Zdravlje i wellness

10 prekrasnih lijekova za Stop Thumb Sisanje navika kod djece

10 prekrasnih lijekova za Stop Thumb Sisanje navika kod djece

To iritira ponekad da vidim vašeg mališana sisa palac dok je igrao, sjedio i gledao njegov omiljeni crtani film show, zar ne? To je u redu za dojenčad sisati svoje palac kao prirodni refleks koji ih umiruje. Ali odrastao djecu u dobi od 5. - 7. Ili više, to je prilično neugodno povremeno da tako javno učiniti. To se uglavnom vidi da djeca napuste svoje sisanje palca do dobi od 5. Ali, u slučaju da vaše dijete nije učinio, da je krajnje vrijeme da dođe na akciju.

Efekti sisanje palca:

Male djece sisati svoje palac nalaze utjehu, a ponekad, za izazivanje sna kao dobro. Problem se povećava kad dijete uđe u doba kada stalni zubi počnu izlazi. Konstantna sisanje palca može dovesti do asimetrije zuba i utiču na krovu svojih usta negativno.

Postoji društvena pitanja koji uključuju maltretiranje u školi i detesting od strane vršnjaka. U nekim slučajevima, uočeno je da palac budale se smatraju manje inteligentni i šarmantan ili manje prijateljski.

load...

To je i glavni uzrok nekih medicinskih problema. Dok je konstanta sisanje palca može dovesti do pucanje ili pucanje kože, postoje šanse za razvoj nekih infekcija palca noktiju kao dobro.

Hajde da pogledamo na divno pravna sredstva da se zaustavi sisanje palca navike u djece:

Za odrastao djecu i odrasle, ostavljajući sisanje palca odmah možda neće biti moguće. To je navika razvijala tokom godina. Ne možemo očekivati ​​da će nestati s vremena na vreme. Ali, evo nekih pravnih lijekova koji mogu biti od pomoći za vas:

load...

1. Omesti Child:

To je jedan od najboljih načina da se zaustavi palac navike sisa. Sve što je potrebno da uradite je da se uključe dijete u 'dvoručni uključenih aktivnost' svaki put uočite palcem u ustima. To može uključivati ​​grli mazni plišana igračka, čitajući knjigu, ili igra svoju omiljenu igru ​​na PSP.

2. Omotajte palac:

Palac obavijene Band Aid, traka, ili prekriven prstom marioneta rukavicu će sigurno nikada okus dobar kao goli palac. Za vrijeme krevet sisanje palca, možete koristiti čarape kao dobro.

3. Pokušajte da se ograniči vrijeme sisanje palca:

Razgovarajte sa svojim djetetom i objasniti mu da je u redu da sisa palac samo noću. To bi moglo obeshrabriti dijete da to učine barem tokom dana.

4. Nanesite sok od limete To The Palac:

Djeca često ne vole okus sok od limete. Mozda dobijes sreće ako se primjenjuju mnogo sok od limete na palac vašeg djeteta. Također se možete ponoviti ovaj lijek sa drugim jede ne sviđa vašeg djeteta. U najmanju ruku, to je sigurnije od svih kemijskih-based noktiju boja!

5. Koristite sistem nagrađivanja:

Svaki put kada vaše dijete poklanja sisanje palca, koristite naljepnice na kalendaru. Recite mu da će se svake sedmice ili mjeseca nagrađeni ako je to potpuno napušta. Većinu vremena, to funkcionira!

6. Dopustite svom djetetu da Razviti Spremnost:

Za dugoročne rezultate, neophodno je da djeca shvate nakon sisanje palca. To će ih napustiti ovu naviku sami. Samo nastavi razgovor i nikad natjerati!

7. Make The Child shvati da je odrasla:

Klinci imaju tendenciju da prate svoje omiljene i stoga, može konačno odustati od ovog laskanja. Koristite primjere njegovih omiljenih crtanih ili strip lik. Pitaj ga pitanja poput: "Jesi li vidio Ben 10 sisanje palca?"

8. Pokušajte zamjena:

Sisanje palca umiruje djecu. U redu! Hajde da probamo neke druge stvari koje mogu učiniti isto. Dajte svom djetetu lizalice, bomboni, ili menta kuglice svaki put kad osjeća kao stavljanje palca u usta.

9. Koristite palac Guard:

To je kalup plastike koja se može postaviti na palac, a to ograničava palac sasvim efikasno sisa. Ali da ga koristite na silu može utjecati na psihu svog djeteta. Zato budite oprezni!

10. Ne voditi računa o to:

Da, ignorirati sisanje palca vašeg djeteta. Zvuči čudno, ali ponekad, to je put kojim treba ići. Uglavnom djece učiniti da privuče pažnju. Dakle, ignoriranje je najbolji način da se obeshrabri. Ali uvijek zadržati tajnu ga na oku!

Isprobajte ove lekove za palac-sisa navike i zadržati ga je podsjetio da ste uvijek tu da mu pomogne izaći iz ove navike.

Znate li bilo koji drugi domaći pravni lijekovi za sisanje palca? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta.

load...