Zdravlje i wellness

30-minutna joga rutina za zdravu vas

30-minutna joga rutina za zdravu vas

Ako sve što imaš je 30 minuta ujutro da ostvare, čime se baviš? Kako se udružiti u svim vježbama koje rade na različitim dijelovima tijela kako bi vam zdrav i fit u tako kratko?

Ne brinite, jer smo to radili za tebe. Prilagođena yoga slijed koji će učiniti vaš život boljim. I, sve što treba je da izbace svoj otirač za samo 30 minuta i prakse.

Šta čekaš? Begin, sada.

Priprema za 30-ak minuta Yoga Rutinska

Ako planirate praksom u jutro, provjerite je li vaš želudac je čist i crijeva prazna prije nego što počnete praksu. U večernjim satima, praktikuju nakon pauze od 4 do 6 sati od poslednjeg obroka.

load...

Nositi svjetlo, labav, i udobna odjeća. Vezati kosu uredno i pin up dlake niti koje padaju na lice. Uzmite yoga mat i širi se u prostor u kojem postoji dobra cirkulacija zraka i prirodne svjetlosti. Držite bocu vode i tajmer blizu da te hidratizira i zadržati pojam o vremenu.

To je to. To je sve što treba da uradite. Sada, idemo na 30-ak minuta joga treninga.

30-ak minuta Yoga Sequence

Sljedećeg redoslijeda je jednostavna i uravnotežen. Probaj.

  1. Balasana (Child Pose)
  2. Sukasana (Easy Pose)
  3. Adho Mukha Svanasana (dolje-Facing Dog Pose)
  4. Tadasana (Mountain Pose)
  5. Virabhadrasana II (Warrior II Pose)
  6. Trikonasana (Triangle Pose)
  7. Setu Bandhasana (Bridge Pose)
  8. Savasana (Corpse Pose)

1. Balasana (Child Pose)

O pozi: Balasana ili djeteta Pose izgleda kao fetalni položaj bebe. To je odmorište poza koja zahtijeva od vas da sjedi u vađrasana i savijte naprijed. Balasana je nivo početnik Vinyasa joge asana. Ponavljanje asana nije potrebna.

load...

Prednosti: Balasana oslobađa napetost u leđima i ramenima i dobiva osloboditi od vrtoglavica i umor. Poze smanjuje stres i savija unutrašnje organe. To lagano zateže bokove i bedra. Balasana ohrabruje stabilan disanje i cirkulaciju krvi kroz tijelo.

Time Taken: Ostanite u Balasana za 5 minuta.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Balasana

2. Sukasana (Easy Pose)

O pozi: sukasana ili Easy Pose je sjedeći asana koji je izuzetno popularan asanu za meditaciju u sanskritu riječ "sukha" znači udoban i sukasana je jedan predstavljaju koja je lako izvodljivo.. Poze je nivo početnik Vinyasa joge asana.

Prednosti: sukasana produljuje kičme i smiruje um. Ona ublažava mentalni umor i poboljšava držanje tela. Poze također otključava kukova i masaže vaše tele mišiće. To vas čini energičan, povećava produktivnost i stvara aktivno stanje uma.

Time Taken: Ostanite u sukasana za 5 minuta.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: sukasana

3. Adho Mukha Svanasana (dolje Facing Dog Pose)

O pozi: Adho Mukha Svanasana ili silazni Suočavanje Pas Pose je inverzija koja izgleda kao pas savijanja prema naprijed. To je lako učiniti i ima mnoge prednosti. Poze je nivo početnik Ashtanga yoga asana.

Prednosti: Adho Mukha Svanasana jača mišiće grudi, ruke, noge, ramena i stopala. To povećava kapacitet pluća i čuva glavobolje i nesanice u uvali. Poze je terapeutski za astmu.

Time Taken: Držite pozu za 2 minute.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Adho Mukha Svanasana

4. Tadasana (Mountain Pose)

O pozi: Tadasana ili planine Pose je osnova svih poza. To je stalni poza, i svi ostali stoje poza su varijacija Tadasana. To je jedan od prvih poze ste naučili u jogi. Tadasana je nivo početnik Hata joga asana.

Prednosti: Tadasana povećava svoju snagu i jača kolena. Povećava mobilnost u nogama i kukovima i firmi stomaka i stražnjice. To povećava fleksibilnost vaše kralježnice, smanjuje bolove u cijelom tijelu, i čini vas entuzijasta.

Taken vrijeme: Držite poza za 12 sekundi i ponovite 10 puta, što je vrijeme provedeno na Tadasana 2 minute.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Tadasana

5. Virabhadrasana II (Warrior II Pose)

O pozi: Virabhadrasana II ili Warrior II Pose je dobio ime po ratnik Virabhadra, koji je izrađen od strane Lord Shiva iz pramen njegove kose. Poze je vrlo učinkovit i živi do kome je nazvana po. The Warrior II Pose je nivo početnik Vinyasa joge asana.

Prednosti: Virabhadrasana II povećava izdržljivost i stimuliše trbušnih organa. To je terapeutski za neplodnost i išijas. Poze energiju umorni udovi i razvija stabilnost. Takođe, poboljšava disanje i samopouzdanje. Poze ublažava bol u leđima i jača mišiće.

Time Taken: Držite poza za 30 sekundi na svaku nogu i ponovite jednom u istom trajanju na svakoj nozi. To čini vremena provedenog na asana 2 minute.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Virabhadrasana II

6. Trikonasana (Triangle Pose)

O pozi: Trikonasana ili Triangle Pose je asana koji izgleda kao trokut, i stoga se zove tako. Sanskritska riječ "trikona" znači trougao. U Trikonasana, treba da držite oči otvorene, što je obično nije slučaj s mnogim drugim asana. Poze je nivo početnik Vinyasa joge asana.

Prednosti: Trikonasana leči probavne smetnje i stimuliše bubrege. Eliminiše masti iz struka i bedra i održava pokretljivost kuka zglobova netaknuta. Poze je dobro za upravljanje stresom. Trikonasana poboljšava mentalne i fizičke ravnoteže.

Taken vrijeme: Držite poza za 30 sekundi na svakoj nozi i ponoviti isto jednom. To čini u 2. Minuti.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Trikonasana

7. Setu Bandhasana (Bridge Pose)

O pozi: Setu Bandhasana ili most poza je asana koji izgleda kao most kada pretpostavljalo. Sanskritska riječ "setu" znači most. Poze je trbuh lift koji radi dobro za svoje tijelo. Setu Bandhasana je nivo početnik Vinyasa joge asana.

Prednosti: Setu Bandhasana smiruje svoj centralnog nervnog sistema i stimuliše pluća i štitne žlijezde. Poze je terapeutski hipertenzije i upale sinusa. To jača leđa i zadnju ložu. Poze i proteže vrat i stimulira folikule kose.

Time Taken: Držite poza za 60 sekundi i ponovite ga jednom. To čini u 2. Minuti.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Setu Bandhasana

8. Savasana (Corpse Pose)

O pozi: Savasana ili Corpse Pose je nazvan tako liči na leš bez ikakvog pokreta. Savasana je ispun pozu koja zahtijeva da legne opušteno. To se obično praktikuje na kraju joga sesije. Savasana je nivo početnik Ashtanga yoga asana.

Prednosti: Savasana opušta mišiće i smiruje um. Oslobađa stresa, umora i napetosti. Poze leči nesanicu i poboljšava mentalno zdravlje. To je dobro za one koji pate od neuroloških problema i dijabetesa. Poze vam daje dubokog odmora i omogućava vašem joga treninga potonuti u dobro.

Time Taken: Opustite se u pozi 10 minuta.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Savasana

Vaš 30-ak minuta joga vježba se radi i prašine. Sada, da odgovori na neka uobičajena pitanja o jogi.

Odgovori stručnjak za Čitatelji pitanja

Koliko često mogu vježbati 30-minutni yoga rutinu?

Vježbajte svaki dan, po mogućnosti ujutro.

Je joga religija?

Ne nije. Joga je filozofija.

Provesti neko vrijeme vježbanje svaki dan je od suštinskog značaja. Malo svaki dan ide dug put. Ovaj 30-minutni yoga rutinske je jedan takav pokušaj. Pokušajte ovo i doživite zdrav koristi koje ima za ponuditi. Kretati se.

load...