Zdravlje i wellness

15 najboljih pogodnosti soka papaje za kožu, kosu i zdravlje - probajte ih

15 najboljih pogodnosti soka papaje za kožu, kosu i zdravlje - probajte ih

Kao što je vidljivo iz naziva, sok lista papaje je sok izvađen iz lišća biljke papaje. Svi smo svjesni zdravstvene prednosti jedenja papaja voća, koji je također poznat kao "papita '(Hindi). Ali je nedavno papaja ekstrakt lista je stekao popularnost zbog svojih ljekovitih svojstava, a može pružiti olakšanje protiv nekih smrtonosnih bolesti kao što su denga i raka.

Uz porast incidencije denga groznice, bilo je sve veća potreba za jednostavan i jeftin sok list tretman i papaje je krajnji odgovor. Ne samo da je dokazano da je efikasna u borbi protiv simptoma denga groznice, ali iu lečenju to. Osim toga, ona također ima antikancerogena svojstva, kao i druge zdravstvene prednosti.

Kako napraviti Papaya Leaf Juice?

S obzirom da je sok lišća papaje je prilično gorak u okus, može se kombinirati s drugim voćnim sokovima. Papaja list sok možete pripremiti kod kuće prateći dati korake.

load...
  • Potrajati nekoliko veličine papaja lišće medij koji se peru, a dijelom osuši. Smanjiti ih i stavite ih u umaku posudu sa oko 2 litre vode.
  • Kuhati vodu i lišće, i Simmer bez poklopca dok se voda svodi se na pola.
  • Sada naprezati tečnost i čuvajte je na staklenim posudama. Može se u frižideru i sačuvati za 3 do 4 dana. Ali svježi sok je uvijek bolje.
  • Sok treba odbaciti ako postane oblačno.
  • Alternativno, sok se može stisnuti drobljenjem papaja lišće nakon skidanja stabljike i drugih vlaknastih dijelova.

Iako je ovaj sok je vrlo korisno, to treba posebno izbjegavati trudnice jer može izazvati pobačaj. Osim toga, ne treba konzumirati sa bilo kojim štitnjače stimulatora ili ko-enzim Q10.

Zdravstvene prednosti Papaya Leaf Juice

Kao što je ranije navedeno, sok od lišća papaje se pokazao kao efikasan u lečenju denga groznice. Ona nudi niz drugih zdravstvenih koristi. Neke od zdravstvenih koristi od papaje list sok su sljedeći.

1. Denga je smrtonosna bolest uzrokovana denga virus prenosi Aedes komarca. Ova bolest može biti fatalna ponekad i odlikuje se simptomi kao što su visoka temperatura s glavoboljom, teška bol u mišićima, bolova u zglobovima, crveni osip na tijelu koje mogu izazvati svrab i drastičan pad trombocita računati. Do sada postoje posebni lijek je formuliran za ovu bolest. Sredstva protiv bolova kao što su Aspirin i ibuprofen imaju svoje neželjene efekte. Papaja list sok je tradicionalni način lečenja denga groznice bez pozira ikakvih nuspojava. Naučna istraživanja i nekoliko slučaja studije su pokazale da sok od lišća papaje sadrži enzime chymopapin i papain koje povećavaju trombocita, također poznat kao trombocita i ublažavanje simptoma. Farmaceutske kompanije već koriste list papaja ekstrakt pripreme u obliku kapsula i tečnih formule. Doktori preporučuju uzimanje 20 do 25 ml ovog soka dva puta dnevno za tjedan za brze rezultate.

load...

2. Papaya list je utvrđeno da imaju anti-malarije svojstva kao dobro. Dakle, sok lista papaje se često koristi u nekim dijelovima svijeta, kao profilaktička za sprečavanje malarije u pojedinim endemskim područjima.

3. Najveći antikancerogena svojstva papaje su koncentrisani u ekstrakt lista. Prema istraživanju koje je sproveo časopis Ethnopharmacology, sok od lišća papaje sadrži određene enzime koji imaju dramatične borbe raka svojstva protiv širokog spektra tumora, kao što su karcinom cerviksa, rak dojke, rak jetre, rak pluća i rak pankreasa bez toksičnih efekata na tijelo. Kao rezultat toga, ekstrakt lišća papaje često se preporučuje kao dio hemoterapije u nekim dijelovima svijeta. Reguliranjem T-ćelija, ekstrakt lišća papaje povećava odgovor imunog sistema na rak.

4. Papaya lišće sadrže važne hranjive tvari kao što su vitamini A, B1, C i E, kalorija, proteina, ugljikohidrata, kalcij, fosfor, željezo i voda. Pleaf sok ima važnu enzim papain koji pomaže u varenju razbije proteine ​​prirodno.

5. Papaya list sok sadrži preko 50 aktivnih sastojaka, uključujući i karpain jedinjenja koja inhibiraju mikroorganizmi kao što su gljivice, crvi, paraziti, bakterije, kao i mnoge oblike ćelija raka. Često se koristi u biljni preparati za uklanjanje crijevnih crva, jer sadrži tanine koji štite creva od ponovnog infekcije od sunčanja proteina u oblogu zida creva. Na ovaj način crvi ne mogu da se priključite. Dakle, oni su efikasni u suzbijanju uzroka tifusa.

6. Još jedna neverovatna korist soka od lišća papaje je njegova sposobnost da se bori protiv virusnih infekcija, kao što su obična prehlada virus. To je prirodan način obnavljanja belih krvnih zrnaca i trombocita. Papaya lišće sadrže više od 50 sastojaka, uključujući vitamine A, C i E koji podržavaju imunološki sistem.

7. Svježi papaja lišće kuhano sa rezanjem komada naranče pomoći u gori masti kao sok list papaja je savršen smanjenje agent.

8. Papaya list sok je efikasan u ublažavanje menstrualnih bolova. Za tu svrhu, uzeti 1 list papaja, dodajte tamarinda i sol, miješati sa čašom vode i kuvajte. Piti ovaj napitak nakon hlađenja za olakšanje.

Koža Prednosti Papaya Leaf Juice

Papaya voće je odličan za kožu i inkorporiran u nekoliko lice paketi i proizvodi za njegu kože da vam zdravu i užaren kože. Osim voća, sok lista papaje je koristan za kožu na sljedeće načine.

9. Papaya list sok ima veći sadržaj vitamina A i C u odnosu na voće, koje promoviraju zdravlje kože.

10. Papaya sok list ponaša kao čišćenje kože agent. Ovo se može pripisati prisustvu karpain spojeva koji inhibiraju mikroorganizama i drugih toksina, tako da vam dati jasnu kože i pruža zaštitu od problema sa kožom poput akni, pjege i nepravilnosti.

11. Sok od papaje lišća je efikasna u liječenju ekcema. Možete ga primijeniti na pogođenim područjima nakon ribanja.

12. Svježi sok lišća papaje pomaže zarastanje otvorenih rana i rane.

13. Milky sok izvađen iz vrha papaje lišća može omekšati stvrdnute kože ili kukuruza / bradavice na stopalima.

Kosa Prednosti Papaya Leaf Juice

Zbog obilja vitamina, minerala i enzima, ekstrakt lišća papaje se često koristi u velikom broju formulacija za njegu kose kao što su šamponi i regeneratori za promociju rast kose, jačaju vratila kosu i štite od problema kao što su proćelav, stanjivanje, perut i sl Papaya sok list ima sljedeće prednosti za kosu.

14. Papaya list sok se često koriste prodavnicama zdravstvo ili saloni za tretman kose. Kada se koristi kao uređaj zajedno s drugim sastojcima kao što su kokosovo mlijeko i med, dodaje sjaj bez sjaja, beživotne kose i omekšava grubu i neposlušnu kosu.

15. Papaya ekstrakt lista se posebno koristi kao sastojak u borbi protiv peruti za cilj da kontroliše pahuljice i spriječiti pojavu peruti. Zbog prisustva karpain jedinjenja, to je efikasan u uklanjanju prljavštine i ulja, kao i kemijskih izgraditi iz kose bez ikakvih nuspojava.

Nadam se da ćete naći ovaj članak korisno! Da ostavite komentar.

load...