Zdravlje i wellness

10 Opasni neželjeni efekti Cilantro

10 Opasni neželjeni efekti Cilantro

Cilantro, naučno nazvati Coriandrum Sativum, je uobičajena biljka široko koristi u mnogim kuhinjama širom svijeta. Njegova oštar miris i izvanredan ukus čine ga omiljena među mnogim profesionalnog kuhara. Mnogi kuhinje, posebno meksičke, iskoristite cilantro da daju svoje jela prepoznatljiv karakter. Cilantro je poznat i po svojim lekovitim prednosti, koje je dobar izbor za brinu o svom zdravlju ljudi čini. Ali uzimanje previše cilantro može biti izuzetno štetan jer postoje određene negativne efekte biljke previše.

Top 10 Nuspojave Cilantro:

Ovdje su top neželjeni efekti 10 cilantro:

Šteta 1. Jetra:

Prekomerna potrošnja cilantro može uzeti danak na jetru i utjecati na svoje aktivnosti loše. Ona sadrži određene isparljive eterična ulja koje aktiviraju funkcionalnost najznačajnijih organ našeg tijela. Također sadrži niz snažnih antioksidansa, koji pomažu u otklanjanju problema sa jetrom. Ali kada konzumiraju više od preporučene količine biljke, možete prisiliti ovih sastojaka za rad u obrnutom redoslijedu, povećava izlučivanje žuči i na kraju šteti jetri.

load...

2. Nizak krvni pritisak:

Višak unošenje cilantro je loše za kardio-zdravlje, jer može učiniti vaš krvni pritisak pasti prenizak. Nedavno istraživanje je pokazalo da može doći do blage euforije uključujući puno ove biljke u svakodnevnoj ishrani. Osim pada krvnog pritiska, to može dovesti do vrtoglavica zatim svesti.

3. Upsets Želudac:

Cilantro je poznato da zaraste nekoliko gastrointestinalni problemi. Ali, kada konzumirate previše o tome, na kraju te uznemirava stomak i razvoj raznih bolesti probavnog. Prema medicinski izvještaj, potrošnja od 200 ml cilantro ekstrakt (10%) za jedan dugi nedeljno može dovesti u ekstremnim stvaranja plina, bol u trbuhu, grčevi u trbuhu, povraćanje, a ponekad čak i labave pokreta.

4. Dijareja:

U težim slučajevima u stomaku, možete razviti blage do umjerene dijareje. Također je prijavio da je ovo stanje može pogoršati vodeći do dehidracije. Pokušati zadržati količinu cilantro pod kontrolom, a uključuje ga u svoje redovne obrok.

load...

5. Problemi sa disanjem:

Ako ste već pate od nekih respiratornih problema, preporučuje se da ne konzumiraju pretjerane cilantro. To vam može dati akutnih problema sa disanjem koje mogu dovesti do hroničnih bolesti pluća kao što je astma. Ponekad je nedostatak daha uzrokovane previše unos cilantro također može doći sa suhim i čvrsto grlo.

6. Bol u prsima:

Iako je malo neobično, ali može doživjeti bol u grudima u određenoj mjeri jesti prekomjerne količine cilantro. To ne samo da izaziva ekstremne nelagodnost, ali također može postati hronični tokom vremena. Zbog toga, pobrinite se da se obratite lekaru pre povećanje količine biljke u svakodnevnoj ishrani.

7. Skin Osjetljivost:

Zeleno lisnato biljka sadrži određene kiseli elementi, što može učiniti kožu vrlo osjetljiva na suncu. U takvim situacijama, kad god je vaša koža izložena suncu, kao i ultraljubičaste zrake, dobiješ opekotine. To može učiniti da skloni raka kože. Zbog toga je bolje da se drži podalje od užarenom suncu ili redovno koriste dobar kremu za sunčanje krema.

8. Alergijske reakcije:

Sadržaj proteina cilantro se pogrešno tumači kao 'štetne' od strane naših tijela i antitijela zove IgE se automatski formira unutar našeg sistema "protuteža" svoje negativne efekte. To može pretvoriti ste alergični na biljku, koja će vam dati svrbež, oticanje, iritacija, osip, osip, itd, na prevelike potrošnje ili direktan kontakt s njim. Najteži alergijske reakcije koje ćete morati da iskustvo su ekcem zakrpe i dermatitis.

9. Upala:

Još jedna zajednička nuspojave cilantro je usmeni upale. Oni kisele komponente biljke, koje čine naša koža osjetljiva na suncu, su odgovorni za ovo. Obično, usne, desni i grla su upaljene u ovakvom stanju. Međutim, tvoje lice može dobiti uronjen dok daje blago peckanje.

10. Oštećenja fetusa:

Jesti puno cilantro tokom trudnoće mogu biti opasne za zdravlje vašeg fetusa ili bebu. Neke komponente biljke Poznato je da ometa normalne aktivnosti ženske reproduktivne žlijezde, što može bilo štetno za trudnice ili oštetiti sveukupno zdravlje fetusa u razvoju.

Sve bilje dolaze prepun vlastitih udjela prednosti i mane, uključujući i cilantro. To je do vas da budete oprezni dok troši cilantro kako bi vaše tijelo siguran od nuspojave cilantro i uživati ​​u njegovim mnoge prednosti.

Nadam se da vam se sviđa naš post na nuspojave cilantro. Da li znate bilo koje druge neželjene efekte cilantro detox? Javite nam komentarišući ispod.

load...