Zdravlje i wellness

11 efikasnih kućnih lijekova Korišćenjem čajnih vreća

11 efikasnih kućnih lijekova Korišćenjem čajnih vreća

Gotovo piješ čaj, ali se pitam šta da radim sa svojim vrećice čaja? Mi imamo krajnji rješenje za vas! Ako ste u potrazi za načine na koje možete poboljšati svoj appearancse i način života pomoću vrećice za čaj, došli ste na pravo odredište. Ovaj post govori o neverovatno kući pravna sredstva za vrećice čaja! Da li bi joj znaš šta su oni? Čitajte!

Tea Bag lekovi za kosu i kožu:

1. Treat opekotine:

Da li ste upoznati sa opekotina lijeka sa kesice čaja? Žive u toplim i tropskim zemljama kao što su Indija, Bangladeš i Šri Lanka, prirodno je da izgoriti. Bez obzira na to koliko smo puta nositi kišobran dok putujete ili primijeniti dobru zaštitu od sunca, naša koža ne ostaje kao zaštićeni kao što bih to. To je razlog zašto neki stručnjaci su uvijek govorili o pranju lice ili često koristi ljepotu masku po povratku kući na sunčanom danu. Međutim, ako je vaša koža je spaljeno, uvijek možete koristiti vrećice čaja da se tretira. Kada se čajevi ohlade, jednostavno ih stavite na izgoriti području. Kasnije možete potopiti se u hladnu vodu ili uzeti hladan tuš. Kombinacija hladne vrećice čaja i Aloe vera također pruža olakšanje (1).

2. Treat Osip:

Ako imate osip i želite brzo rješenje za taj problem, koristite kesice čaja. Ovo je posebno istinito kada je u pitanju kožnih bolesti poput ekcema. Jednostavno piti čaj od kamilice i stavite vrećice čaja nakon što se ohladi na zahvaćeno područje. Ćete sigurno naći olakšanje (2).

load...

3. Treat Herpes:

Ovaj čaj torba lijek se koristi za liječenje Herpes. Nanesite vlažno torbe na lezije. Tanina naći u vrećice čaja će se osušiti lezije (3).

4. Treat podočnjake:

Podočnjaka može biti pravi smetnja. Oni pokvariti svoj izgled i učiniti da izgledate manje privlačna. A pametan i učinkovito rješenje za ovaj problem je postavljanje cool vrećice čaja na podočnjake (4). Također možete pokušati cool krastavci.

5. Dajte Lijepa i sjajna kose:

Želite zadržati svoju kosu lijepa i sjajna tokom vrućih ljetnih mjeseci? Koristite kesice čaja. Uzmite posudu punu vode, prokuhati i dodati 4 kesice čaja. Neka čajevi strme za 5 minuta, nakon čega možete koristiti vodu za pranje kose. Pobrinite se da voda je hladna. Biljni čaj će prirodno istaknuti svoju kosu i poboljša teksturu (5).

load...

6. Kao Toner lica:

Također se možete vlaže kožu kod kuće pomoću kesice čaja. Koristiti zeleni čaj za tu svrhu. Strmi torbu u kipuću vodu za 10 minuta. Nakon što se ohladi, nanesite sve preko lica uz pomoć blazinicom (6).

Čaj vrećice za svakodnevnu upotrebu:

Možete koristiti vrećice čaja kod kuće za nekoliko svrhe. Evo nekoliko ideja.

7. Očistite Namještaj:

Možete koristiti vrećice za čaj za čišćenje prljavi stari namještaj od drveta. Uroniti krpa u hladnoj čaj vodom i dobro očistiti. Koristite drugi komad tkanine Pat suho.

8. Očistite Grease:

Sada možete koristiti vrećice čaja oprati masti iz prljave ogledala, koriste tave i lonci.

9. Clean Cipele:

Takođe možete očistiti stare i tamne cipele kod kuće pomoću hladne čaj voda iz kesice čaja. Pobrinite se da ih očistite kružnim pokretima da se posao obavi brzo.

Beauty svrhe:

Možete čak i povećati ljepotu vašeg lica pomoću vrećice čaja! Evo dva ideje morate probati!

10. Omekšati kožu:

Da li je vaša koža prestroga? Koriste čajevi da omekša. Uzmi kupanje i stavi neki koriste vrećice čaja u nju. Potopite se u njemu za nekoliko minuta. Vaša koža će postati meka i glatka.

11. Home lica:

Sada možete dobiti lepu lica učinjeno pravo u vašem domu pomoću kesice čaja. Uzmite posudu i napunite je toplom vodom. Postavite pivo čaj torbu u njoj. Pokrijte ga ubrusom i koristiti ga u paru kožu. Ovo će zategnuti pore vaše kože, ostavljajući je mekom i sjajna.

Dijele ovi malo poznati vrećice čaja lijeka sa svojim prijateljima i obitelji! Isto tako, ako znate bilo koje druge kućne lekove čaja vrećica, podijelite s nama u komentarima ispod teksta!

load...