Zdravlje i wellness

3 dnevna sokova detox dijeta za očišćavanje vašeg sistema

3 dnevna sokova detox dijeta za očišćavanje vašeg sistema

Da li se često osjećaju umorno i naglasio? Da li se ponekad osjećati enervated čak u ranim jutarnjim satima? Onda verovatno bi trebalo da probate 3 dana sok detox dijeta, koja može očistiti vaše tijelo iznutra i dati vam dugotrajan dozu energije i vitalnosti!

3 dana sok dijeta detox je vrsta detoksikacije dijetu koja čisti želudac i debelo crijevo svih toksina. To je najbolje uraditi jesti samo sirovo povrće i pije dosta soka vode i voća. S obzirom da ste na dijetu i izbjegavajte jesti materije, Vašoj meri detoksikacije je rekao da je savršen.

Želite znati više o ovoj efikasna metoda dobivanja zdravije? Onda samo napred i dati za čitanje!

Prednosti: 3 dan sok Detox Diet:

Prva korist sok detox dijeta je da pomaže jedan dobili osloboditi od toksina u organizmu. Po oslobađanje od ovih toksina, vaš imuni sistem dobija pojačanje, a vaš nivo energije rasti s obzirom da je voćni sok sadrži minerale, vitamine, antioksidanse i enzime. Također je lakše vari tekućine, a ne čvrste materije, omogućavajući energije u tijelu da se fokusira na oslobađanje od toksina tijela i otpada.

load...

Razmatranja:

Trebalo bi da je samo detox dijetu ako ste u dobrom zdravstvenom stanju. Možete, međutim, može piti sok od limete, voće frape ili jesti banane kroz dan da te oslobodi od gladi.

Tehniku ​​3 dana Detox Diet:

1. Kako se pripremiti za sok Detox Dijeta:

Bolje ti je savjetovao da ne ide strmoglavo u ovaj detox program kao što je potrebno da znate kako vaše tijelo reagira na to, ili ako ima bilo kakve nuspojave.

U cilju sprečavanja žudnju hrane, glavobolje ili bilo koje druge manifestacije povlačenja simptoma, pobrinite se da se kloni šećer, meso, kava, alkohol, pšenica i mliječni proizvodi tokom ove trodnevne plan. Dok kucaš ove iz vaše ishrane, povećati unos povrća.

load...

2. Pokretanje 3 dana Detox Diet:

Tokom same posta dana, trebalo bi piti najviše tri litre soka, sa 50% od soka koji se dobija iz povrća. Od povrća ima u izobilju u klorofila, oni pomažu čišćenje i ljekovite organa za varenje.

Na svakom od tri posta dana, u nastavku bi trebao biti vaš dijeta:

  1. Probudite se u čašu mlake vode i limuna.
  2. Za doručak, popijte čašu bademovo mleko ili sok zelenog povrća. Također se možete piti sok od šargarepe ako želite. Ne zaboravite popiti čašu mlake vode između dvije čaše soka biste stimulisali creva.
  3. Za ručak, piti sok od ananasa kao što je središnjica Vitamini B1 i C. Naravno, ako vam se ne sviđa ananas, možete ga prebaciti sa bilo kojim drugim voćem koje vam se sviđa. Možda ćete također željeli imati mješoviti sokova od voća i povrća, kao što su jabuke, celer, cikle i spanać.
  4. Za večeru, idi s celer, paradajz i zelena salata. Celer gradi krvnih zrnaca i bogat je željeza, magnezija i klorofil.

3. Šta da radim sa sok Detox:

A sok dijeta ne uključuje samo pije sokove da očiste vaše organe za varenje. Potrebno je da se dopuni sa sljedećim:

1. Vježba:

Da blage vježbe kao što su hodanje, masaža i joga povećati cirkulaciju limfe i krvi.

2. Stimulišu pražnjenja creva:

Tokom čišćenja, toksini uložio u organizmu se stimulišu da napuste tijelo ili oni mogu biti apsorbira nazad u sistem. Moglo bi se odlučiti za klistir kad se na ovom programu, ili da uzmete laksativa ili piti puno vode.

3. Odmor i opuštanje:

Kada ste na ovu dijetu, ne zaboravite da de-stres i opustite se kao stres može utjecati na detoksikaciju. Meditirajte, raditi vježbe disanja ili slušati muziku i spavanje rano.

A 3-dnevni sok detox dijeta je odlična ideja za čišćenje organizma i promociju dobrog zdravlja. To je dobro vrijedi probati za mnoge koristi koje ona nudi. Jeste li ikad pokušali 3 dana plan sok dijeta ranije? Kako ste saznali za to? Share your 3 dana sok dijeta recepti s nama u komentarima ispod teksta!

load...