Zdravlje i wellness

17 neverovatnih prednosti Arnice za kožu, kosu i zdravlje

17 neverovatnih prednosti Arnice za kožu, kosu i zdravlje

Ako ste ikada pokušali Homeopatski lijek, ti ​​bi biti svjesni pojma "Arnika". Činjenica da se koristi kao aktivni sastojak u lijekovima je samo po sebi pokazatelj različitih arnike koristi. U stvari, često nailazimo šamponi, gelovi, tonici i tinkture nosi ime arnike.

Arnika je u osnovi višegodišnja biljka koja pripada suncokreta (Asteraceae) porodice. To je native na planinama Evrope i Sibira. Biljka arnika raste do visine od 1 do 2 noge i nosi žuto-narančasta cvijeće nalik tratinčice. Ona ima svijetle zeleno lišće, gornji listovi su zupčasti i malo dlakavi dok je donji listovi su zaobljene tipova. Stabljike su okrugli, mesnati, i dlakave. Žuto-narančaste cvijeće ove biljke imaju ljekovitu vrijednost. Ekstrakti od svježeg i suhog cvijeća glave se koriste u Homeopatski preparati za liječenje nekoliko zdravstvenih stanja. Cvijeće se može koristiti u sirovom obliku.

Danas, arnika se intenzivno uzgaja u medicinske svrhe u nekoliko područja Europe i Sjeverne Amerike. Koristi se u medicini još od 1500-ih i komercijalno dostupna u obliku kreme, masti, tablete, tinkture, pa čak i injekcije. Arnika ulje je također na raspolaganju, koji se koristi za lokalnu tretmana. Direktan unos arnike u usta je povezano sa nuspojava, ali homeopatskih lekova ga koriste u razblaženom obliku koji se ne smatra štetnim.

load...

Postoji nekoliko vrsta arnike od kojih Arnica Montana i A. Chamissonis se koriste u protuupalno pripreme. Obe vrste izgledaju slično, osim da je A. Chamissonis ima nešto manje cvijeća. To može biti izuzetno toksičan čak iu vrlo malim dozama. Arnica Montana, s druge strane, ima ljekovita svojstva i uglavnom se koristi u biljnih proizvoda, posebno proizvoda za njegu kose. Ova biljka je poznat po nekoliko imena kao što su Mountain duhana, Mountain Daisy, pa čak i Leopard bane i Wolf bane.

Arnike Prednosti za kožu

Arnika je aktivni sastojak u nekoliko proizvoda za njegu kože. To može poboljšati zdravlje vaše kože i pomoći vam da se oslobodite problema sa kožom previše. Različite prednosti arnike za kožu su sljedeći.

1. Tretman kože infekcija i ekcema

Arnica se može primijeniti topikalno na riješi probleme kože. Arnike ekstrakti se koristi kao sastojak u nekoliko losionima značilo za liječenje infekcija kože, ekcema, svrab i otvorene rane. Oni mogu čak se primijeniti na vaginu za liječenje vaginitis i vaginalni iritaciju.

load...

2. Liječenje Frost Bites i promrzlina

Arnike ekstrakti se koriste u masti značilo za tretiranje promrzline. Često, mraz ugriza se ne pojavljuju kao otvorene rane. Primjena arnike masti na mraz ugrizao dijelovima tijela može značajno poboljšati stanje. Ova biljka se također može koristiti u liječenju promrzlina.

3. Kože Ishrana

Arnike Montana cvijeće sadrže seskviterpenski laktona, flavonoidi, ugljenu kiselinu, kumarina i eterična ulja, od kojih su svi korisni za vašu kožu. A seskviterpenski lakton, pod nazivom helenalin, glavni restorativne kompleksa u Arnica Montana, koja je zajedno sa flavonoida, pomaže umiriti i obnoviti kožu nakon izlaganja stresu. Antibakterijski, antiseptik i anti-upalni svojstva ove biljke pomoći u prevenciji upalnih bolesti kože. Oni također ubrzati proces ozdravljenja stimulacijom formiranja zrnastim tkiva. Arnike za njegu kože može učinkovito izliječiti modrice, opekotine, manjih opekotina i površno flebitis.

4. Liječenje strija

Površinski trljanje arnike ekstrakti smanjuje pojavu trudnoće u vezi strija. Sve što trebate učiniti je nježno primijeniti arnika gel na stomak najmanje četiri puta dnevno.

Prednosti arnike za kosu

Anti-upalni svojstva arnike čine ga koristiti u njegu kose kao dobro. Arnike ekstrakti se često koriste u uređaja i šamponima. Neki od njegove prednosti za kosu su sljedeći.

6. Arnika Za gubitak kose

Upotreba ekstrakta arnike pomlađuje kožu glave i stimulira folikule kose, pomaže da se ojača kosu i sprečava ga od pada prerano. Arnika se u kombinaciji s drugim sastojcima poput nevena i Jaborandi homeopatske arnika Montana šamponi pružiti meke i upravljati kosu.

7. Tretman peruti

Arnike čisti višak ulja i sebuma iz vlasišta, daje joj prirodan sjaj. Uklanjanjem prljavštine, ostataka, a ulje iz vlasišta, također pomaže u borbi protiv peruti i svrbež. Ovo pomaže u sprečavanju zapetljanih i grube kose.

8. Liječenje ispucale vrhove i prerane prosede kose

Arnika se koristi u koncentraciji od 1% do 2% u proizvodima za njegu kose. S obzirom da je antibiotik, može učinkovito izliječiti vlasište infekcije. To jača svaki vlas kose i pomaže u sprečavanju ispucale vrhove i preranog prosjed kose. Sve što trebate učiniti je masaža arnika ulje za kosu na skalp od korena do vrhova prije odlaska u krevet i oprati sljedećeg jutra. Ovo će njegovati vašu kosu i spriječiti ove probleme, pružajući potrebne za ishranu na folikule kose.

Zdravstvene prednosti Arnica

Kao što je ranije navedeno, arnika se koristi u liječenju širokog spektra internih i eksternih poremećaja. Iako arnike nije FDA odobren kao i druge biljne pripravke, ona ne sadrži više aktivnih sastojaka i eterična ulja. Pravilno doziranje arnike će sigurno pružiti sljedeće zdravstvene prednosti:

9. Liječenje artritisa

Anti-upalni svojstva arnike su za svaku pohvalu. Koristi se u tematska pripreme za zarastanje bolova u zglobovima, bolovi u mišićima i oticanje povezane s artritisom. Istraživanje sprovedeno 2002. Godine pokazuje da je upotreba arnike gel dva puta dnevno za 6 tjedana rezultirao je značajan pad u bol i ukočenost u bolesnika s blagom do umjerenom osteoartritisa koljena. U slučaju osteoartritisa ruke, arnika gel se pokazao kao efikasan kao ibuprofen u smanjivanje boli i poboljšanju funkcija ruku. Suština biljnih arnike se koristi u liječenju reumatoidnog artritisa. Biti anti-upalni agens, može se koristiti za masažu upaljene ili bolna spojnice za olakšanje.

10. Liječenje bol u mišićima

Anti-upalni svojstva ove biljke čine ga korisnim za liječenje bol u mišićima. To se može primijeniti tematski da se smanji bol i upale uzrokovane mišića istegnuće i deformacija. Dakle, to je korisno za sportaše koji često pate od bol u mišićima.

11. Healing Kvaliteti

Arnika se koristi u tematska pripreme za zarastanje modrica, bolova u mišićima, površne flebitis, rana i oticanje zbog ubode insekata i frakture. Može se koristiti kao sredstvo za ispiranje usta ili ispirati grlo za liječenje upale grla i infekcija. Međutim, treba se koristiti i konzumirati u skladu sa uputstvima lekara. Pomaže u regeneraciji tkiva i može izliječiti povrede. Takođe je efikasan u ljekovite opekotine. To poboljšava cirkulaciju krvi stimulacijom bijele aktivnost krvnih zrnaca, smanjuje količinu vremena zarastanja i smanjuje upalu.

12. Liječenje post-kirurgija Pain

Studija sprovedena u 2007. Godini je primijetio da uzimanje homeopatske razrjeđivanje arnike dovelo do smanjenja boli kod pacijenata kod kojih krajnika su uklonjene. Slično tome, uzimanje homeopatske razvodnjavanje arnike i aktuelna primjena arnike masti smanjuje bol nakon operacije u pacijenata koji se podvrgavaju operaciji Carpel tunel sindrom.

13. Liječenje modrica i Crna Boja

Arnika je efikasna u smanjenju pojave modrica. Topikalnu primjenu arnike izvlače na modrice i crne oči mogu značajno poboljšati stanje. Infuzijama od biljnih arnika su efikasni u liječenju tamnim noktima prouzrokovana povreda iz teške predmete.

14. Oralnog zdravlja

Anti-bakterijska i anti-mikrobna svojstva arnike čine ga odlično za oralno zdravlje. Arnike vodice za ispiranje usta su široko dostupni i mogu tretirati bakterijskih infekcija u ustima. Redovno pranje usta sa arnike i voda može izliječiti stanja kao što su gingivitis i curenje gnoja. Takođe može smanjiti mudrost bol zuba.

15. Tretman Post Surgery Oticanje

Studija sprovedena u 2006. Godini pokazalo da je unos homeopatskih razrjeđivanje arnike može neznatno smanje postoperativna oticanje u pacijenata koji se podvrgavaju artroskopski.

16. Liječenje stresa i depresije

Pored svoje medicinsku upotrebu, arnika je koristan u ublažavanju osjećaja depresije i emocionalnog stresa. Često se koristi u lečenju vrećicama za vraćanje emocionalnu ravnotežu i osjećaj spokoja. Organski i divlje kalemljeni arnika ekstrakt cvijet se može masirati pružiti toplinu koja odmotava svoj oporezovani i zategnuta mišiće i ublažava stres.

17. Ostale Prednosti

Arnika se koristi u homeopatiji za liječenje nesreće ili šok, kao i bolesti krvotoka. Također se koristi u liječenju stanja poput bolova u leđima, fibromijalgija, gripa, glavobolje, migrene i hemoroidi.

Hranjiva vrijednost arnike

Arnike duguje svoju anti-upalni svojstva obilje aktivnih komponenti se sastoji od antioksidansa, tanina, flavonoida, karotenoida i eterična ulja kao što su timol, aktivni sastojak sadržan u majčina dušica. Nutritivni profil dubinsko arnike može se shvatiti iz tabele date u nastavku.

Činjenice o ishrani Kalorija u arnica montana homepatski
Servisna veličina: 1 servira
Iznos po poslu
Kalorija 0.0
Ukupna mast 0,0 g
Zasićene masti 0,0 g
Polinenasićena mast 0,0 g
Mononenasićena mast 0,0 g
Holesterol 0,0 mg
Natrijum 0,0 mg
Kalijum 0,0 mg
Ukupni ugljeni hidrat 0,0 g
Dijetalno vlakno 0,0 g
Šećeri 0,0 g
Protein 0,0 g
Vitamin a 0.0 %
Vitamin b-12 0.0 %
Vitamin b-6 0.0 %
Vitamin c 0.0 %
Vitamin d 0.0 %
Vitamin e 0.0 %
Kalcijum 0.0 %
Bakar 0.0 %
Folat 0.0 %
Gvožđe 0.0 %
0.0 %
Mangan 0.0 %
Niacin 0.0 %
Pantotenska kiselina 0.0 %
Fosfor 0.0 %
Riboflavin 0.0 %
Selen 0.0 %
Tiamin 0.0 %
* procenat dnevnih vrijednosti zasnovane su na 2.000 kalorija dijeti. Dnevne vrednosti mogu biti veće ili niže u zavisnosti od potreba vaših kalorija.

 mjere opreza

Ova biljka koja pruža nevjerojatne prednosti za vašu kožu, kosu i zdravlje, je povezan s nekoliko neželjenih efekata kada se koristi pretjerano. To je razlog zašto je važno da budu oprezni kada ga koristite u bilo kojem obliku.

1. Želudac Nelagoda

Arnica može iritirati probavni sistem i njegova postava pod nazivom sluznice. Iz tog razloga, arnika se nikada usmeno. Čak i uzeti u niskim dozama u homeopatiji medicini, to izaziva iritaciju u želucu. Ova iritacija dalje dovodi do bol i gubitak apetita. Ali, ovaj problem je privremen i odlazi u roku od dan ili dva.

2. Dojenja i trudnoća

Korištenje arnike treba izbjegavati ako ste trudni ili dojite. Arnica se smatra nesigurnim za trudnice ili dojke žena hranjenja.

3. Povraćanje

Kao što je već spomenuto, arnika iritira želudac kada se uzima oralno. Ova iritacija može dodatno izazvati ozbiljne mučninu ili nagon za povraćanjem. Ovaj efekat strana je uobičajena kod mnogih pojedinaca konzumira arnike.

4. Alergija

Ljudi osjetljivi na Compositae ili Asteraceae porodice biljaka, koji uključuje hrizanteme, ambrozija, nevena, tratinčice i srodne biljke, može biti alergičan na arnike. Ljudi koji su preosjetljivi na takve biljke treba da konsultuju lekara pre upotrebe arnika u bilo kojem obliku.

5. Krvarenje iz nosa

Arnike takođe može uzrokovati krvarenje iz nosa, što se ne smatra kao ozbiljan efekat American Cancer Society. A krvarenje nosa nije problem samo po sebi. Umjesto toga, to ukazuje na to da postoji unutrašnje krvarenje koje treba tretirati. To je najbolje da se prekine korištenje arnike na susreću takve nuspojava i odmah posjetite svog lekara.

6. Vrtoglavica

Vrtoglavica se javlja kao nuspojava kada se arnika uzeti zdravo za unutrašnja pitanja. Kada naiđete na takve nuspojava, odmah se obratite lekaru.

7. Interakcije s drogama

Arnica može interakciju s nizom kortikosteroida, anestezije, i protuupalni lijekovi. Takođe, može doći do krvarenja kada se uzima s antikoagulansima. Specifični sastojci prisutni u arnike može smanjiti nivo lipida u serumu u organizmu. Onih koji lijekovi za snižavanje kolesterola treba da arnike s oprezom.

8. Srčanih problema

American Cancer Society ukazuje na to da arnike može uzrokovati nepravilnosti u srčanom ritmu. To je stanje u kojem srce kuca nepravilno. To bi moglo ili usporiti ili ubrzati, uzrokujući palpitacije. Dakle, obratite se lekaru odmah ako imate teške palpitacije. Ovo je jedan od opasnih neželjenih efekata arnike jer može izazvati smrt. Potrebno je hitnu dijagnozu.

9. Tremors

American Cancer Society prenosi tremor kao jedan od najčešćih nuspojave uzimanja arnike usmeno. Osoba može iskusiti nekontrolisani pokreti nogu i ruku. Takav efekt strana zahtijeva medicinsko vještačenje. Drhtanje signal koji je poremetio centralnog nervnog sistema.

10. Other Side Effects

Arnika u nerazređen obliku smatra se nesigurnim. Prema izvještaju, uzrokuje brže srca, zastoj srca, bol u trbuhu, proljev, povraćanje, osip na koži i otežano disanje. Njegova toksičnost mogao bi biti uzrok dispneje i gastroenteritisa. Također, može doći do oštećenja srca, povećati nivo krvnog pritiska, kao i otkazivanje organa. Ponekad, svoje potrošnje dovodi do kome, pa čak i smrt.

Savjeti o Arnica korištenje

Nakon znajući The Amazing arnika koristi, svoje vrijeme da znaju kako koristiti ovu divnu biljku. Prije nego što konzumiraju arnika, važno je da se razrijediti arnike. Uzimajući arnike u nerazređene obliku može dovesti do hroničnih nuspojava. Izbjegavanja primjene arnike na oštećenu kožu. Homeopatski doze treba koristiti prema posebnim uputama.

Arnika je sastavni dio homeopatije. Ona nudi razne pogodnosti. Ali, ako igrate doktora i gledaju na preporučene doze, možete doživjeti bilo koje od ovih neželjenih efekata. Dakle, razgovarati o potpuno arnika koristi i neželjena dejstva sa svojim lekarom pre nego što je potrošnja ostati siguran!

Dakle, sljedeći put kada koristite arnika u bilo kojem od svojih oblika, pamti Bogu da su sve i vratiti!

Jeste li pronašli ovaj članak na arnika koristi od pomoći? Da ostavite svoj komentar na komentare ispod teksta!

load...