Zdravlje i wellness

15 neverovatnih zdravstvenih prednosti Indijskog oraha (Kaju) - da li ih jedete?

15 neverovatnih zdravstvenih prednosti Indijskog oraha (Kaju) - da li ih jedete?

Ko ne zna o indijskih oraščića? Caju je ono što mi ih zovemo u Indiji. Koristimo ih uglavnom u slatkiše i djeca vole da ih jedu jer su oni. Indijskih oraščića ili "kaju" (Hindi), 'Jeedipappu' (Telugu), 'Munthiri Paruppu' (Tamil), 'Andiparippu' (Malajalamski), 'Geru Beeja' (kanada) i "Kaju" (Gujarati) su puni anti -oxidants, vitamine i minerale koji su potrebni za normalno funkcioniranje organizma. Oni zapravo pripadaju Brazil, ali portugalski ih je doveo u Indiju u 16. Stoljeću. U obliku bubrega ili matice u obliku zrna imaju mnoge zdravstvene prednosti, od kojih je nekoliko su predstavljeni u nastavku:

Zdravstvene prednosti od indijskih oraščića:

Navedene u nastavku su prednosti indijskih oraščića.

1. Sprječava rak:

Proantocianidinima su klasa flavonola koje se bore protiv tumorskih stanica zaustavljanjem ih podijeliti dalje. Ove proantocianidinima i visokog sadržaja bakra u indijski orasi pomažu u borbi protiv kancerogenih ćelija (1) i drži vas podalje od raka debelog crijeva. Ovo je jedan od glavnih indijski orah koristi.

load...

2. Zdravo srce:

Indijski orah sadrže nizak sadržaj masti u odnosu na druge matice i da previše u formi oleinske kiseline koja je vrlo zdrava za srce. Oni su holesterola i sadašnje antioksidansi drži vas podalje od bolesti srca (2).

3. Smanjuje visok krvni pritisak:

Indijskih oraščića sniziti krvni pritisak (3) uz pomoć magnezija prisutne u njima.

4. Pomaže kose:

Bakar je mineral koji pomaže da vaša kosa dobiti tu boju. Dakle, ako se uzme indijski orah koji su puni sadržaja bakra, možete dobiti tu crnu kosu da ste uvijek priželjkivali (4).

load...

5. Zdrava Bones:

Kao što su kalcij, magnezij je važan za zdravlje kostiju što je glavni sadržaj u indijskim orahom (5).

6. Zdrava Živci:

Magnezij je pohranjena na površini kosti koja sprečava kalcijum uđu u nervne ćelije i na taj način održava krvne sudove i mišići opušteni. Nedovoljna količina magnezija može dovesti kalcijum za ulazak krvnih sudova vodeći ih za sklapanje ugovora. To takođe dovodi do visokog krvnog pritiska, migrena itd

7. Sprečava Kamen u žuči:

Dnevni unos Cashewnut može smanjiti rizik od razvoja žučnih kamenaca (6) do 25%.

8. Pomaže u Mršavljenje:

Iako indijskih oraščića se smatraju masti, sadrži dobrog holesterola (7). Dakle, suprotno uvriježenom mišljenju, oni koji jedu indijski orah barem dva puta tjedno dobit manju težinu u odnosu na one koji jedu manje.

9. Antioksidanti:

Selen, bakar, magnezij i dr djeluje kao ko-faktora za mnoge enzime.

10. Pomaže Probava:

Indijskim orahom pomoć u rastu i razvoju, kiselina sintezu nukleinskih i probavu (8)

11. Visoko na Vitamini:

Indijski orasi su bogati vitaminima poput riboflavina, pantotenske kiseline, tiamin, niacin, itd Ovi vitamini da vas sigurno od sideroblastna anemije, pelagra, itd (9).

12. Zdrave desni i zube:

Kao što je već spomenuto, sadržaj magnezija prisutan u indijskim orahom je vrlo dobra za kosti. Tako da daje zdrave zube, kao i jak desni da ih (10) drži.

13. Pleasant spavanja:

Nakon menopauze, te indijski orasi mogu vam dati opušten i ugodan san tijekom noći.

14. Slobodnih radikala:

Indijski orasi pomažu našem organizmu da iskoristi željezo pravilno i eliminirati slobodnih radikala (11) koji uzrokuju zdravstvene probleme.

15. Degeneracija makule:

Indijski orasi imaju mogućnost filtriranja Sun UV zrake i štite nas od makularne degeneracije (12).

Sada kada znate zdravstvene koristi od indijskog oraha, osigurati da jedete nekoliko jednom svake nedelje sam siguran da ih već voliš.

10 Amazing Prednosti indijskih oraščića

load...