Zdravlje i wellness

10 Opasni neželjeni efekti karanfilića

10 Opasni neželjeni efekti karanfilića

Klinčića (naučni naziv: Eugenia Carylphyllata) je popularan začin, koji se najčešće koristi kao biljni dodatak i aromatičnim agent za kuhanje. Ljekovite osobine prehrambenih proizvoda su poznati i zbog toga, treba uključiti u našem uobičajenom ishranom u umjerenu količinu.

Top 10 Side Effects klinčića:

Tu su i neke potencijalne nuspojave začin koji vam znatno može nauditi. Da, malo klinčića može naškoditi vašem tijelu. Kako? Pročitajte o ovim nuspojave čena da saznate!

1. Povećava Bleeding:

Prekomerna klinčića može tanje krvi i povećati rizik od krvarenja. Začin sadrži kemikalije pod nazivom "eugenol", koji kao sredstvo protiv zgrušavanja krvi, da usporavaju proces zgrušavanja krvi, promoviranje abnormalno krvarenje. Preporučljivo je da se kloni jede previše klinčića dok pate od krvarenja poremećaja, kao što su hemofilija, ili uzimanje lijekova s ​​antikoagulansima. Takođe se preporučuje da se zaustavi unos klinčića, nekoliko tjedana prije prolazi kroz operaciju.

load...

2. Smanjuje šećer nivo u krvi:

Oni koji imaju niži od normalnog nivoa šećera u krvi odmah treba smanjiti svoju potrošnju od klinčića. Utvrđeno je da se biljka može smanjiti količinu glukoze u znatno naš krvotok, što može biti izuzetno štetni za pacijente hipoglikemije. Dakle, pokušati zadržati zatvoriti oči na nivo šećera u krvi i mijenjati unos češanj u skladu s tim.

3. Toksičnost:

Klinčića također može nametnuti ozbiljne toksične efekte na vas. Bilo da jedu pravilno uskladištena klinčića ili koriste velike doze sirovom ekstrakta, šanse su velike da ćete završiti u razvoju nekoliko simptoma kao što su mučnina, povraćanje, otežano disanje, bol u grlu, sedaciju, tečnosti neravnoteže, poremećaja bubrega, poremećaji jetre, i tako dalje.

4. Uzrokuje alergijske reakcije:

Alergija je jedan od zajedničkih nuspojave klinčića, što je opet uzrokovana eugenol. Različite alergijske reakcije koje ćete možda morati suočiti zbog prevelikog klinčića gutanja su osip, osip, oticanje, Chocking grla, itd U najgorem scenariju, možda čak i razviti anafilaksije. Biti akutnog cijelog tijela alergijske reakcije, to može uzrokovati smrt previše.

load...

5. Uzroci respiratornih problema:

Klinčića cigareta je postao vrlo popularan ovih dana. Ali, ako ga puše često ćete postati skloni niz respiratornih problema. Udisanjem ove cigarete, vi zapravo omogućava previše klinčića u prahu da prođe kroz disajne puteve, kao i pluća. To može dovesti do ozbiljnih problema sa disanjem kao otežano disanje i upale pluća. Tako izbjegavajući one mogu staviti češanj cigarete efekte na odstojanju.

6. Uzroci Napadi:

Kada se uključiti puno klinčića u svakodnevnoj ishrani, možete povećati rizik od doživljavaju napade. Ovaj začin može uzrokovati nepravilan električne aktivnosti unutar naše moždane ćelije, čime nas ranjivim na jednokratnu ili više napada. Iako je stanje uglavnom odlikuje nesvestice i konvulzije, možda ćete završiti u razvoju epilepsije previše.

7. Čini kožu slova:

Čena može uzeti danak na vašoj koži čineći je super osjetljiva. To je uglavnom vrijedi i za topikalnu primjenu nerazblaženog ulje klinčića, što nije ništa drugo nego neprerađeni ili nerafinirana ekstrakt začina. To vam može dati iritacija, osip, opekotine, ili kontaktni dermatitis. Ponekad čak može oštetiti stanice kože.

8. Dovodi Mouth Osjetljivost:

Sluzokožu prisutan na unutrašnjim zidovima usta mogu zapaliti od previše potrošnje češanj ili primjenu nafte. Nekoliko studija je pokazala da može uzrokovati veliku štetu na svoj desni, zubi, zub celuloze, stomatološke tkiva, itd, stvarajući peckanje. To također može dovesti do upale usne i karijes zuba tokom vremena.

9. Gubitak osjeta:

Sadržaj eugenol iz klinčića može pretvoriti ga u tupost agent. Rečeno je da je ulje izvađen iz začina promovira gubitak osjeta, dok iznova i iznova nanositi na kožu. Dakle, pobrinite se da nikad ne ga koristiti zajedno sa sintetičkim ubice bol.

10. Erektilna / Ejakulacija pitanja:

Kod muškaraca, klinčića može uzrokovati erektilnu disfunkciju ili prerane ejakulacije. Redovna primjena biljnih krema koje sadrže klinčića ekstrakte u penis može izazvati ove seksualne probleme i svoj čovjek može suočiti ekstremnim teškoćama u ejakulacije ili borave podigne za znatnu količinu vremena.

Kao i svi ostali biljaka i začina, morate probijao u umjerenosti. Ako naiđete na bilo koji od ovih čena neželjenih efekata, prestanite da koristite klinčića i glava sa vašim doktorom!

Da li vam se sviđa članak o nuspojave klinčića? Javite nam komentarišući ispod.

Preporučena artikla:

  • 18 Amazing Prednosti klinčića Za kože, kose i zdravlje
  • Kako se koristi Cloves Da Take Care Of Zubobolja
  • Kako se Cinammon pomoći u kontroli dijabetesa?
  • 10 nuspojava, crnog papra

load...