Zdravlje i wellness

14 najboljih pogodnosti ulje ulje za kožu i zdravlje

14 najboljih pogodnosti ulje ulje za kožu i zdravlje

Bilo da je to muškarci ili žene. - Ulje noćurka ima dugu listu zdravstvene prednosti i interno i eksterno. Ali, šta je to i šta je noćurka dobro? Čitajte na znati više.

Ono što je ulje noćurka?

Ulje noćurka je jedan od najvažnijih čudesne otkrića za sprečavanje mnogih bolesti i poremećaja. Sadrži vitamin C i fenilalanin koji su korisni u bolove, glavobolje, problemi starenja i znakova menopauze, gojaznost, PMS, i još mnogo toga. Ovo ulje se dobija iz sjemena biljke noćurka. Ovo se koristi u hrani kao dodatak izvor masnih kiselina. To je naširoko koristi u proizvodnji sapuna i kozmetike. Evo u ovom postu, govorimo o mnogim noćurka upotrebe ulja.

Ulje noćurka Prednosti

Pogledajmo na vrhu 14 prednosti noćurka:

1. GLA Nedostatak:

Noćurka je bogat izvor masnih kiselina i gama linolenske kiseline (GLA) koji su neophodni za pravilno funkcioniranje organizma. Alkoholičara i dijabetičara uglavnom imaju GLA nedostatak koji može izazvati reumatoidni artritis simptomi i kardiovaskularnih bolesti.

load...

2. Zdravlje srca:

Ulje noćurka je korisno za održavanje zdravlja srca. Koristeći ovo ulje na dnevnoj bazi može sniziti holesterol, krvni pritisak i štite srce od bolesti koronarnih arterija.

3. Menstrualni Pain:

Ulje noćurka je najbolji prirodni lijek za patnju tokom menstruacije. Koristeći ovo ulje također može smanjiti mnoge simptome PMS-a.

4. Dijabetes:

Evo, pacijenti ne proizvodi dovoljno GLA u njihovom tijelu. Ulje noćurka može se koristiti kao efikasan dodatak za održavanje nivoa GLA u organizmu. Ovo ulje također sprečava pacijentima iz pogođena dijabetičke neuropatije koja ima simptome kao što su peckanje, utrnulost, bol i problem u nogama i prstima.

load...

5. Skin Health:

Ulje noćurka se smatra najbolji lijek za liječenje ekcema i mnogi drugi problemi kože u vezi. GLA i masnih kiselina sadržaja u ovo ulje je od suštinskog značaja za zdravlje kože. Ulje vadi iz noćurka sjemena je vrlo blag i može se koristiti kao ovlaživač da bi suvim prostorijama hidrirani. Takođe, poboljšava cirkulaciju krvi što je korisno za liječenje umorne kože i očiju. Nanesite ga dva puta dnevno vatom za najbolje rezultate.

6. Antiinflamatorni:

Ulje noćurka ima protuupalno svojstva i tako, koristi se ublažava simptome artritisa i nelagodnost u grudima.

7. Hiperaktivnost:

Klinci s hiperaktivnim poremećajem mogu doživjeti dobre rezultate uz upotrebu noćurka.

8. Hroničnog umora:

Ulje noćurka može se koristiti s nekim kvalitetnim riblje ulje kao terapija za liječenje hroničnog sindroma umora.

9. Ulje noćurka plodnosti:

To stimulira protok krvi koji djeluje kao lijek za liječenje muške impotencije. Pomaže cirkulaciju oslabljen protok penisa krvi. To se može konzumirati s ginkgo biloba i vitamin C za najbolje rezultate. Kontinuirano korištenje ovog ulja može spriječiti krvnih sudova postane uske, koja je obično rezultat visok nivo holesterola. Poboljšava funkciju maternice i na taj način može biti korisno za osobe koje nisu u stanju zamisliti.

10. Alkohol Povlačenje:

Naš mozak je potaknut GLA, što čini prostaglandina (prostaglandin E). Ovo pomaže u upravljanju povlačenja alkohola simptome kao što su napadi i depresije. To posredno štiti nervnog sistema i jetre.

11. Nourish noktiju, vlasišta i kose:

Ovo ulje sadrži dobru količinu esencijalnih masnih kiselina koje sprečavaju nokte od pucanja i drži ih zdravim. Osim toga, i hrani vlasište i tretira mnoge druge probleme kose.

12. Smršati:

Ulje noćurka sadrži linolnu kiselinu koja pomaže da se spali masnog tkiva. Takođe se bori protiv raka.

13. Astma:

Uzmite jaglac ulje tablete ili kapsule za smanjenje ili liječenje simptoma astme. Troše 6 do 8 grama jagorčevine ulje dva puta svaki dan.

14. Bol u grudima:

Ovo je vrlo popularan tretman za grudi nježnost ili bol. Ulje noćurka može pripremiti na mnogo različitih načina i da se konzumira u dozi od 120-160 mg dva puta dnevno. To daje instant olakšanje, ako se uzme u trajanju do četiri mjeseca.

Nadam se da ćete naći članak o noćurka koristi koristan. Nemojte ostaviti nam svoje komentare ispod.

load...