Zdravlje i wellness

5 Joga Asanas koji će vam pomoći da se borite protiv te gadne mamice

5 Joga Asanas koji će vam pomoći da se borite protiv te gadne mamice

Vikendom su sve o zabavljati teško nakon svega toga napornog rada tokom sedmice. Ali kada pustim i sve od sebe, šanse su da ćete završiti doji mamurluk. Ćete probuditi osjećaj mnogo više umorni nego što je trebalo u ponedjeljak ujutro. Opijanje je nikada nije dobra ideja. To je štetno za vaše sveukupno zdravlje. Ali ako na kraju pretjerati jednom-u-plavo-moon, joga može biti vaš pomoći. Garantujem da će ove asane raditi bolje nego bilo koji drugi lijek.

Joga za Hangover - 5 Asanas koji će vam pomoći

  1. Janu Sirsasana
  2. Balasana
  3. Urdhva Mukha Svanasana
  4. Marjariasana
  5. Šavasani

1. Janu Sirsasana

Kada se bave ovim asana, tri puta radnja se odvija.

  1. Mozak i tijelo su se smirila. Anksioznost izazvana alkoholom je i pušten na slobodu.
  2. Ramena i kralježnice koji se zaglavio od alkohola dobiti dobru istezanje.
  3. Jetru i bubrege stimulirani. Dakle, ste skloni detoksikaciju brže.

Osećate osvježena i podmlađeni odmah. Mamurluk glavobolje će nestati u trenu.

load...

Saznati više o Ovo Asana, kliknite ovdje: Janu Sirsasana

2. Balasana

Kada se bave ovim asana, cijelo tijelo prolazi kroz neku vrstu gravitacijom. Ovo povlačenje vam daje instant lift - fizički, mentalno i emocionalno. Ovo restorativnu pozi smiruje vaš um i tijelo. Ona regulira disanje i poboljšava cirkulaciju krvi kroz tijelo. Time se smanjuje efekte mamurluka.

Saznati više o Ovo Asana, kliknite ovdje: Balasana

3. Urdhvamukha Svanasana

Ova asana okrepljuje vaš um i vaše tijelo. To osigurava da pluća i prsa otvoriti, omogućavajući slobodan protok svježeg zraka. Vaši organi su detoxed, a krvi je pročišćena u pogodbe. Vaš umor i depresija zbog mamurluk će nestati odmah. Intenzitet glavobolje će se previše dole.

load...

Saznati više o Ovo Asana, kliknite ovdje: UrdhvaMukha Svanasana

4. Marjariasana

To se obično radi u kombinaciji sa Bitilasana. Mačka-Cow je idealno skup poze u praksi kada se mamuran. Kičma dobiva dobar istezanje, a tu je i mlaz svježe krvi u cijelom tijelu. Jetre i bubrega se detoksikuju kao dobro. Dok udišete u kombinaciji sa asana, glavu je kiseonikom. To smanjuje glavobolje i mučnine.

Saznati više o Ovo Asana, kliknite ovdje: marjariasana

5. Šavasani

Evo jedan od najboljih joge predstavlja za lek za mamurluk. Krajnji mirovanja predstavljaju, u šavasanu opušta um i tijelo. Pomaže ublaži strah i umor povezan sa mamurlukom, čime se smanjuje glavobolju. Ova asana također promovira cirkulaciju krvi kroz tijelo.

Saznati više o Ovo Asana, kliknite ovdje: šavasani

Sljedeći put kada se mamuran, posegnuti za svojim mat umjesto medicine kabineta. Sa jogom na svoj spašavanja, stranka mora ići na! Jeste li ikad pokušali joga za lek za mamurluk? Kako je li vam pomoći? Podijelite svoje iskustvo sa nama komentarišući ispod.

load...