Zdravlje i wellness

14 najboljih pogodnosti Green Cardama za kožu, kosu i zdravlje

14 najboljih pogodnosti Green Cardama za kožu, kosu i zdravlje

Zeleni kardamom, stručno nazvan Ellettria Cardamomum, je vrlo popularan začin sadrži zelene ljuske i male smeđe sjemenke. Poznato je da je "pravi kardamom 's jedinstvenim kamfor poput aroma i odlična ljekovita svojstva. Začin može biti slomljena i koristi u hrani kako bi se poboljšala okus jela. Eterično ulje pripremljeni od ove biljke je također koristan za našu kožu i kosu. Znati o tome kako zeleni kardamom može poboljšati naše zdravlje, kožu i kosu, proći kroz ostatak članka.

Prednosti Green Kardamon za zdravlje

1. Prije svega, zelena kardamoma je izuzetno anti kancerogena. Nekoliko studija je utvrdio činjenicu da je začin je sposoban za ubijanje kancerogenih ćelija, čime se sprečava širenje raka. To u osnovi povećava količinu glutation S-transferaza (GSTs), metabolički izoenzima koji imaju snažan antioksidans svojstva, u našem organizmu koji ograničava reprodukciju ćelija raka u našoj debelog crijeva. Dakle, to je vrlo efikasna u liječenju raka debelog crijeva.

2. Zelena kardamom sjemenke, u prahu, pa čak i ulje može pojačati našu probavu i dati nam olakšanje od nadutosti. Prema Njemačka komisija E Monografije, to je jedan od najboljih prirodnih lijekova za dispepsija. To može učiniti cijeli proces probave glatko povećanjem apetit, reguliše lučenje kiseline u želucu i ublažavanje česte grčeve u stomaku.

load...

3. Zeleni kardamom se koristi za pripremu probavni tonik. Takođe se smatra kao prirodni lijek za trbušne gasova.

4. Jak miris zelenog kardamona je od velike pomoći u lečenju loš zadah ili zadah iz usta. Takođe, može nam pomoći da održimo oralnog zdravlja kroz sprečavanje oralne infekcije, teška zubobolju i žute zube.

5. Zeleni kardamom u prahu ima duboko pozitivan utjecaj na naš nervni sistem, kada konzumira s medom. To može ublažiti nervozan slabosti i povećati naš nivo povjerenja u velikoj mjeri.

load...

6. Biljni infuzija pripremili miješanjem zeleni kardamom i cimet mogu učiniti čaroliju za bol u grlu. Potrebno je da ispirati grlo sa barem dva puta dnevno za dobivanje najbolji rezultat.

7. Kao zagrijavanje začina, zeleni kardamom da nas zaštititi tokom zime. To poboljšava cirkulaciju krvi i održava čitav naš organizam toplo.

8. Eterično ulje izvađen iz zelenog kardamona se može staviti u parobrod i udahnuti da riješi prehlade, kašlja i respiratornih zagušenja.

9. Ovaj jedinstveni začin je također utvrđeno da nas oslobađa od glavobolja, lagana vrtoglavica, vrtoglavica, iscrpljenost i depresiju.

Prednosti Green Kardamon za kožu

10. Zeleni kardamom je jedan od najmoćnijih antioksidans bilja koji rade kao detox i očistiti naše tijelo iznutra. Kao toksini ispao iz našeg sistema, naša koža postaje zdrava i sjajna.

11. Antioksidativni svojstva zelenog kardamona nam pomoći zadržati starost na odstojanju. Redovno konzumiranje zelenog kardamona kroz hranu ili korištenje kardamona eterično ulje je vrlo efikasna u uklanjanju bora, fine linije i staračkih pjega.

12. Zeleni kardamom je poznat za poboljšanje naše funkcije jetre i držimo krv slobodni od svih vrsta nečistoća. Kao rezultat toga, možemo ostati daleko od infekcija kože i dobiti besprijekoran kože.

Prednosti Green Kardamon za dlake

13. Već sam govorio o antioksidativnu moć zelenog kardamona. To je ne samo korisno za našu kožu, ali za kosu i. Kao što eliminira toksične materije iz našeg unutrašnjeg sistema, naša kosa ostaje zdrava i lijepa.

14. Začin također štiti kosu od potencijalne štete. To čini kosu jakim iz korena i dodaje sjaj to.

Dakle, samo uključuju začin u svakodnevnom hrane i iskoristite svoje korisna svojstva.

Ako je članak bio koristan za vas, nemojte da nam ostavite komentar.

load...