Zdravlje i wellness

24 Jednostavna Yoga Asanasa koja će brzo izlečiti bol u leđima

24 Jednostavna Yoga Asanasa koja će brzo izlečiti bol u leđima

Jeste li znali da je kičmene moždine je odgovoran, na neki način ili drugi, da bi cijelo tijelo zajedno i zdrav? To je koren koji jača i održava tijelo u erekciji. Ali zahvaljujući našim sjedeći, nezdravog načina života, većina nas je zaglavila sa puno problema leđa, išijas uključeni. Biti žrtva slabe kičme sebe, znam koliko je teško to može biti da se nosi sa bolom. Što je još? A loše držanje i trbuh.

Ne više! Vrijeme je da trgnuti iz bol, slouching i letargije. Prakticiranje ovih nekoliko jednostavnih joga asane svaki dan će ojačati leđa i pomoći da se smanji bol, istovremeno poboljšanje vaše držanje. Je joga dobra za bol u leđima? I odgovor je definitivno da! Ove asane može izgledati izazovno ste na početku. Ali sa praksom, i kao leđa osjeća više uspravno, od vas će olakšati u poze i uživajte u njima previše.

Ovo je kako joga olakšava tvoju bol u leđima.

1. Pomaže ojačati leđa, zadnje lože, kao i hip fleksora i čini ih fleksibilnijim. 2. Pomaže ublažiti stres i anksioznost nivoa i smiruje te. 3. Poboljšava i stimulira cirkulaciju krvi.

load...

4 Yoga Asane za brzu pomoć bolova u leđima

24 Efektivna poze u jogi za potpunu Back Pain Relief

 1. Buđangasana
 2. Ardha Matsyendrasana
 3. Marjariasana
 4. Bitilasana
 5. Adho Mukha Svanasana
 6. Trikonasana
 7. Ustrasana
 8. Pašimotanasana
 9. Purvottanasana
 10. Halasana
 11. Pawanmuktasana
 12. Setu Bandhasana
 13. Shalabasana
 14. Vrikshasana
 15. Rajakapotasana
 16. Tadasana
 17. Navasana
 18. Danurasana
 19. Šašankasanu
 20. Garudasana
 21. Virabhadrasana 2
 22. Pinch Mayurasana (Dolphin Pose)
 23. Baddha Konasana
 24. Matsjasana

1. Buđangasana

Osmi pozi 12 poze Surya Namaskar, buđangasana se također zove Cobra Pose. To je jedan od najvažnijih unazad savijanje asana u jogi. U ovom asana, trupa i glave podsjećaju na podigao haubu kobra. Bhujanga znači kobra na sanskritu.

Kako uraditi

 1. Ravne na stomak. Stavite ruke na strani i osigurati da prstima dodiruju.
 1. Zatim idite ruke na prednji, vodeći računa da su na visini ramena, i stavite dlanove na pod.
 1. Sada, stavljajući težinu vašeg tijela na dlanove, polako podignite glavu i trup. Imajte na umu da ruke treba biti savijene u laktovima u ovoj fazi.
 1. Morate savije vrat unazad, u pokušaju da ponovi kobra s podignutom kapuljačom.
 1. Držite asana za nekoliko sekundi dok diše normalno. Osjetite svoj želudac pritisne na pod. Sa praksom, trebalo bi biti u stanju da drži asane do dvije minute.
 1. Da oslobodi pozu, polako dovesti ruke nazad sa strane, i odmoriti glavu na terenu dovođenjem na čelo u kontaktu sa podom. Stavite ruke pod glavu. Zatim, polako odmoriti glavu na jednu stranu i disati.
 1. Ponovite ovaj predstavljaju triput za najbolje rezultate.

Varijacija

Ova asana ima varijacija zove Bheka buđangasana, gdje su noge savijene u koljenima, a stopala su se pridružili.

load...

Prednosti

 1. Je buđangasana utiče na leđa i stomak. Mišići na leđima i donji dio leđa su radili, i fleksibilnost kičme je povećana. Na poleđini je ojačana, i bilo koje vrste stresa i bolova u leđima se oslobađa.
 1. Takođe, tonizira organa koji leže u donjem trbuhu. To stimulira probavni, reproduktivnog i mokraćnog sistema. Takođe, pomaže u regulaciji metabolizma, čime se reguliše težinu.
  Cobra predstavljaju također aktivira Svadhisthana čakru.

Mjere opreza i kontraindikacije

 1. Ova vježba treba izbjegavati ako patite od hernije ili su imali abdominalne hirurgije nedavno.
 1. Ova asana treba izbjegavati po svaku cijenu ako ste trudni ili imate ozljede leđa.

2. Ardha Matsyendrasana

Ova asana je dobila ime po jogi, Matsyendranath. Naziv je preuzet iz sanskrita riječi ardha, što znači pola, Matsya, što znači riba, Indra, što je skraćenica za kralja, i asana to znači držanje. Neki drugi nazivi za ovu asana uključuju Polovina Gospodar Ribe Pose i Half Spinal Twist. To je sedi spinalna twist i ima mnogo varijacija. Ova poza je jedna od 12 osnovnih asana koriste u Yoga programa Hata, i izuzetno je korisno za leđa.

Kako uraditi

 1. Sedite uspravno s nogama ispružena. Pobrinite se da vaše noge su postavljeni zajedno i kičmu apsolutno uspravno.
 1. Sada savijte lijevu nogu tako da je peta levog stopala leži pored desnom kuku. Moglo bi se također zadržati leva noga ispružena, ako želite.
 1. Zatim, stavite desnu nogu pored lijevog koljena preuzimanjem koljena.
 1. Twist struka, vrata i ramena prema desno, a podesite pogled preko desnog ramena. Pobrinite se da vaša kičma erekciji.
 1. Postoji mnogo načina na koje možete postaviti ruke povećati i smanjiti potezu. Ali da to radite jednostavno, možete staviti desnu ruku iza vas, a lijevu ruku na desno koljeno.
 1. Držite pozu za nekoliko sekundi, oko 30 do 60 kao što disati polako, ali duboko.
 1. Izdahnite i oslobodite desnu ruku, a onda struka, grudi, i na kraju vrat. Opustite se, dok sedite uspravno.
 1. Ponovite iste korake s druge strane. Zatim izdahnite i vratiti se na front.

3. Marjariasana

Istina je! Čak i mačke mogu inspirirati naše lekcije joge. Marjariasana, koja se naziva mačka potezu, daje tijelo neverovatan Feline potezu. Nikada ne može zamisliti kako zadovoljavajući i korisne mačka istezanje može biti.

Kako uraditi

 1. Stanite na sve četiri, tako da je vaša leđa formira vrh tabele, i noge i ruke formira svoje noge.
 1. Ruke bi trebalo da bude okomita na pod, a ruke treba staviti stan na katu, odmah ispod ramena. Koljena treba staviti hip-width apart.
 1. Pogledajte ravno.
 1. Udahnite i podignite bradu kao nagnete glavu unazad. Izazivaj pupka dolje i podignite trtičnu kost. Komprimirati vaše stražnjice. Možda ćete osjetiti blago peckanje.
 1. Držite pozu za nekoliko udisaja. Dišite dugo i duboko.
 1. Zatim se vrati na poziciju stola.
 1. Ovo asana je kombinacija dva pokreta. Je countermovement je kako slijedi: Izdahnite i spustite bradu na grudi dok luk leđa i opustite stražnjice. To se zove Bitilasana.
 1. Da li pokret i countermovement oko pet do šest puta prije nego što dođe do zastoja.

4. Bitilasana

Bitilasana uzima svoje ime od sanskritske reči Batila, što znači krava. Ime je dobila zato što je stav ovaj stav liči na tijelo držanje krava. Ova asana je gotovo uvijek prakticira u kombinaciji sa mačkom pozu.

Kako uraditi

 1. Pokrenite asana na četiri noge u položaj stola.
 1. Pobrinite se da vaša koljena se nalaze odmah ispod kukova, a ručni zglobovi su u istoj liniji kao ramena.
 1. Neka glavu visi u neutralnom položaju. Gaze tiho na podu.
 1. Udahnite, a zatim podignite zadnjicu gore prema plafonu kao otvorite prsa, i neka vam trbuh sudopera prema zemlji. Podignite glavu i radujem, ili prema plafonu.
 1. Držite pozu za nekoliko sekundi. Zatim izdahnite i vratiti se na položaj stola.
 1. Ovo asana je kombinacija dva pokreta. Je countermovement je kako slijedi: Izdahnite i spustite bradu na grudi dok luk leđa i opustite stražnjice. To se zove Bitilasana.
 1. Da li pokret i countermovement oko pet do šest puta prije nego što dođe do zastoja.

5. Adho Mukha Svanasana

Ime potiče od sanskritske riječi adhas znači dole, mukha znači lice, SVANA znači pas, a asana znači držanje. U Adho Mukha Svanasana liči na kako pas izgleda kad se savija naprijed. Ova asana ima brojne neverovatno prednosti koje ga čine izuzetno bitno za vas da ga praktikuju svaki dan. Najbolji dio je, čak i početnik Hang ove asane može postići sa velikom lakoćom.

Kako uraditi

 1. Stoje na četiri ekstremiteta, tako da vaše tijelo formira strukturu tabele nalik.
 1. Izdahnite, i lagano podignite kukove i ispravite laktove i koljena. Morate osigurati svojim oblicima tijela obrnuti 'V'.
 1. Ruke treba biti u skladu sa svojim ramenima, a noge, u skladu sa svojim kukovima. Pobrinite se da prstima ukazuju vani.
 1. Sada, pritisnite ruke u zemlju i produžiti vrat. Uši treba dirati svoj unutarnji ruke, a ti treba da se okrenu svoj pogled na svoj pupak.
 1. Držati za nekoliko sekundi, a zatim, savijte koljena i vratiti se na stolu poziciju.

6. Trikonasana

Ova asana liči trougao, i zato se zove tako. Ime potiče od sanskritske riječi त्रिकोण (trikona), što znači trougao, i आसन (asana), što znači držanje. Ova asana je poznato da se protežu mišiće i poboljšati redovne telesne funkcije. Za razliku od većine drugih yoga asane, to zahtijeva da držite oči otvorene dok vježbate je za održavanje ravnoteže.

Kako uraditi

 1. Stoji uspravno i stavite noge oko tri i pol do četiri noge odvojeno.
 1. Pobrinite se desno stopalo se stavlja van na 90 stupnjeva, a lijevo stopalo se nalazi u na 15 stepeni.
 1. Poravnali vaše pravo peta sa centrom luka levog stopala.
 1. Morate imati na umu da vaša stopala se pritiskom na tlo, a težina vaše tijelo je jednako uravnotežena na obje noge.
 1. Duboko udahnite, a kao što izdahnite, savijte tijelo u desno odozdo kukova, osiguravajući struka je ravno. Podignite lijevu ruku, i neka vam desna ruka dodiruje tlo. Oba ruke treba da čine pravu liniju.
 1. U zavisnosti od nivoa komfora, odmorite svoju desnu ruku na cjevanicu, zglob, ili izvan desnom nogom na podu. Bez obzira gdje se stavite ruku, pobrinite se da ne narušavaju strane struka. Brzo provjeriti na lijevu ruku. Trebalo bi ispružila do plafona, a u skladu sa vrha ramena. Neka glavu sjediti u neutralnom položaju, ili ga na lijevoj strani, s podesite pogled na lijevo dlanu.
 1. Vaše tijelo treba saviti u stranu, a ne unazad ili naprijed. Grudnog koša i karlice trebaju biti širom otvorena.
 1. Protežu u potpunosti, i fokusirati se na stabilizaciju tijela. Uzmite duboko, dugo udisaja. Sa svakim izdahom, pokušajte i opustiti vaše tijelo više.
 1. Udahnite i došao. Baci ruke na vašu stranu i poravnajte noge.
 1. Ponovite isti koristeći lijevu nogu.

7. Ustrasana

Ova asana, popularno nazvan Camel Pose je unazad Bend srednji nivo. Ustra znači kamila na sanskritu, i to pozu podsjeća na kamilu. Poznato je da se otvori srčanu čakru, i povećanje snage i fleksibilnosti.

Kako uraditi

 1. Početi asana strane kleči na mat i stavljanje ruke na bokove.
 1. Morate osigurati da koljena i ramena u istoj liniji, te da je tabane suočavaju se sa stropa.
 1. Udahnite, i privući vašu trtičnu kost u prema svojim pubis. Morate osjetiti privlačnost na pupka.
 1. Dok to radite, Arch leđa i pažljivo gurajte dlanove preko noge i poravnajte ruke.
 1. Držite vrat u neutralnom položaju. To ne bi trebalo zategnuti.
 1. Držite pozicija za oko 30 do 60 sekundi prije nego što otpustite pozu.

8. Pašimotanasana

Ovo je jedan od osnovnih poza hatha joge, a to stimulira centar vašeg solarnog pleksusa. Ime dolazi iz sanskrita riječi paschima, što znači zapadno ili nazad, uttana, što znači intenzivne protežu i asana, što znači držanje.

Kako uraditi

 1. Sede na podu sa svojim nogama prešli.
 1. Držite kičmu uspravno, i protegnuti noge na front. Noge treba da ukaže na plafon.
 1. Udisanje duboko, ispružite ruke iznad glave bez savijanja laktova. Vaš pogled treba da prati ruke. Protežu vaše kičme do maksimuma.
 1. Izdahnite, i savijte naprijed iz butine. Stavite ruke, i pokušajte da dotakne prste. Glavu treba da počiva na koljena. Početnici mogu pokušati dodirom svoje članke ili samo bedra kao starter.
 1. Nakon što dodirnete prste, drži ih i pokušajte ih vuče unazad dok ne doživite protežu na zadnju ložu.
 1. Disanje u, držite stomak, i pokušati zadržati poziciju za 60 do 90 sekundi na početku. Polako, povećati vrijeme održavanja položaja za pet minuta, ili ako je moguće, više.
 1. Izdisaja, dovesti vaše tijelo prema gore, oslobađanje prste od svoje prste da se vrati u sukasana ili Padmasana pozu.

9. Purvottanasana

Purvottanasana je intenzivan istok-okrenuti potezu. Također se zove uzlazni Plank Pose, ovo asana se oslanja na snagu mišića nogu, ramena i kičmu.

Kako uraditi

 1. Početi stavljanjem ruke malo iza kukova, vodeći računa dohvat ruke su okrenuti prema nogama. Lagano savijte koljena, stavljajući noge udaljenosti kuk, osim na podu.
 1. Izdahnite. Push ruke i noge na podu da podigne kukove tako da su na istom nivou kao i ramena. Ispravite ruke.
 1. Uključiti core mišiće dok polako ispraviti svaku nogu i ukazati prste prema van. Podignite kukove kao visok kao konzerve. Noge moraju biti jaka, i gluteuse firmu.
 1. Roll ramena iza vas, i podignite grudi. Neka glavu drži leđa, ali pazite da ne ozlijediti vrat.
 1. Držite poza za oko 30 sekundi, a zatim otpustite pozu.

10. Halasana

Hal je sanskritu riječ koja znači plug. Kaže se da je, kako mu i ime govori, ova poza priprema polje (um i tijelo) za duboke podmlađivanje. Ova poza je poznato da ton i jačanje organizma. To je veliki opuštanje kao i umiruje čitav nervni sistem.

Kako uraditi

 1. Ravne na leđima sa rukama nalazi pored svoje telo i dlanovima okrenutim prema dolje.
 1. Udahnite i podignite noge sa tla pomoću trbušnih mišića. Noge treba da budu pod uglom od 90 stepeni.
 1. Koristite svoje ruke za podršku kukove i podignite ih s poda.
 1. Ponesite noge pod uglom od 180 stepeni, tako da prste su postavljeni iznad glave.
 1. Pobrinite se da vaša leđa okomito na tlo.
 1. Držite poziciju za trenutak fokusirajući se na disanje. Izdahnite i polako spustiti noge. Izbjegavajte trzaje noge dok oslobađajući pozu.

11. Pawanmuktasana

Kredit: www.shutterstock.com

Wind-olakšavanje Pose je zavaljen stav koji je pogodan za sve, bilo da su početnici ili napredni praktičari. Ovo je jedan od najboljih joga poze za leđa olakšanje boli i pomaže da se oslobodi probavnih plinova iz crijeva i želuca s velikom lakoćom. Takođe se zove jednom nogom do koljena do grudi Pose.

Kako uraditi

 1. Ravne na leđima na glatku površinu, osiguravajući da su vam stopala zajedno, a ruke su postavljene pored tijela.
 1. Duboko udahnite. Dok izdišete, donijeti koljena prema grudima, i pritisnite butine na trbuhu. Kopča ruke oko nogu kao da se grle kolena.
 1. Podignite glavu i prsa s poda. Dodirnite bradu, i na kraju, nos na koleno.
 1. Držite asana dok normalno disati. Svaki put kad izdahnete, pobrinite se da zategnuti stisak ruke na koljena i povećati pritisak na grudima. Svaki put kad udahnete, osigurati da olabavite stisak.
 1. Izdahnite i pustite pozu nakon što rock and roll s jedne na drugu stranu oko tri do pet puta. Opustite se.

12. Setu Bandhasana

Ova asana dobiva svoje ime od sanskrita riječi Setu, što znači most, Bandha, što znači zaključavanje i Asana, što znači da predstavljaju. Ova poza liči na strukturu mosta, i stoga se zove kao takve. Ova poza proteže leđima, vratu i prsima i opušta vaše tijelo.

Kako uraditi

 1. Početi asana ležeći ravno na leđima.
 1. Savij koljena i stavite noge na pod hip-width apart. Pobrinite se da vaše zglobove i koljena su postavljeni u ravnoj liniji.
 1. Neka ruke odmoriti uz vaše tijelo, sa svojim dlanovima okrenutim prema dolje.
 1. Udahnite i podignite leđa (donji, gornji i srednji), s poda. Roll u ramenima, i provjerite je li vaš bradu dodiruje grudi bez potrebe da pomeri. Neka ramena, noge i ruke podržavaju svoju težinu.
 1. Učvršćuje svoj stražnjice dok ih zategnite. Pobrinite se da vaša butine paralelne međusobno i poda.
 1. Interlace prste i gura ruke teže na zemlju, da podigne svoj torzo veći.
 1. Držite držanje za barem na trenutak. Dišite polako i duboko.
 1. Izdahnite i pustite pozu.

13. Shalabasana

Ime dolazi od sanskritske reči Shalabh, što znači skakavac. The Locust Pose ili Shalabhasana je backbend koji se proteže i tonizira cijele zadnje strane tijela.

Kako uraditi

 1. Lezite na trbuh na terenu i stavite ruke na vašoj strani.
 1. Kao što udišete, podignite noge i gornji torzo.
 1. Koristeći svoj unutarnji bedrima, podignite noge prema gore bez savijanja koljena. Vaša težina treba da počiva na donji rebara i trbuha.
 1. Držite pozu za minut i zatim otpustite.

14. Vrikshasana

Ovaj stav je blizak replika stabilan, ali graciozan stav ime tree.The dolazi iz sanskrita riječi vriksa ili vriksha, što znači drvo, i asana, što znači držanje. Za ovu pozu, za razliku od većine drugih yoga pozama, od vas se traži da držite oči otvorene, tako da vaše tijelo može da se uravnoteži.

Kako uraditi

 1. Stand potpuno uspravno i spustite ruke sa strane tijela.
 1. Blago savijte desno koljeno, a zatim postavite desnom nogom visoko na lijevom bedru. Pobrinite se da je jedini se postavlja čvrstu i stan na korijen butinu.
 1. Lijevu nogu treba da bude apsolutno u erekciji. Nakon što ste preuzeo ovaj posao, disati, i pronaći ravnotežu.
 1. Sada, udahnite i polako podigne ruke iznad glave i da ih zajedno u 'Namaste' mudra.
 1. Pogledajte pravo na udaljeni predmet i držite pogled. To će vam pomoći zadržati ravnotežu.
 1. Držite kičme ravno. Imajte na umu da vaše tijelo treba da bude napeta, ali elastična. Uzmite u duboko, a svaki put kad izdahnite, opustite tijelo više.
 1. Lagano stavite ruke sa strane i pustite desnu nogu.
 1. Vrati se na originalnu poziciju stoji visok i prav kao što ste radili na početku prakse. Ponovite ovaj pozi sa lijevom nogom.

15. Rajakapotasana

Golub Pose se prakticira u sjedećem položaju. To je backbend predstavljaju koja čini grudi dim se, na taj način nalik stav goluba. Ovo je kako ova asana se zove Raja (kralj) KAPOT (golub) asana (predstavljaju). Ovo asana je napredan joga pozi.

Kako uraditi

 1. Krenuti na četiri noge, vodeći računa koljena nalaze se odmah ispod kukova, a ruke malo ispred ramena.
 1. Sada, lagano povucite desno koljeno naprijed, kao da je to samo iza desni zglob. Dok ovo radite, stavite desnu cjevanicu ispod torzo, i ponesite desnom nogom ispred svog lijevog koljena. Vanjskih strana svoje pravo Shin mora počivati ​​na podu.
 1. Polako, povucite lijevu nogu na leđima. Ispravite koljena, i pustite prednjoj strani bedra na pod. Smanjite vanjskih strana vaše pravo stražnjice na podu. Postavite desni petama ispred lijevi kuk.
 1. Možete ugao vaše desno koljeno prema desnom, kao da je izvan linije kuka.
 1. Levom nogom treba da se proširi ravno iz kuka. Pobrini se da se ne nagne malo na lijevo. Okrenite ga prema unutra, tako da se pritisne svoje središnje linije u odnosu na pod. Duboko udahnite, a kao što izdahnite, savijte lijevu nogu na koljena. Zatim gurnite svoj torzo natrag, i protežu koliko god možete, tako da glavu dodiruje nogu.
 1. Podignite ruke, lagano ih sklopivi na laktove. Koristite svoje ruke kako bi vaša stopala prema glavi.
 1. Održavati uspravan položaj karlicu. Gurnuti. Zatim podignite donji felge vašeg grudnog koša protiv pritisak potiska. Da podignite grudi, gurnite vrh vaše prsne kosti ravno prema gore do plafona.
 1. Ostanite u tom položaju barem na trenutak. Donesite ruke natrag na pod i spustite lijevog koljena dole. Lagano izvucite lijevog koljena naprijed. Izdahnite i dolaze do Adho Mukha Svanasana. Uzmite nekoliko udisaja. Zatim se vrati na četiri i disati. Dok izdišete, učinite asana sa lijevom nogom naprijed i desnu nogu na leđima.

16. Tadasana

Tadasana je idealno toplo-up poza. To poboljšava cirkulaciju krvi, čime se osigurava da vaše tijelo spremno za ostale poze u trgovini. Tadasana se naziva i Mountain Pose.

Kako uraditi

 1. Stajati sa stopalima ravno, štikle malo raširiti, a veliki prstima stopala u kontaktu jedni sa drugima. Držite kičmu uspravno, s rukama na obje strane i dlanovima okrenutim vaše tijelo.
 1. Ispružite ruke na prednji i dovesti dlanova blizu jedni drugima.
 1. Udisanje duboko, protežu vaše kralježnice. Podizanjem oduzet ruke iznad glave, protežu koliko god možete.
 1. Pokušajte podizanjem zglobove i stoji na prstima, s očima prema plafonu. Ako ne možete stajati na prstima, možete držati noge stan u prizemlju, a oči suočiti sa stropa.
 1. Dišite normalno i zadržite pozu za 20 do 30 sekundi.
 1. Udahnite duboko, i dok izdisaja, lagano opustiti i dovesti svoje noge natrag na pod.

17. Navasana

Ova poza je dobio ime po obliku brod koji je potrebno. Nauka na sanskritu znači čamac i asana sredstva predstavljaju. Naukasana se izgovara kao NAUK-ooo-uh-nuh.

Kako uraditi

 1. Ravne na leđima, stavljajući zajedno vaše noge i ruke pored tijela.
 1. Duboko udahnite, a zatim, kao što izdahnite, podignite noge i grudi od zemlje. Ispružite ruke prema nogama.
 1. Držite prste, prsti i oči u jednoj ravnoj liniji.
 1. Morate osjetiti istezanje u vašem području pupka dok ugovor trbušnih mišića.
 1. Dišite duboko i normalno kao što održavaju pozu.
 1. Izdahnite i pustite pozu.

18. Danurasana

Ovo asana je osnovni yoga poza. Ova asana liči na luk, i stoga se zove tako. Dhanur na sanskritu znači luk, i asana znači pozu. To se izgovara kao dah-noo-ra-sah-nah.

Kako uraditi

 1. Ravne na stomak, držeći noge hip-širini ramena i ruke pored tijela.
 1. Sada, lagano savijte koljena i držite članaka.
 1. Udahnite i podignite grudi i noge od zemlje. Povucite noge leđa.
 1. Gledaj pravo i zadržati svoje lice bez stresa. Osmeh bi trebalo da pomogne.
 1. Držite pozi kao što koncentrirati na disanje. Vaše tijelo treba da bude napet kao luk.
 1. Kao što se udobno u pozi, diše dugo i duboko.
 1. Oko 15 - 20 sekundi kasnije, izdahnite i pustite pozu.

19. Šašankasanu

Šašankasanu se naziva Hare Pose kao što izgleda kao zec ili zeca u završnoj stav. To je jednostavan asana za izvođenje, i može se obaviti od strane apsolutno nikoga, bez obzira na njihovu dob.

Kako uraditi

 1. Kleknu, i stavite stražnjice na tele mišiće i ruke na butine. Opustite se.
 1. Podignite ruke iznad glave, sa dlanovima okrenutim prema naprijed. Bi se osiguralo da vaše ruke su u skladu sa svojim ramenima.
 1. Sada, savijati naprijed, i stavite ruke i čelo na zemlju ispred vas. Izdahnite dok ovo radite.
 1. Roll ramena prema unutra, i da ruke leđa, kao da su i dalje u skladu sa svojim ramenima, ali dodirnem stopala.
 1. Osjetite luk u leđa, i držite poziciju za nekoliko sekundi dok diše normalno.
 1. Izdahnite i vratiti se u klečećem položaju.

20. Garudasana

Garuda je sanskrit pojam za orla, ali to znači i proždrijeti. Ova asana treba da proždiru strah, ego, i sumnjam tako da možete napraviti mjesta za pozitivne namjere.

Kako uraditi

 1. Stajati uspravno. Lagano savijte desno koljeno, i umotavati lijevu nogu oko desne strane, tako da se koljena se slažu jedni preko drugih. Lijevu nogu moraju dodirnuti svoju desnu cjevanicu.
 1. Sada, podignite ruke u visini ramena i završiti svoju desnu ruku oko lijevo, osiguravajući da laktove su savijene u 90-uglovima i također složen.
 1. Ravnotežu u pozi kao što nježno spustiti kukove. Kolena mora kretati prema srednjoj liniji, umjesto oslanjanja na jednu stranu.
 1. Držite pozu za nekoliko sekundi kao što disati duboko i polako. Fokusirajte se na treće oko i pusti vaših negativnih emocija.
 1. Otpustite poza, pomicati udove, i ponovite pozu.

21. Virabhadrasana 2

Ova asana je dobio ime po mitološkom lik stvorio Lord Shiva zove Veerabhadra. Veera na sanskritu znači heroj, bhadra znači prijatelj i asana znači držanje. Ovaj stav je jedan od najvažnijih graciozne položaja u jogi. Slavi dostignuća mitskog ratnika. Ova asana se obično naziva Ratnik Pose ili ratnik Pose II.

Kako uraditi

 1. Stand apsolutno pravo i raširi noge oko tri do četiri stope raspada.
 1. Skrenite desno stopalo vani oko 90 stupnjeva i lijevu nogu prema unutra za oko 15 stepeni. Morate biti sigurni da je peta desno stopalo je savršeno usklađen sa centra levog stopala.
 1. Podignite ruke u stranu, kao da su na svoju visinu ramena. Pobrinite se da su dlanovi okrenuti prema gore, a ruke su paralelno sa zemljom.
 1. Duboko udahnite, a kao što izdahnite, savijte desno koljeno. Vaš desnom koljenu ne smije premašiti svoj gležanj. Vaše pravo koljena i desnog gležnja treba da čine pravu liniju.
 1. Sada, lagano okrenuti glavu i gledaj desno. Kao što se udobno u pozi, potrebno je da dalje gurati sebe. Ispružite ruke i lagano gurnite karlicu dole.
 1. Ostani u pozi kao što je određeno kao ratnik, i sa osmehom na licu. Zadržati disanje.
 1. Udahnite i izaći iz poze. Baci ruke kao izdišete.
 1. Ponovite pozi na lijevu nogu okretanjem lijevu nogu prema van za 90 stupnjeva i desno stopalo prema unutra za oko 15 stepeni.

22. Ardha Pinch Mayurasana

Kako uraditi

 1. Početi asana tako što na koljenima i rukama.
 1. Postavite podlaktice na terenu, vodeći računa da laktove i ramena su u istoj liniji.
 1. Podignite leđa i kukova kao što uvuci prste i čine noge ravno.
 1. Vaš lopatica mora biti čvrsta i u rebra. Oslobodite svoj vrat podizanjem ramena dalje od ušiju.
 1. Šetnja u pravcu ruke.
 1. Uzmite tri duga i duboko kao što držite poza za nekoliko sekundi.

23. Baddha Konasana

Ova asana je dobio ime po sanskritu riječi baddha što znači vezan, Kona znači kut ili split, i asana znači držanje. Takođe se zove leptir Pose kao otvoreni kukovi pridružili stopala i gore i dolje pokreta podsjećaju na stav leptira u pokretu. I dok je krajnje jednostavna, ima puno koristi za svoje kreditne.

Kako uraditi

 1. Sede na podu sa svojim kičmu uspravno i koljena savijena. Ponesite noge zatvoriti zajedno, a zatim dodirnite tabane jedni drugima.
 1. Koristite svoje ruke da drži noge zajedno.
 1. Sada udisati. Dok izdišete, pritisnite koljena i butine dole na pod. Možete koristiti laktove za blagi pogura.
 1. Držite disanje normalno. Flap kolena kao leptir pomicanjem butine gore i dolje.

24. Matsjasana

Matsya na sanskritu znači riba. Je matsjasana je nazvan tako jer ako se pretpostavlja ova asana u vodi, od vas će imaju tendenciju da pluta kao riba. To je jedan od najboljih asana u jogi za debljanje.

Kako uraditi

 1. Ravne na leđima, vodeći računa da su vam noge zajedno, i ruke su udobno smješteni uz vaše tijelo.
 1. Postavite dlanove ispod kukova tako da su dlanovi okrenuti zemlju. Sada, dovedi laktovima bliže jedno drugom, stavljajući ih u neposrednoj blizini struka.
 1. Ubačaj noge, tako da noge prelaze jedni druge u vašoj sredini, i tvoja bedra i koljena su postavljeni stan na katu.
 1. Udahnite. Podignite grudima se tako da glavu također podiže, i svoju krunu dotakne pod.
 1. Pobrinite se težina vaše tijelo je na laktove, a ne na glavu. Kao što je vaše grudi podigne, lagano pritisnu vaše lopatice.
 1. Držite položaj samo dok ste udobno. Disati normalno.
 1. Izdahnite i pustite položaj, prvo podizanje glavu, a zatim pada grudi na zemlju. Raspetljati noge i opustite se.

Zdravlje je bogatstvo! A zdrava leđa je kao firma korijen koji drži uspravno tijelo i zdrav baš kao što pomaže stablo raste iz duga i jaka. Da li ste ikada razmišljali joga za leđa ublažavanje bolova? Kako je to ti je pomogao? Podijelite svoje iskustvo sa nama komentarišući ispod.

load...