Zdravlje i wellness

15 predivnih prednosti Reishi za kožu, kosu i zdravlje

15 predivnih prednosti Reishi za kožu, kosu i zdravlje

Reishi je biljni gljiva zna da ima čudotvorna ljekovita svojstva i zdravstvene prednosti. Legende o pomlađivanje kvalitetama ove gljive su široko rasprostranjena. Poznato je da agilnost, gipkost, i snagu, to je nedvosmisleno biljku koja je dao ljudima zdraviji i duži životni vijek.

Poznat kao Ganoderma lucidum naučno, ove gljive vrste je poznat širom svijeta pod različitim imenima kao što su Ling Zhi, Lucid Ganoderma i Linh Chi. Prepun alkaloidi, polisaharide, triterpeni, Ganoderic kiseline i kumarina, te biljni gljive su urođeno bogata analgetik, antipiretik, antimikrobno, slezene, citotoksični, i sedativ svojstva, da navedemo samo neke.

Reishi gljiva Prednosti za kožu:

1. Usporava prerano starenje:

Je Ling Zhi 8-proteina i ganodermična kiselina prisutna u Reishi su bogate anti-upalni i anti-alergijske agenata. Oba ova sastojci rade u harmoniji, jačanje imunološkog sistema i promovisanje cirkulaciju krvi. Jači imunološki sistem, s druge strane, olakšava slobodnih radikala aktivnosti, što znači da bore, fine linije i upale smanjuje. Poboljšanu cirkulaciju krvi poboljšava elastičnost i tonus kože, usporava proces starenja, ostavljajući vam jasan i mlađi izgled kože.

load...

2. Olakšava Problemi sa kožom:

Različite studije sprovedene na ove gljive pokazuju da oni imaju sposobnost za liječenje različitih spoljnih problema s kožom, kao što su rane, opekotine, osip i uboda insekata. I kako se to dogodilo? A skladno funkcionisanje anti-histaminic, protuupalno, antimikrobno, i anti-alergijske svojstva - kada kombinacija počne da radi, vaš imunitet JPPS gore, cirkulaciju krvi poboljšava, i ozdravljenja počinje.

Prednosti Reishi gljiva za kose:

3. Usporava Prerano Gubitak kose i Balding:

Ovo je jedan od drevne kineske lekove za sprečavanje proćelav zbog preranog gubitka kose. Kada miješati s drugim biljem protiv opadanja kose, to radi kao restorativni tonik za kosu. Prepun antioksidansima, također olakšava nivo stresa i bori se protiv slobodnih radikala - glavni krivci iza gubitak kose i proćelav.

4. Potiče rast kose:

Ova gljiva ima protuupalno svojstva i poboljšava cirkulaciju krvi. To je također elektrana antioksidanata. Sve ove akcije rade u koordinaciji, što omogućava jači skup folikula. Stimulira vaše vratila kosa, utirući put za rast bujne kose.

load...

5. Zadržava Boja kose:

Spriječiti kosu od gubitka svoje prirodne nijanse i sjaj i bori protiv preranog prosjed sa ovim ljekovita biljka. Kineske i japanske tradicionalne lijekove koristiti Ganoderma uz On Shu Wu i Fo Ti to pomaže u sprečavanju preranog prosjed kose. Poznat po svojim pozitivan utjecaj na krvotok, ove biljke čini prirodni lijek za održavanje prirodne boje kose.

Zdravstvene prednosti Reishi gljiva:

6. Prirodni Imuni Modulator:

Reishi se zna da bi imuni sistem podsticaj, bez obzira na sadašnjem nivou funkcionisanja. Rijetkih polisaharide u ovom postrojenju imaju potencijal da povećaju DNA i RNA prisutna u koštanoj srži, unapređenje proizvodnje B ćelija. B-limfociti, zajedno sa T limfocita, su od vitalnog značaja kada je u pitanju funkcionisanje imunog sistema. Zajedno sa kojim se uređuje imuni sistem organizma, ove gljive vam osigurava brz oporavak kad ste hronični bolesnici.

7. Detoksikaciju i jača jetre:

Reishi je potencijalni regenerator jetre, prema nekim studijama. Raznim istraživanjima govore da je divlja varijanta za ove biljke je obdarena sa snažnim sastojcima koji mogu detoksikaciju jetre. To je, pak, stavlja tačku na slobodnih radikala aktivnosti, istovremeno otvarajući put za regeneraciju ćelija. Ova gljiva je također poznato da igraju vitalnu ulogu u efikasnom sintezi masnih kiselina i žuči, osiguravajući brzo detoksikaciju kemikalija. Gandosterone prisutan u ove biljke je snažan anti-hepatotoksičan agenta, što je korisno u promociji brži oporavak u slučajevima hroničnog hepatitisa.

8. Prirodni adaptogen:

Istraživanja pokazuju da ova biljka ima moć da energiju u tijelu i pomoći da se bore protiv stresa. To normalizuje otkucaje metabolizam, i omogućava vam da ostanu mirni i sastavljen. Ali pazite da vas to u ograničenim količinama kao prekomjernu dozu može izazvati nesanicu i lupanje srca.

9. Antikancerogeno i anti-tumora Svojstva:

Doktori u Japanu su odobreni Reishi kao lijek za razne vrste raka, kada se koristi u kombinaciji sa zračenjem i drugim antikancerogeno droge. Studije pokazuju da je uz ublažavanje negativnih uticaja zračenja i hemoterapije, ove gljive također posjeduje moć da spriječi rast i širenje tumorskih stanica. S obzirom da je imunološki modulator, takođe pomaže u revitalizaciji i obnovi imuni sistem, koji omogućava brži oporavak.

10. Borbe Depresija:

Ova gljiva je dobro poznata, efektivno i efikasno utiču na stanje vašeg uma. Poznat po svojoj raspoloženje poboljšanje i umirujuće svojstva, Reishi je jedan od najtraženijih anti-depresije bilja. To olakšava razdražljivost i anksioznost, smiruje um, opušta tijelo, i pomaže vam prevladati depresiju.

11. Pozdravljam do Alergije:

Istraživanjima Japanski naučnici ukazuju da je ova gljiva je prirodni antihistaminik. Ona ima potencijal da spriječi oslobađanje histamina, kada ste izloženi nekoj vrsti alergije ili anafilaktičkog šoka ili čak groznicu i atopijskog dermatitisa. To je razlog zašto je vrlo popularan kao biljni lijek za alergije.

12. Shed svoj višak kilograma:

Gojaznosti i prekomjernom tjelesnom težinom je rezultat sporog metabolizma. Što je veći vaš metabolizam, veće su šanse za spaljivanje masti brzo. Koristeći ove biljke na razborit način omogućava da se poveća stopa metabolizma, pomažući da se izgubiti težinu na zdrav, nepovratan način.

13. Njeguje Respiratorni sustav:

Reishi ima pozitivan utjecaj na respiratorni sistem. Ljudi koji pate od raznih respiratornih stanja, uključujući i jednostavna hladna i kašalj i upale sinusa ili teža stanja kao što su astma i bronhitis mogu koristiti ove biljke da izvuče svoju korist.

14. Poboljšava kardiovaskularno zdravlje:

Krišom da bude efikasan anti-hipertenzivnih i hipolipemijski agent, Reishi ima nevjerojatan utjecati na kardiovaskularno zdravlje. To pomaže da se smanje i regulišu nivo krvnog pritiska tijela. Ona također pomaže da se sruši nivo holesterola u krvi. Kada se ovi sastojci držati pod kontrolom, onda ćete biti manje skloni srca i krvnih uslovima, uključujući moždani udar i ateroskleroze.

15. Olakšava upalnih stanja:

Mnogo puta, upalnih stanja su praćeni intenzivnim nivoa bola. Artritis i neuralgija su dva takva stanja. Istraživanja pokazuju da ova gljiva sadrži sastojke koji pomažu u ublažavanju upale koji vladaju u takvim uslovima, ublažavanja i olakšava bol doživljava pati.

Riječ oprez:

Biti čudesna biljka ne znači da to radi samo magija! Kao i sa drugim biljem i biljkama, Reishi strani gljiva efekte i pop-up!

  • Istraživanja pokazuju da koriste Reishi dok imunosupresivnih lijekova ili nakon prolaze kroz transplantacije organa mogu ometati njihov rad.
  • Proširena ne razumno korištenje ove biljke je poznato da uzrokuje u stomaku, bol u grlu, osip na koži, vrtoglavica, nesanica, i lupanje srca.
  • Jer ne postoje dokazi pokazuju utjecaj ove gljive tokom trudnoće i laktacije, poželjno je da se drži podalje od Reishi tijekom tih perioda.

Reishi je dostupan širom riječ u gotove oblicima, uključujući kapsule Reishi gljiva, prah, i tonika. Postoji prilično pregršt kozmetičkih proizvoda u kojima je koristio ovu biljku kao aktivni sastojak. Pokušajte s ovim da iskoriste prednosti Reishi gljiva, ali provjerite sa svojim lekarom ako ste alergijama sklona osoba.

Da li ste ikada koristili Reishi proizvod? Kako je bilo vaše iskustvo? Jeste li pronašli ovaj članak koristan? Da ostavite komentar!

load...