Zdravlje i wellness

13 najboljih pogodnosti sok od trešnje za kožu, kosu i zdravlje

13 najboljih pogodnosti sok od trešnje za kožu, kosu i zdravlje

Soka od višanja

Sokovi su uvijek bili dio zdrave prehrane. Voćni sokovi su efikasan način da se dobije esencijalnih nutrijenata, vitamina i minerala dostupni u voću. Neki ljudi više vole imati sokove, a ne jedu cijeli voće jer su više zgodan i ukusnije. Kao što svi znamo, višnje su učitani sa vitalnim nutrijentima i pijucka višnje sok je efikasan način da ih pribave sve dok je 100% voćni sok bez dodanog šećera. Baš kao i trešnje, višnje sok ima antioksidativno i upalnih svojstava i na taj način, nudi nekoliko zdravstvenih koristi.

Postoje uglavnom dvije sorte trešnje juice- crne višnje sok i kolač višnje sok. Tart višanja sok ima veću koncentraciju antocijana, dok crne višnje sok ima veći sadržaj vitamina A i C. Oba imaju jednake količine natrija i kalija elektrolita. Crna višnja sok ima nešto veću koncentraciju šećera i može dovesti do debljanja. Sve u svemu, i sokovi su postali popularni zdravlje izbora i mogu se ugraditi u zdravoj ishrani.

Cherry Juice Prednosti:

Istraživanje je pokazalo da konzumiranje čaša soka od višanja je jednako jedu 23 različite dijelove voća i povrća. Oko 250 ml soka sadrži više antioksidansa od 5 porcija graška, banana, mrkva, paradajz i lubenice. Zdravstvene koristi od višnje sok su.

load...

1. Treats Insomnia:

Višnje su dobar prirodni izvor melatonina, hormona koji regulira obrasce spavanja organizma. Prirodnog melatonina u kolač višnje sok može promovirati zdrav san i upravljati poremećaja spavanja. Dakle, kolač višnje sok može biti zdrava alternativa za spavanje lijekove.

2. Liječenje gihta i artritisa:

Giht je uzrokovana zbog akumulacije mokraćne kiseline u krvi. Višnje sok sadrži sastojke koji mogu osloboditi giht bol snižavanjem nivoa mokraćne kiseline. Crna višnja sok je efikasan u ublažavanje artritisa bol zbog svojih upalni svojstva.

3. Zdravog srca:

Tart višnje sok sadrži najmoćnije antioksidanse uključujući i kvercetin. Ovaj antioksidans sprečava oksidativnih oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima iz lipoproteina niske gustoće (LDL ili "lošeg" holesterola). Na što dovodi do oksidacije ovaj holesterol pridržava arterijski zidova, formiranje plaka koje mogu izazvati srčanog i moždanog udara.

load...

4. Protiv raka:

Karcinogenima su štetnih materija u vodu, vazduh i hranu koji mogu oštetiti stanice organizma, što može dovesti do raka. Tart višnje sok sadrži antioksidans jedinjenja zove antocijana koji posjeduju anti kancerogena kapaciteta. Ovi spojevi se učitavaju sa bolešću borbe kemikalija kao što su perillyl alkohol, limonen i ellagic kiselinu koja može biti od koristi u zaustavljanju transformaciju ćelija koja dovodi do raka. Dakle, višnje sok može biti zaštitno protiv raka dojke, pluća, jetre i kože.

5. Brzi oporavak mišića:

Antioksidans i anti-upalni svojstva trešanja može pomoći u smanjenju incidencije vežbanja i oštećenja mišića i izliječiti bol u mišićima. Dakle, višnje sok pije olakšava brz oporavak mišića nakon treninga kroz poboljšanje snage, smanjuje upalu i spuštanje razine oksidiranih lipida.

6. Regulacija šećera u krvi:

Tart višnje sok nudi metaboličke prednosti koje uključuju poboljšane razine inzulina, šećera u krvi i nivo holesterola. Je antocijanin spojevi utječu na gene koji kontroliraju metabolizam proteina, masti i ugljikohidrata, što je rezultiralo nižim razinama kolesterola, smanjen abdominalne masti i smanjuje upalu. Stoga, višnje sok smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2. Ali sok ne treba da sadrži šećer i konzervansa, jer može podići šećera u krvi i inzulina nivou, a ne da ih kontroliše.

7. Ostali Prednosti:

Višnje sok je efikasniji od aspirina u ublažavanje bolova zbog povreda, kao i migrene. To poboljšava cirkulaciju krvi i performanse memorije. Kvercetin sadržane u ovom sok je anti-upalni agens koji pomaže u ublažavanju simptoma astme i drugih respiratornih problema.

Soka od višanja: Skin Prednosti

Zdravom tijelu preduvjet zdrave kože. Redovnog uzimanja vitalnih nutrijenata igra važnu ulogu u održavanju zdravlja kože i pruža zaštitu od problema sa kožom. Biti bogat vitaminima, mineralima i antioksidansima, višnje sok može biti korisno za vašu kožu na sljedeće načine.

8. Anti-aging djelovanje:

Prema istraživanju koje je sproveo naučnika Michigan State University, pije čašu kiseo višnje sok dnevno može usporiti proces starenja. Ovo voće sadrži 17 različitih antioksidans spojeva koji pomažu organizmu u borbi protiv slobodnih radikala koji uzrokuju starenje. Najvažniji među njima su antocijani koje jačaju vezivno tkivo i sprečavaju bore uništavajući štetne enzime koji čine kožu stara i naborana.

9. Zaštita od raka kože:

Je antocijanin sadrži bolesti borbi kemikalije koje pružaju zaštitu od raka kože borbama i uništavanje štetnih slobodnih radikala.

10. Lečenje akni i drugih kožnih uvjeti:

Višnje sok se smatra kao alternativni tretman za problematičnu kožu kao što su akne, crvenila i akni vulgaris. Je antibakterijska svojstva u višanja borbi protiv akni uklanjanjem toksina iz krvi i borbi protiv bakterija zarobljeni ispod kože. Vitamin A pomaže u popravku oštećenih ćelija za održavanje zdrave kože.

11. Krema za posvjetljenje:

Cherry koncentrat je prirodni sastojak u nekoliko kozmetičkih proizvoda zbog svoje kože posvjetljenje kvalitetama. Dakle, višnje sok pije smanjuje oštećenja kože i pomaže da se promovirati zdravije, lakše kožu zbog visokog sadržaj vitamina C.

Soka od višanja: dlake Prednosti

Baš kao i ostatak tijela, zdrav i šteta kosu bez ovise o ponudi vitalnih hranjivih tvari u folikule kose. Problemi kosa može biti uzrokovan ako našoj ishrani nedostaje u bilo kojoj od ovih hranljivih materija. Kao što je već rečeno, hranjive tvari u sok višnje su usporedivi s onima koje se nalaze u voću i povrću. Oni mogu promovirati zdravlje kose kao dobro.

12. Prevencija Gubitak kose:

Anemija je najčešći uzrok gubitka kose i ukazuje na to da vaša dijeta je manjkav u željeza. Biti bogata gvožđem, višnje sok može spriječiti anemiju, čime borbi protiv gubitka kose.

13. Održavanje zdrave kose:

Trešnje su odličan izvor beta-karotena i antocijana antioksidansi koji su od vitalnog značaja za kosu i zdravlje kože. Dakle, višnje sok pije doprinosi održavanju zdrave kose.

Nadam se da ste pronašli ovaj članak informativan. Nemojte ostaviti nam svoje vrijedne komentar ispod.

load...