Zdravlje i wellness

3 efikasna joga pozira za lečenje Herniated Disc

3 efikasna joga pozira za lečenje Herniated Disc

Da li patite od iznurujuća bol u leđima? Uzmite olakšanje u činjenici da niste sami! Više od 80 posto odrasle populacije pati od bolova u leđima zbog različitih razloga. Mnogi pate od problema hernije diskova koji se sada češće primijetio i prijavio ljudi.

Dakle, kako se može tretirati hernije diska? Joga ima rješenje. Želite znati više? Čitajte!

Hernije diska - kratak:

Hernije diska može biti vrlo bolno stanje. To se događa kada se diskovi postavljen između kralježaka suza, a unutrašnjost diska viri. Ovo pod pritisak susjednom živce. Jednostavnije rečeno, kada intervertebralnog diska postati komprimirani i počnu da se iskrive prema vani (hernije), ili u nekim slučajevima puknu, to izaziva ozbiljne donjeg dijela leđa bol (1).

load...

Kada ste boluju od ovog bolnog stanja, i noge i leđa su pogođeni. Bol biva pogoršana kretanja i intenzitet može varirati od jedne osobe na drugu. Kao što je, hernije diska može se javiti u bilo kojem dijelu kičme, ali lumbalne kralježnice dobiva pogođene u većini slučajeva.

Uzroci hernije diska:

Glavni uzroci su:

 • Degeneracija kičme sa godinama, habanje.
 • Nesreća i rezultanta povrede.
 • Sportu povrede.

Tretman opcija za hernije diska:

Postoji nekoliko opcija liječenja koje doktori predlažu za liječenje ovog stanja. Non-hirurški zahvati su prvi pokušaj. Bol lijekovi se daju, i promjene u ishrani se također savjetuje. Vježbe i joga poze mogu donijeti značajne olakšanje od bolova, kao što je viđeno. Operacija se pokušao kao zadnja opcija. Samo jedan od deset su predložili operaciju, a to se radi kad ne vidim nikakav napredak ni pisati tretman cijeli mjesec (2).

load...

NSAIL se često koristi kako bi se smanjila bol kao što su led pakete. Stručnjaci danas preporučuju i joga za jačanje leđa. Ovaj oblik vježbanja ne samo da pomaže ojačati leđa, ali je također odličan način da se protežu i držite leđa fleksibilni (3).

Eksperimentalni mogućnosti liječenja, kao što su endoskopske discektomiji i elektrotermalnim disk dekompresija može se predložiti na određene pacijenata (4). Ali preporučujemo da uzmete drugo mišljenje prije posezanja za takve planove tretman, koji može ponekad učiniti više štete nego koristi.

Zašto se odlučiti za Joga se može dobiti oslobođenje od hernije diska?

Je joga dobra za hernije diska? Specifične joga poze, kada izvodi pod pažnjom i stručni nadzor, može dovesti žrtve hernije diska žalidbeni iz strahovite bolove. Nekoliko stručnjaka joge kao BKS Iyengar preporučili neke posebne joga poza za pacijente sa ovakvom stanju.

Studije također pokazuju da osobe koje pate od hernije diska će imati velike koristi od jednostavnih pokreta koji naglašavaju produženje kostiju (5). Kao što već znate, joga ima niz vježbe istezanja koji su vezani za dati hernije pacijentima disk ogromno olakšanje od akutnog bola, dok u isto vrijeme ojačati kosti u leđa.

Joga za hernije diska:

Postoji dosta yoga predstavlja za hernije pacijenata disk koji može donijeti olakšanje od ovog zdravstvenog stanja. Ovi sjede naprijed Bend, Locust Pose, Cobra Pose, most i Camel Pose. Nekoliko obrnuti yoga pozama poput podlaktice Stand i ramena Stand također može biti dobra za pacijente.

1. Camel Pose:

 1. Ući u deve poza, klekne na pod i zatim držati obje ruke na bokove.
 2. U gornjem dijelu stopala trebaju biti na strunjačama. Sada, produžiti kičmu.
 3. Polako savijte unazad dok stavljanje obje ruke na petama.
 4. Ispruži vrat i saviti glavu unazad.
 5. Zatim, povucite obje ruke na tabanima.
 6. Ostanite u ovom položaju nekoliko sekundi.

2. Locust Pose:

Ova poza pomaže stimulirati cirkulaciju krvi i povećava fleksibilnost.

 1. Isprva, leže na podu na trbuhu. Koristite mekanu padding ako je to potrebno.
 2. Ruke treba i prostire se uz tijelo. Odmoriti čelo i lice na podu.
 3. Dok udišete, podignite prsa, glava, noge i ruke od zemlje.
 4. Osigurati noge su ravne i ruke ostaju stan na bokovima.
 5. Zatim, širi prste i prste. Fokusirajte se na udisanja.
 6. Ostati u ovoj pozi nekoliko sekundi.

3. Cobra Pose:

Ovo nazad bend vježba jača ramena, ruke i proteže mišiće u prednjem dijelu torza.

 1. Ležati na podu s oba dlana ravne i drže ispod ramena.
 2. Stopala vrhovi moraju biti stan na katu.
 3. Onda se uključe svojim ABS crtanjem pupka prema unutra i naginjanje svoj odjeljak karlice.
 4. Sada, pritisnite dlanove i širenje prstiju.
 5. Ponesite ramena unazad.
 6. Zatim gurnite gornji dio vašeg tijela sa površine i zadržati ispravio ruke.
 7. Tvoja stopala, kukove i noge moraju biti čvrsto na podu.
 8. Nagnite bradu prema gore i podignite grudi.
 9. Ostati u ovoj pozi nekoliko sekundi.

Kako se koristi Yoga pozira za Pain Relief:

Unazad savijanje joge predstavlja pomoć u jačanju vašeg zadnjeg ligamenata, kao i mišiće koji drže oštećenog diska u svoju poziciju. Redovna praksa takvih joga predstavlja pomoć u donošenju kičme stabilan i fit.

Da biste dobili olakšanje od akutnog bola uzrokovane disk, asane kao makarasana i matsyakridasana može suditi. Možete ih probati na krevetu. Oni mogu osloboditi pritisak na oštećen živac korijena. Kako se bol smanjuje, možete prebaciti na unazad savijanje joga pozama, kažu stručnjaci. Kada je bol manja, možete početi raditi buđangasana ili Cobra pozu. Nakon nekog vremena, možete pokušati joga pozama poput Ardha shalabhasana, Poorna shalabhasana i danurasana. Nakon bavljenja poza, potrebno je da počiva u šavasani. Idealno bi bilo da se bave ovim pozama ujutro.

Nakon što su dijagnosticirana sa hernije diska, možete početi s lako joga pozama poput onih gore navedenih. Međutim, za prvih nekoliko mjeseci, naprijed savijanje poze ne bi trebalo da se sudi jer to može učiniti stanje gore. Isto tako, trebalo bi da se suzdrže od pokušaja je prekrštenih nogu sednici položaja jer oni mogu dovesti do pritiska na korijen živca.

Izrada promjene u ishrani:

Dok Jogom poze mogu donijeti vam olakšanje od bolova uzrokovanih hernije diska, morate gledati svoju ishranu. A polu-čvrste dijetu koja ima dosta povrća je vrlo preporučljivo. Izbjeći da previše mesa, masti natovaren jela jaja i za to vrijeme.

Mjere opreza:

Trebalo bi se držati preporučene joga poze i sigurnije vježbe u periodu oporavka. A obučeni i iskusni fizioterapeut može vam pomoći u savladavanju odgovarajuću tehniku ​​vježbanja. Također se možete posegnuti za DIY, lekcije joge i video tutoriali za tu svrhu. Dok je sigurnije joga pozama nije vjerojatno da će izazvati bilo kakav problem, ako se osjećate bol se pogoršava pozu, prestani to radi.

Jeste li ikad pokušali joga za hernije diska olakšanje? Ne samo da će joge pomoći liječiti bol uzrokovana hernije diska, ali će vam dati olakšanje od druge simptome kao što su peckanje i / ili utrnulost u nogama i leđima. Pokušajte joge pod nadzorom stručnjaka, a vi ćete osjetiti mnogo manje umorna i da riješi akutne boli nimalo vremena!

Kako se ova poruka ti je pomogao? Recite nam komentarišući u okvir ispod!

load...