Zdravlje i wellness

14 najboljih pogodnosti morske soli (Samundri Namak) za kožu, kosu i zdravlje

14 najboljih pogodnosti morske soli (Samundri Namak) za kožu, kosu i zdravlje

Prije nego što vam kažem prednosti, prvo nam reći šta je morske soli. Morska sol, poznat i kao 'Multan Namak' in Hindi i "Kalluppu 'u Telugu je prirodna sol koja se proizvodi izravno iz morske vode. Kada je isparila slane vode oceana, morske soli je formiran. Najveća razlika između morske soli i njegovih obrađuju kolega je u tome što se ne promijeni umjetno, dok drugi mora proći kroz više načina obrade. Stoga, morske soli ima dosta presudan hranjivih tvari koje mogu učiniti čudo za nas. Ona nudi brojne prednosti za zdravlje, kožu i kosu.

Prednosti morske soli za zdravlje:

Morska so je mnogo zdraviji alternativa redovnih jodirana sol. Ako niste sigurni o svojim zdravstvenim prednostima, proći kroz sljedeće sekcija:

1. To je prirodan soli koji ne podliježe bilo kakve obrade. Sadržaj mineralnih tvari ostaje netaknut kao što se ne primjenjuje topline ili bez štetnih umjetnih element se dodaje da je. Dakle, ima alkalizovan efekt koji pomaže u balansiranju kiselina nivoima u svoje tijelo i otklanjanja potencijalnih rizika od fatalne bolesti.

load...

2. Morska so može ojačati vaš imuni sistem u velikoj mjeri. Kao vaš imunitet bude pojačan, vaše tijelo postaje otpornije na razne autoimune bolesti kao što su gripa, groznica, hladno, alergije i sl

3. Ona također ima značajne efekte na kardiovaskularni sistem. Naučnici su dokazali da redovno konzumiranje morske soli difuzno u vode može smanjiti nivo lošeg holesterola u organizmu znatno. Za razliku od običnih soli, može se koristiti za održavanje krvnog pritiska pod kontrolu i normalizaciju nepravilan rad srca. Ukratko, morske soli može pomoći da se izbjegne niz opasne po život bolesti poput moždanog udara, srčani blok, srčanog udara i sl održavanjem kardiovaskularno zdravlje.

4. Metaboličkih poremećaja kao što su šećerna bolest se može tretirati morske soli. Ako bolujete od dijabetesa ili osjetljivi na to, ovaj soli može pomoći da uspješno smanjuju nivo šećera u krvi.

load...

5. Kada je u pitanju ljekovite poremećaja kostiju, morske soli igra važnu ulogu. Više od 20% ukupnog sadržaja natrijuma vaše tijelo se akumulira u kostima, koji se oštećeni tokom nedostatak minerala u krvi, kao i tečnosti tijela. Stoga, teška medicinska stanja kao što su osteoporoza se može izliječiti, uključujući i ovaj predivan prirodni lijek u svakodnevnoj prehrani.

6. Morska so je također korisno za vaš respiratorni sistem. To može usporiti izlučivanje sluzi ili mukozne tokom astme i smanjiti upalu mnogo. Kao rezultat toga, postaje mnogo lakše disati.

7. Biti dobar izvor kalija, ove prirodne soli se može koristiti i kao anti-grčevito agent. Kalijuma olakšava funkcioniranje vašeg mišićnih vlakana. Osim njega, so omogućuje vaše tijelo da se u mineralnim iz raznih drugih izvora. Dakle, mišićna tkiva ostaju zvuk i zdravi i možete ostati daleko od akutne grčenja mišića, grčeve i bol.

8. Ako umiru da baci sa tih dodatnih kilograma, odlučite se za morske soli. To izglađuje sistem za varenje pomaganjem proizvodnju probavnih sokova. Osim toga, itputs isključite sve naslage koje mogu dobiti na putu vaše probavnog trakta. Svi ovi dovesti do zdravog interni sistem, koji je na kraju pomoći u praćenju standardnom tjelesne težine.

Prednosti morske soli za kožu:

Bez obzira da li vam je koža suva ili masna, uvijek možete zadržati svijetle i lijepe s morskom soli. Evo nekih prednosti kože kompleksa koji će biti od pomoći za vas:

9. Kao što se može gurnuti sve toksine iz tijela, koža postaje meka i zdrava. Pokazalo se da su redovni morske soli kupke može poboljšati ton kože u velikoj mjeri. Magnezija prisutni u soli može spriječiti zadržavanje tečnosti iz vaše kože držeći je podatnom, čvrsta i mladalački.

10. Morska so je puna vitalnih vitamina i minerala, koje su potrebne za pružanje odgovarajuće hrani ćelije kože. Ove hranjive tvari može poboljšati metabolizam ćelijske energije, zadržati tkiva hidrirani, povećati cirkulaciju krvi kroz površinu kože i povećati snagu ćelijske membrane.

11. Sadržaj kalcija morske soli može pomoći u čišćenju začepljenih pora kože. Ako imate kožu sklonu aknama, idite za morske soli pora sredstvo za čišćenje. To održava kožu čistim smanjenjem šanse za infekcije kože.

12. Također možete koristiti morske soli kao prirodni piling. Tekstura ovog soli pomaže u uklanjanju gornji sloj mrtvih stanica kože i otkriti svjež jedan ispod toga.

Prednosti morske soli za kose:

Osim zdravlja i kože, morska sol može se koristiti za vašu kosu previše. Iako se uglavnom koristi kao stil pomoć, možete dobiti korist njome u određenoj mjeri. Čitajte ispod:

13. To je veliki prirodni lijek za osobe s masnu kosu. To može apsorbirati višak ulja iz vaše uvojcima i učiniti ih glatko i predivno.

14. Sa toliko minerala prisutnih u njemu, možete lako dobiti taj željeni volumen i odskok u kosi s morskom soli. Osim toga, može osigurati dovoljno hranjivih tvari za kosu folikula i učiniti ih puno mekša.

Prizemlje morske soli je odličan za borbu protiv peruti. Radi direktno na kožu glave i pomaže vam da se oslobodite suhoće tako da možete uvijek vijoriti svoj dug i sjajne kose.

Dakle, početi koristiti morske soli danas i vidi razlika sutra! Nemojte zaboraviti da nas ostavite komentar.

load...