. (1)

Mix dva kašičice proteina sirutke u prahu u 250 ml vode ili mlijeka (toplo ili hladno) i uživajte u sirutke šejk. Idealno vrijeme da se to podrhtavanje je nakon treninga.

2. Kazein u prahu Shake:

Kazein je drugi protein na bazi mlijeka. Kao i surutka, to može povećati vaše stope proizvodnju mišićnih proteina kada imate ga objaviti ispasti. Ona također ima vrlo dobar nutritivni balans aminokiselina. (2) Iako ima sporo varenje, kazein je idealan prije spavanja snack jer sprečava katabolizam dok spavate.

load...

Kazein suplementi su lako dostupni u širokom spektru okusa, gotovo isti kao i dodataka proteina surutke. Studije su pokazale da kombinirajući whey i kazein shakes značajno povećava rast mišića kada konzumira nakon treninga.

Mix jedan kašičica proteina sirutke dodatak, jedna kašičica kazeina suplemenata proteina u 250 ml vode ili mlijeka (toplo ili hladno) i voila, vaš proteinski šejk je spreman.

3. Kreatin Protein Shake:

Tri amino kiseline zajedno čine jedan od najomiljenijih i nevjerojatno popularan proteinskih suplemenata svih vremena. Kreatin sadrži Arginin, metionin, i Glycine.

Mnoge studije zaključuju da kreatin suplementi pomažu ljudima da steknu bilo gdje između za 5 - 10 kilograma. Ovi ljudi također doživljavaju dramatične poboljšanja u snazi ​​i može trajati duže i preduzeti intenzivnije vježba rutina. (3) kreatin je od suštinskog značaja za povećanje IGF - 1 (inzulin faktor rasta) razine u mišićima, što pomaže stimulirati rast.

Iako možete imati kreatin sam po sebi, to je najefikasniji u kombinaciji sa suplementima carnosine.

Mix jedan kašičica kreatin sa jednim kašičice carnosine dodatak i dodajte prah mix na 250 ml vode ili mlijeka (toplo ili hladno) za uživanje u kreatin i carnosine podrhtavanja.

4. Razgranatog lanca aminokiselina (BCAA) Shake:

Obično, razgranatog lanca aminokiselina se odnose na izoleucin, leucin i valin, između ostalih. Ove aminokiseline su bitne za stvaranje kolagena i popravak mišićnog tkiva. (4) Leucin je ovdje posebno važan sastojak jer pomaže stimulirati proizvodnju mišićne mase. Međutim, tri aminokiseline ovdje spomenuo efikasno radili u tandemu, dajući vam energije, stimulisanje rast mišića, i naravno, popravak mišićnog tkiva. Razgranatog lanca aminokiselina smanjiti kortizol (hormon koji inhibira testosterona i podstiče razgradnju mišića.

Mix dva kašičice BCAA dodatka u 250 ml vode ili mlijeka (toplo ili hladno) za uživanje u BCAA proteinski napitak.

5. Beta-alanin / Carnosine Shake:

Podrhtavanje Beta-Alanin sadrži jednu od najvažnijih aminokiselina u beta-alanin koji kombinira s histidin da formira carnosine.

Viši nivo karnozina jednak viši nivo izdržljivosti. (5) Karnozin povećava sposobnost mišićnih vlakana i odlaže pojavu umora.

Obično, kombinujući beta-alanin dodaci sa suplementima kreatin može vam pomoći dobiti više mišićne mase nego samo uzimajući jedan od dva. Beta-alanin dodaci su dostupni u mnogim okusa.

Mix jedan kašičica beta-alanina dodatak sa jednim kašičice kreatin i dodajte prah mix na 250 ml vode ili mlijeka (toplo ili hladno) za uživanje u beta-alanin / Carnosine i kreatin trese.

Dakle, pokušajte ovih proteina podrhtavanja i dobijaju na težini. Recite nam nešto o vašem napretku ovdje. Možda vas inspirisati nekoga, ili čak inspirisati sebe. Ostavite komentar ispod!

load...