Zdravlje i wellness

19 predivnih prednosti Catnipa za kožu, kosu i zdravlje

19 predivnih prednosti Catnipa za kožu, kosu i zdravlje

Da li umorni i istrošeni nakon dana prepun rad, rad i samo rad? Jedan od velikih načina da se opustite i opustite je da se napravi čaj prožet pregršt catnip lišća. U mindboggling aroma ove mirisna biljka iz porodice mente ima pozitivan efekat na nervni sistem, darivanja vam puno tišine i mira.

Dok Catnip je više popularan kao mačji-prijateljski biljka, ona ima neke sjajne dobrotu i za ljude. Od toga da reklamira lijek za stres i nemir, to je i vrlo popularna kao lijek za nadutost. Pouzdan sredstvo za umirenje živaca, emenagogue, adstringentno, i sedativ, ova biljka se koristi u obliku eteričnih ulja i biljni čaj.

Dok lišće imate hrabrosti i umirujuće svojstva, korijeni ove mente rođak je stimulans. Prepun raznim hemikalijama, uključujući kolin i octene kiseline, ova biljka sadrži dobru količinu folne kiseline, limonen, inozitol, nepetalic kiselina, i pentanske kiseline. Sadrži i minerale, kao što su natrij, fosfor, mangan, i sumpora, zajedno sa raznim vitaminima kao što su vitamin A i B grupe vitamina.

load...

Prednosti Catnip kože, kose i zdravlje

Pročitajte o znati o terapeutskim svojstvima catnip odmah ispod:

Catnip Prednosti za kožu

1. Kašnjenje preranog starenja

Preranog starenja je zabrinjavajuće za žene. Pije dve šolje ovog čaja je poznato da stavi svoje brige o ovom pitanju u mirovanju. Catnip lišće sadrže dobre količine antioksidansa. Ovi antioksidanti apsorbiraju slobodne radikale lutaju okolo u vašem tijelu. Štetnih elemenata, ako se ostavi ispregnuto, izazvati fine linije, bore i ulegnuća - znakove preranog starenja. Ovaj biljni infuzija sprečava nastanak ovih znakova, ubrzava proces oporavka i kašnjenja preranog starenja u određenoj mjeri.

2. Ubrzava zarastanje rana proces

Možete koristiti kul catnip infuziju kao sredstvo za dezinfekciju kože za čišćenje sebi regiji. Ovo pomaže u jačanju procesa popravak tkiva. Ona čisti rane, djeluje kao antiseptik, i utire put za brže zarastanje i oporavak.

load...

3. Prirodni Astringent

Je adstringentno priroda ove biljke podstiče zatezanje labave mišiće i kožu. Kada se koristi u periodu od vremena, to vam štiti od gubitka zuba.

Catnip Prednosti za kosu

4. Prirodni lijek za perut

Je adstringentno i antiseptički svojstva ove biljke omogućavaju da se koristi kao lijek za perut. Odnosi samo na hladnom napitak od ove biljke na vlasište i kosu i isperite nakon nekog vremena. To također možete koristiti kao odsustvo-u serumu, ako je perut je uzrokovan zbog iziritirano vlasište.

5. Vlaži i uslovi za kosu

Catnip čaj je neverovatna duboko agent uređaj. Samo pletenicu kosu i potopite ga u catnip čaj infuzije. Alternativno, možete ga koristiti kao sredstvo za uređaj nakon šamponiranja kosu. Ona također djeluje kao odsustvo u uređaj, zadržavajući svoju kosu hidratizirana i uslovljeni. Takođe ostavlja uvojcima vidljivo mekom i glatkom.

Catnip Prednosti za zdravlje

6. Olakšava Grčevi

Anti-grčevito svojstva ove biljke pružaju olakšanje od različitih oblika grčeva. Lako i efikasno olakšava napeta mišiće i daruje vam trenutno olakšanje. To je razlog zašto parna inhalacija sa nekoliko kapi catnip esencijalno ulje se preporučuje za vrijeme bronhijalne astme i drugih grčevito respiratornih uslova za brže olakšanje.

7. Olakšava Flatulencija

Catnip je tokom 17. Stoljeća bio široko popularan kao sredstvo protiv nadimanja. Ona pomaže u uklanjanju nadutosti i nadimanja uklanjanjem plinova zarobljeni u trbuhu. Možete ili ga koristiti kao eterično ulje ili čaj. Ako koristite u obliku ulja, zatim dodati 3 do 4 kapi na čistu salvetu i šmrkanje. Topli catnip čaj sa đumbirom vam daje slične beneficije.

8. Olakšava Fever

Je znojava priroda ovog mente rođak se zna da je koristan u ublažavanju groznice. To izaziva obilno znojenje, čime pomaže u rušenju temperatura spiralne.

9. Dobar Za Mršavljenje

Još jednom znojava imovine ove biljke dolazi do izražaja. To izaziva znojenje, čime se omogućuje uklanjanje toksina iz organizma putem znoja. Što je niža toksini su, bolje svoj nivo metabolizam biti. Poboljšan metabolizam će poboljšati proces sagorijevanja masti, što će pomoći u mršavljenja.

10. Good For Tummy

Ona pomaže u lečenju raznih bolesti želuca, uključujući i čireva. Takođe poboljšava i regulira izlučivanje želudačnih sokova i žuči, čime se otvara put za normalizirane funkcionisanje probavnog sistema. Ako se može vjerovati tradicionalnih lijekova, onda je to biljka može se koristiti u dužem način za ublažavanje napada kiseline.

11. Dobra za žene

Budući da je prirodno emmenagogue, pomaže u regulaciji menstrualnog ciklusa. Žene, koje doživljavaju raspoloženja, neredovne menstruacije, i teška razdoblja, može uzeti pomoć ove biljke. Ublažavanje grčeva, antispazmodičkim svojstva ove biljke smanjuje bol. Nerv umirujuće svojstva bi se osiguralo da vaše raspoloženja pod kontrolom.

12. Tretira Nervous Disorders

Je sredstvo za umirenje živaca svojstva eteričnog ulja potiče iz catnip pomaže u umirujuće na nervni sistem, što ga čini idealnim prirodnim lijek za različite uvjete živaca u vezi, uključujući vrtoglavicu, Parkinsonova bolest, i Alzheimerove bolesti. To osnažuje živce, aktivira njihovo funkcioniranje, pružajući na taj način olakšanje.

13. Korisno za bubrege

Catnip je potencijalno moćan diuretik, što priziva često mokrenje. To je, s druge strane je korisno za ljude koji imaju zatajenje bubrega aktivira edem. Šoljica čaja promovira mokrenje, pomažući da se u izlučivanje i eliminaciju otpada iz bubrega. To će pomoći u bržem oporavku u takvim uslovima.

14. Beats stresa i anksioznosti

Sedativ svojstva catnip čine ga nevjerovatan stres busting agent. Šalica toplog catnip čaja ili nekoliko kapi catnip eteričnog ulja olakšava stres i anksioznost. To vam opušta potpuno, tako da vam pomaže da se bore protiv poremećaja sna i depresija.

15. Karminativ

Karminativ agenti imaju svojstva uklanjanje plina. Gas zarobljeni u crevima može ni dokazati fatalan. To može dovesti do gušenja osjećaj, uzrok bolova u grudima, probavne smetnje, pa čak i podići krvni pritisak. Catnip ulje je efikasan karminativ, i pomaže osigurati brzo olakšanje od plina probleme.

16. Znojava

Catnip ulje je snažan znojava, što znači da izaziva znojenje. Višak znojenje može izgledati kao ljepljiv i smrdljiv perspektivu, ali pomaže čistku toksina iz tijela. Mirisnih znoj ukazuje na to da imate visok nivo toksina u vaše tijelo. Ako ste razumno zdravi, vaš znoj se ne miriše tako loše. Višak znojenje također promovira gubitak težine, smanjuje krvni tlak, pa čak i promovira opšte blagostanje.

17. Sedative

Catnip eterično ulje je odličan sedativ. Pomaže u stavljanju da spavaš i olakšava napetost i anksioznost. Catnip eterično ulje opušta i tijelo i um.

18. Diuretici

Catnip ulje je prirodni diuretik, a promovira pravilno mokrenje. To povećava učestalost mokrenja i važi za ljude koji pate od akumulacije vode ili zatajenje bubrega zbog otekline. Catnip ulje odvodi višak vode kroz mokrenje. Također možete koristiti catnip nafte sniziti krvni pritisak, smanjiti svoju težinu i očisti bilo toksina prisutna u vašem tijelu.

19. Ostale Zdravstvene prednosti Catnip

Timol, sastojak eterično ulje Catnip, poznato je da posjeduje antiseptička svojstva. Analgetika priroda ove biljke je poznat kao efikasan lijek za glavobolje i migrene.

Riječ oprez

Catnip je emmenagogue. Poznato je da ima negativne efekte na trudnice. Žene, koje su trudne i koje doje, treba uzeti savjet od svojih doktora prije korištenja ove biljke se izbjegli negativni nuspojava.

Catnip je, nedvosmisleno, riznica koristi - za kožu, kosu i zdravlje. Međutim, to je uvijek poželjno da se odluče za holističke metode nakon odgovarajuće medicinske konzultacije.

Jeste li ikad pokušali catnip? Da li ste doživjeli svoje dobrote? Zašto ne podijeliti svoje stavove i iskustva sa nama? To je samo jedan svitak.

load...