Zdravlje i wellness

17 najboljih prednosti Moringa praha

17 najboljih prednosti Moringa praha

Što je Moringa u prahu?

Moringa oleifera stablo se smatra jednim od najvećih hranljive biljke ikada otkriven sa većinom svojih prednosti koncentrirana u svojim malim zelenim listovima. Kao što je vidljivo iz naziva, Moringa prah je napravljen od svježe ubranog lišća drveta Moringa oleifera. Svježe list Moringa prah je duboko zelene boje i ima bogatu orašasti miris. Ovaj prah se priprema sušenjem Moringa lišće na niskoj temperaturi tako da se biljka tkivo dostiže fino prahu konzistencije. Prah se zatim prikazan za uklanjanje nečistoća i zatim je u kapsule i zapečaćen u vreće. Najdivnija deo je da kada pakuje, ovaj prah ostaje svjež nekoliko mjeseci, zadržavajući svoju nutritivnu vrijednost vitamina, minerala, antioksidansa, klorofil i potpune aminokiselina.

Razlog zašto se suši list u prahu preferira u odnosu na svježe lišće je u tome što je više hranjiv i, u nekim slučajevima, sadrži čak deset puta više specifičnih hranjivih tvari u odnosu na svježe Moringa lišće. Osim toga, može se porediti sa svim zajedničkim voće i povrće u smislu svoje nutritivne vrijednosti. Biti čist i organski, to mekano i pahuljasto prah nema neželjenih efekata i lako za čuvanje i korištenje. Lako je topljiv u vodi i može se koristiti kao sastojak u raznim receptima.

Zdravstvene prednosti Moringa u prahu:

Govoreći o zdravstvenim prednostima ovaj svestrani dodatak, lista je jednostavno beskrajni. Ona sadrži oko 20 vrsta aminokiselina, 46 antioksidansa, 36 protuupalno jedinjenja i više od 90 hranljivih materija koje ga čini jednim od najboljih dodataka prehrani napraviti. To je odličan izvor minerala poput željeza, kalcija i vitamina A, B, B1, B2, B3, B6, C, E kao i makro minerala, minerala u tragovima i fitonutrijenata. Osim toga, to je dobar izvor kvalitetnih proteina i dijetalnih vlakana.

load...

Moringa Leaves prahu RDA

Hranjivo % rda u 25 g prahu za djecu % rda u prahu od 50 g za trudnice
Protein 42%21%
Kalcijum 125%84%
Magnezijum 61%54%
Kalijum 41%22%
Gvožđe 71%94%
Vitamin a 310%162%
Vitamin c 22%9%

Neke od brojnih zdravstvenih koristi Moringe praha su.

1. Pojačava Stamina:

Budući da je kompletan paket vitamina, minerala, antioksidanata i fitonutrijenata, ovaj dodatak je odličan za povećanje energije i izdržljivosti, kao i povećanje koncentracije. Studenti mogu ga koristiti za poboljšanje koncentracije, dok sportisti mogu imati koristi u obliku povećane izdržljivosti tijekom vježbanja. Osim toga, pomaže u mršavljenja jer pruža dovoljno energije i vitalnost kako bi se smanjila potreba za jelo da se poveća nivo energije (1).

load...

2. Kontrole Dijabetes:

Izuzetno je korisno za dijabetičare. Moringa Oliefera kapsule ili napitak od moringe prah se može konzumirati za održavanje nivoa šećera normalno. Dakle, to je isplativo lek za dijabetičare (2).

3. Anti-Oxidant:

Moringa prah je bogat katehin polifenola, posebno epigalokatehin galat (EGCG) koji je snažan antioksidans za inhibira rast ćelija raka (3).

4. Smanjuje holesterol:

Takođe je efikasan u snižavanju LDL kolesterola (4) i inhibira abnormalno formiranje krvnih ugrušaka.

5. Kontrole krvnog pritiska:

Još jedna prednost Moringa prah je njegova umirujuće sposobnost koja omogućava da se snizi krvni pritisak i promovira dobar san. To je prirodni lijek za nesanicu, jer ima određena svojstva koja mogu liječiti poremećaji spavanja (5).

6. Detoksikaciju:

To se često koristi za prečišćavanje vode zbog detoksikacije efekte. Kao koagulant agent, može da se zakači opasnih bakterija i drugih agenata. Na sličan način, kada konzumira, pomaže u uklanjanju toksina iz organizma (6).

7. Treats Depresija:

Moringa list u prahu je efikasan u liječenju depresije i anksioznosti, kao i (7). Možete čine ga u vašu ishranu i vidjeti rezultate u roku od nekoliko dana.

8. Organski Nature:

Kao što je 100 posto organski, bez neželjenih efekata, to je sigurno za ljude svih starosnih dobi. U Africi, često se daje bebama da prevaziđe pothranjenosti (8).

9. Dobar za trudnice i dojilja:

To je posebno korisno za trudnice i dojilje koji su na rizik od koje pate od nutritivnih nedostataka. Oko 6 kašike Moringa praha zadovoljiti gotovo sve dnevne potrebe željeza i kalcija žene za vrijeme trudnoće i dojenja (9).

10. Tretira Minor Infekcije:

Zbog svojih ljekovitih vrijednosti, ovaj dodatak se koristi za liječenje manjih bakterijskih i gljivičnih infekcija (10), snižavanje razine šećera u krvi, anemija i gubitak težine.

11. Poboljšava imunitet:

Osim prednosti gore navedene, poboljšava imunitet (11), daje hranu za oči i mozak, promovira metabolizam i mobilni strukture; i podstiče normalno funkcionisanje jetre i bubrega.

Koža Prednosti Moringa u prahu:

Moringa prah igra važnu ulogu u njege kože kao dobro. Njegova širok spektar hranjivih tvari čini izuzetno korisno za vašu kožu.

11. Za Glowing Skin:

Moringa prah se može koristiti direktno kao lice paket ili se može miješati sa punijim Earth ili sandalovine tijesto i primijeniti na lice za glatke, sjajne i bez nesavršenosti kože.

12. Kašnjenja proces starenja:

To je odličan izvor antioksidansa sa visokim sadržajem vitamina A, vitamin C, vitamin E i bioflavonoida. Aktivni radikali kisika izazvati kožne bolesti krađom elektrona od normalnih zdravih bioloških molekula. Ove hranjive tvari pomažu da blokira oksidaciju zdravog tkiva aktivnim kisikom, tako odlaže proces starenja i smanjenje pojavu sitnih linija i bora.

13. Isceljuje rane:

Ovaj prah se može primijeniti na posjekotina i rana. To isceljuje posjekotina i rana brzo i nudi jasnu kože bez rana maraka (12).

Kosa Prednosti Moringa u prahu:

Imati zdravom tijelu unaprijed potrebne za zdravu kosu. Zdravstveni problemi ili nedostaci u ishrani može omesti rast kose i uzrokovati nekoliko problema kose čineći kosu oštećena i krhki. Kao što je ranije navedeno, Moringa prah sadrži sve bitne hranjive tvari, vitamina i minerala pogoduje zdrave kose.

14. Pomaže u Keratin Formacija:

Određenih vitamina, minerala i aminokiselina sadržanih u moringe prahu podržavaju metaboličke puteve koji su uključeni u formiranju keratin protein koji je od vitalnog značaja za zdravu kosu. Ona također sadrži kiselinu metionin amino koji napaja sumpor sa kosom, čime se sprečava gubitak kose.

15. Aids Poboljšana za rast kose:

Optimalan dovod kisika i hranjivih tvari iz krvotoka do folikula je od vitalnog značaja za rast kose. Biti bogata vitaminom A, Moringa prah podstiče rast i održavanje kose. Ona također radi sa silika i cinka za sprečavanje sušenja i začepljenje lojnih žlijezda koje su uključene u proizvodnju sebuma. Nedostatak vitamina A može uzrokovati zadebljanje vlasišta, suhu kosu i perut.

16. Potiče rast kose:

Moringa list u prahu sadrži cink koji stimuliše rast kose kroz jačanje imunog sistema. Nedostatak cinka može dovesti do atrofije folikula zbog umanjenja DNA i sintezu proteina.

17. Pruža nutrijenata folikule:

Moringa prah je bogat vitaminima. Nedostatak vitamina B, posebno B6, biotin, inozitol i folna kiselina uzrokuje gubitak kose. S druge strane, vitamini C i E poboljšava vlasišta cirkulaciju, čime više hranjivih tvari na raspolaganju folikula rastu jači i zdraviji kose. Vitamin C je potreban za održavanje kapilara koje nose krv do folikula.

load...