Zdravlje i wellness

5 Joga treninga za bolje varenje

5 Joga treninga za bolje varenje

Da li ste bili osjećaj nelagodno u stomaku? Je kiselost bila uobičajena prigovor u posljednje vrijeme? Onda, možda ćete biti žrtva loše probave.

Loša probava se obično događa kada jedete previše prerano, ili završiti jedu puno masne i začinjene hrane. Pušenje, alkoholizam, stres i anksioznost su nekoliko glavnih uzroka ovog problema. Loša probava se takođe naziva dispepsija, a neke od njegovih zajedničkih simptomi su bol u trbuhu, nadutost, plin i podrigivanje, povraćanje, i režanja stomak.

Dok mijenjaju svoj način života može biti odličan način za prevazilaženje problema, za trajnije rješenje, trebalo bi da razmislite joge. Radi na probavni sistem u cjelini, čime se eliminiše sva pitanja izlazi iz njega. Bacite pogled na našu pick od prvih pet joga treninga za bolju probavu.

load...

1. 20-ak minuta Yoga Flow Za Detox I Probava - Adriene

Watch Here

Ovaj super jednostavan, gledanje-i-naučiti video će osigurati vam provali u znoj. Ali, na kraju, hoćeš li ne samo ton i ojačati unutrašnjih organa, ali i imaju dobar sjednice ukupne tjelesne detoksikaciju. To će dodatno probavu pomoći, a vi ćete uspješno riješi svih probavnih tegoba.

load...

2. Yoga Za nadimanje, varenja, ulceroznog kolitisa, IBD i IBS - Sarah Beth

Watch Here

Bilo da ste prdljivu ili imate IBD, ulcerozni kolitis, ili IBS, u samo stvar u 12. Minuti, naći ćete puno pomoći. Sarah uključuje tradicionalne joga pozira s disanjem, koje rade čuda za probavu. Spor tempo treninga, zajedno sa blagim pokretima, izuzetno je utješno.

3. Yoga Za Probava Flow - Adriene

Watch Here

Kada ste jeli više nego što je trebalo, i treba malo gurkanje za vraćanje vaše zdravlje probavnog, ovaj trening je savršen. To je srednji nivo treninga, kako bi bili sigurni da ste to praktikuje samo ako ste radili jogu ranije. Ovo je također odličan trening za hladnih zimskih mjeseci - to pali toplinu kao što povežete dah sa kretanjem. Ova brza i izazovna sekvenca će te kaznim i pomoći vam da se povežete sa svojim korijenima. Trbušnu Fokus treninga će osigurati veliki digestivnog zdravlja sa redovna praksa. Ne zaboravite, radi samo ono što možeš.

4. Perfect cijelog tijela Yoga ♥ Detox & Probava Flow - Boho Lijepa

Watch Here

Ovo je 20-ak minuta klase koja ima za cilj da rade na cijelo tijelo dok se fokusira na probavni sistem. Obrtima ublažiti osjetljivost u želucu. Također, većina tih obrta utjecati na područja ispod rebara - ovo je mjesto gdje većina probave dogodi. Taj preokret i stisnuti jetre, što je važan igrač za detoksikaciju. Nakon ove sjednice, osjećat ćete se podmlađena i očišćen.

5. Joga za digestiju | Odmor Meal Probava! - Adriene

Watch Here

Kroz ovaj trening, Adriene ohrabruje da se fokusirate na senzacije tijela. To vam omogućava da dublje i koristi od terapijske prirode joge. Sve asane rade na probavni sistem i leči i očistiti ga. Samo zapamtite da diše duge i duboke i uvijek imaju osmijeh na licu. Ćete pronaći ono što je dobro.

Kako li Joga potpomažu varenje?

Kada vježbate jogu, kombinujete pokrete sa disanjem. Disanje provodi životna snaga u tijelu, kao i čisti toksine. Većina tih toksina se akumuliraju zbog naših nezdravu ishranu, puno stresa, i loših izbor životnog stila. Joga pomaže da povrati ravnotežu i isceljuje digestivnog sistema masiranje i toniranje to. Takođe šalje novu turu nutrijenata zbog pojačanje u cirkulaciju krvi i pomaže u detoksikaciju i napunite tijelo.

Poneti From The Video

Nakon gledanja video gore, jasno je da su to najbolje joga pozama za probavu.

1. Pawanmuktasana 2. Supta Matsyendrasana 3. Ardha Matsyendrasana 4. Trikonasana 5. Virabhadrasana I 6. Virabhadrasana II 7. Uttanasana 8. Pašimotanasana 9. Adho Mukha Svanasana 10. Marjariasana 11. Bitilasana 12. Utkatasana 13. Balasana 14. Ananda Balasana 15. Buđangasana 16. Utthita Parsvakonasana 17. Prasarita Padottanasana

Prihvate joga za sretan probavu! Da li ste ikada praktikuje jogu za bolji varenje? Ako da, podijeliti svoje iskustvo sa nama komentarišući ispod.

load...