Zdravlje i wellness

5 efikasnih Asanas 1 Pranayama da izlijepljuju bubreške kamenje

5 efikasnih Asanas 1 Pranayama da izlijepljuju bubreške kamenje

Zamislite ovo - imate uporni osjećaj mokrenja u pratnji jake bolove u leđima. Možda ćete imati jeza ili znoje obilno. Svi ovi su uzrok brige i zabrinutost. Oni ukazuju na to da ta dva graha u obliku organa u sredini leđa vjerovatno imati kamenje u njima.

Bubrezi imaju za cilj da filtriraju višak vode i otpadnih proizvoda iz krvi. Ovaj otpad se obično izlučuju u obliku urina. Ali, ponekad, previše kalcijuma ili uree oblika sitne kamenje u bubrezima, što može uzrokovati ovim ekstremnim simptome.

Iako je prva stvar koju morate učiniti je žuriti kod doktora, piju puno vode i vježbanje joge može raditi čuda u liječenju bubrežnih kamenaca.

Joga za Kidney Stones

  1. Ustrasana
  2. Buđangasana
  3. Viparita Karani
  4. Balasana
  5. Pawanmuktasana
  6. Anulom Vilom

1. Ustrasana

The Camel Pose masaže organa, posebno bubrega. To šalje svježe mnogo krvi u organe u obliku pasulja, čime Oxygenating i da ih detoksikacije. Ova asana ne samo olakšava simptome bubrežnih kamenaca, ali i sprečava ih od relapsno.

load...

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: ustrasana

2. Buđangasana

Cobra Pose je još jedan efikasan u trbuhu pozu. Prostire bubrega i čisti blokade. Uz redovna praksa, naći ćete veliko olakšanje od bubrežnih kamenaca. Kontinuirana praksa će osigurati bubrežnih kamenaca ne vraćaju.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: buđangasana

3. Viparita Karani

Noge Up The Wall Pose je izuzetno utješno. To dovodi stresa i napetosti. Takođe, smanjuje krvni pritisak - uzrok bubrežnih kamenaca. Bavljenja ovim asana može srušiti simptome tih gadan kamenja. To također će vam olakšati bol i pritisak.

load...

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Viparita Karani

4. Balasana

Još jedan efikasan restorativnu poza, Pose djeteta takođe pomaže u ublažavanju stresa u vezi sa kamenjem. Biti u ovom utrobi poput položaj donosi niz pritisak i bol.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Balasana

5. Pawanmuktasana

The Wind Ublažavanje Pose je jedan od najefikasnijih joga asane za bubrežnih kamenaca. Ova poza čini čuda u čišćenju blokadama i oslobađanje pritiska. Takođe, masaže bubrega i olakšava simptome bubrežnih kamenaca.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: pawanmuktasana

6. Anulom Vilom

Ovo Pranayama uklanja zagušenja na svim nivoima. Disanje je izuzetno bitne dok sušenja problem. Ona pomaže u potpunom detox, što je bitno kada je u pitanju bubrežnih kamenaca. U Anulom Vilom i ublažava bol povezan sa bubrežnih kamenaca. Redovna praksa sprečava stvaranje novih kamenja.

Da biste znati više o tome, kliknite ovdje: Pranayama

Bubrežni kamenci su bolni. Ako održavati zdrav način života, vi ćete biti u mogućnosti da ih uspješno izbjeći u potpunosti. Jeste li ikada bavio ovih poze u jogi za uklanjanje kamena u bubregu? Nemojte čekati da bude prekasno! Joga može pomoći u ublažavanju simptoma i smanjiti veličinu kamenja. Obratite se lekaru pre nego što upuštati u praksi.

load...