Zdravlje i wellness

17 najboljih pogodnosti Zelenog paprika za kožu, kosu i zdravlje

17 najboljih pogodnosti Zelenog paprika za kožu, kosu i zdravlje

Zelene paprike su zapravo zelene boje paprike ili slatke paprike ili paprike (Capsicum godišnje). Ova srednja voće mahuna imaju prekrasan obliku zvona, gusta i lomljiva kože sa sjajnim spoljni poklopac i mesnat teksture. Zbog svoje umjereno opor ukus, to je kategoriziran kao povrće, a ne začin. Međutim, zelene paprike, ne samo da naš hranu okusiti, ali oni također dolaze sa velikim brojem prednosti. Hajde da istraži sve te korisnost:

Prednosti zelene paprike za zdravlje:

1. Zeleni papar je vrlo moćan antioksidansi. Sadrže mnogo vitamina A, B kompleksa (posebno vitamina B6 i B9), i C, koji su u stanju da se suprotstave razornog dejstva slobodnih radikala u našem tijelu i održavaju naše ukupno zdravlje.

2. Anti-upalni svojstva zelene paprike su izuzetno povoljne u ublažavanje bolova i otoka povezan sa teškim poremećajima kostiju kao što su osteoartritis, reumatoidni artritis, itd

load...

3. Astma pacijenti mogu biti visoko koristi od zelene paprike jer su pune fitonutrijenata, posebna grupa biljnih sastojaka (u osnovi prirodnih kemikalija) koje imaju sposobnost opuštanje respiratornog prolaza i spuštanje dahtanje. Fitonutrijenata su poznate i promovirati bolje sveukupno zdravlje ljudskih bića.

4. Zeleni čili paprika može obuzdati niz kardiovaskularne rizike dramatično. Razlog je prisustvo opterećenja vitamina C. Utvrđeno je da je iznos od ovog antioksidanta vitamina je mnogo veći u zelene paprike nego u narančama, što je ključno za sprečavanje krvnih ugrušaka, kao i vezane bolesti kao što su srčani udar, moždani udar, itd

5. Vitamin B6 i vitamina B9 sadržajem zelene paprike aktivno učestvuju u smanjenju nivoa homocisteina u našem organizmu. Biti štetne nus-produkt različitih unutrašnjih biohemijskih procedure, može uzeti danak na naše zdravlje.

load...

6. Kada je u pitanju briga o našim debelog crijeva, ništa nije bolje od dijetetskih vlakana i zelene paprike su učitani sa ovim. Ako povećati unos zelene paprike zajedno sa zdravom ishranom, možete lako zaštiti debelog crijeva od štetnih efekata mikroba, kao i toksičnih elemenata.

7. Osim održavanja zdravlja debelog crijeva, zelene čili papričice također igraju važnu ulogu u smanjivanju rizika od raka debelog crijeva. Antioksidansi vitamini (A, B9 i C) se smatra glavnim odgovorni faktori za to.

8. Kao što je rekao ranije, zelene paprike sadrže velike količine vitamina B6, koji je jedan od najvažnijih hranjivih tvari za naše tijelo. Od poboljšanje naš imunitet na čuvanje naš nervni sistem se može regulirati niz tjelesnih funkcija efikasno.

9. Biti bogata kalcijumom, zelene paprike može zadržati naše kosti i zube jake i zdrave. Može se čak pomoći u održavanju naše oralno zdravlje u velikoj mjeri.

Prednosti zelene paprike za kožu:

10. Antioksidativna svojstva zelene paprike da ih super efikasan protiv oksidativnog oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Različiti antioksidans vitamina, posebno vitamina C, prisutan u ovaj tip paprike može olakšati stvaranje kolagena u naše kože kako bi zadržali ga čvrsto i zdravo, kao i stvoriti barijeru više štete.

11. Redovno konzumiranje zelenog papra sok je vrlo korisna u borbi protiv svih znakova starenja i držimo kožu zdravom zauvijek.

12. Sadržaj fitonutrijenata zelene paprike je vrlo efikasna u lečenju osip, mrlje, akne i druge infekcije kože.

13. Određeni infekcija poput atletskog stopala, herpes zoster, itd mogu biti tretirani sa zelene paprike zbog anti-bakterijske i anti-gljivične svojstva.

Prednosti zelene paprike za kose:

14. Zelena paprika su odličan izvor prirodnog silikona, što je vrlo korisno za kosu.

15. Kada smo uključiti zelenog papra sok u našoj svakodnevnoj ishrani, cirkulaciju krvi značajno se povećava širom naše vlasište i kosa korijena. Radi kao prirodnu kosu stimulator rasta i pomaže nam da se duga kosa brzo.

16. Glavni problem gubitka kose može se lako može riješiti uz pomoć zelene paprike. Oni mogu spasiti našu folikula od štetnih efekata di-hydrotestosterone (DHT). Kao rezultat toga, naša kosa postaje jaka i mi riješi čestih kose pada.

17. Ako ste pate od split-krajeva, zelene paprike može vam pomoći puno. Sastoji se puno vitamina C, što olakšava apsorpciju gvožđa ćelija za kosu i pruža dovoljno kisika za njih. To je neophodno za sprečavanje pucanja ili split svakog našeg kose pramenove.

Sve što trebate učiniti je jednostavno uključiti zelene paprike u vašoj ishrani grafikon i uživati ​​u njegovim prednostima.

load...