Zdravlje i wellness

10 neverovatnih zdravstvenih prednosti čaja od heljde

10 neverovatnih zdravstvenih prednosti čaja od heljde

Jeste li u potrazi za idealna opcija bez glutena da poveća svoj proces mršavljenja? Da li želite da dodate zdrav i novi pića na dijetu? Ako da, onda morate ići u trgovine živežnih, pokupiti Heljda vrećice za čaj, i počnete da ih redovito koristi. Heljda čaj, poznat i kao soba cha nudi ogromne zdravstvene beneficije i besplatan je od štetnog glutena.

Da li ste zainteresirani za znajući više? Držite čitate ovaj post!

Heljda - Pregled

Heljda je pseudocereal biljka koja nosi mnoge kvalitete žitarica, ali uopšte nije deo vrste žitarica (1). Zbog svoje sličnosti sa stvarnim žitarice kao što su pšenica, često se koristi u kruh i tjestenina. Heljda čaj se proizvodi od sjemenki biljke. Njegov ukus je lagan i pijan za uživanje osim zdravstvene svrhe. Istraživanja ukazuju na to da pomaže u mršavljenja, poboljšava zdravlje krvnih sudova i smanjuje nivo holesterola u krvi. Preliminarnog istraživanja o Heljda čaj je obećavajuće i predlaže da se hranjive tvari i kemikalija u čaj može poslužiti kao dodatak ishrani.

load...

Heljda Tea Prednosti

U nastavku su nevjerovatne zdravstvene prednosti heljde čaja:

1. Sprečava edem

Prema studiji objavljenoj u European Journal of farmakologije, heljda čaj je veoma efikasan u liječenju edema oticanje izazvano zbog hronične venske (2) insuficijencije. Istraživanje je sprovedeno na ljudskim pacijentima kod kojih je jedna grupa s obzirom na heljde čaj dok drugi pacijenti su primili placebo čaj. Naučnici tvrde značajno poboljšanje u bolesnika koji su dobili heljde čaj od pacijenata u drugoj grupi. Studija kaže da je čaj bio siguran i da je povoljno uticala na pacijente edem sa problemom CVI i može spriječiti njen dalji napredak.

2. Važnog kardiovaskularne prednosti

A prospektivna studija sprovedena na 220 žena u postmenopauzi koje pate od kardiovaskularnih poremećaja (KVB), a koji je objavljen u American Heart Journal, kaže da je konzumiranje Heljda zrna ili čaj, najmanje šest puta tjedno, je dobro za kontrolu znakova i unapređenje KVB. Takođe štiti jedan od drugih zajedničkih zdravstvenih problema kod žena u postmenopauzi sa visokim krvnim pritiskom i visok nivo holesterola.

load...

3. Smanjuje glukoze u krvi

A rad objavljen u časopisu Journal of Agricultural and Food Chemistry navodi da heljde čaj ili koncentrata smanjen nivo glukoze u krvi kod dijabetičara štakora (3). Međutim, proces pripreme Heljda čaja ili koncentrata, u ovom slučaju, se razlikuje od redovne metode.

4. Poboljšava Poremećaj u funkciji

Heljde koncentrat, ili čaj visoke gustoće, kada se daje štakora sebi namjerno oštećenje bubrega pokazali su značajno poboljšanje funkcije bubrega i usporio progresiju bolesti bubrega (4). Međutim, eksperiment je tek da mu se sudi na ljudska bića, ali se očekuje da pruži slične rezultate kod ljudi koji pate od bubrega problema.

5. Koristan u liječenju dijabetesa

U studiji, utvrđeno je da su sastojci prisutni u Heljda čaj su bili korisni u snižavanju razine šećera u krvi kod dijabetičara miševa. Je rutin naći u Heljda je od velike pomoći u sprečavanju dijabetesa tipa 2 kada se koristi sa novim strategijama. Druga studija placebo kontrolom je zaključio da je Heljda ekstrakt sjemena ili čaj smanjuje nivo glukoze u krvi za 12 do 19% na 90 i 120 minuta nakon primjene kada se daje laboratorijskim životinjama sa namjerno sebi dijabetesa. S druge strane, placebo grupi životinja nije pokazala bilo kakvo smanjenje glukoze.

Naučnici smatraju da je snižavaju glukozu efekt je uzrokovan zbog prisustva chiro-inozitol spoj za koji je utvrđeno da igra ključnu ulogu u ćeliji signalizaciju i metabolizam glukoze i kod životinja i ljudskih bića. Istraživači vjeruju da je Chiro-inozitol mogu djelovati kao inzulin oponašaju i povećati osjetljivost ćelija tela na insulin.

6. Poboljšava ovulatornih Funkcija

Prema ljudsko studiji koja je objavljena u New England Journal of Medicine, u Heljda sjemenke i žitarice su učitani sa D-Chiro-Inozitol koji povećava inzulin akcije kod pacijenata koji boluju od sindroma policističnih jajnika. Dakle, to doprinosi poboljšanju funkcionisanja ovulacije, smanjenje nivoa krvnog pritiska, smanjenje koncentracije u serumu androgena i plazma triglicerida.

7. Štiti od raka i srčanih oboljenja

Fitonutrijenata prisutan u žitaricama i integralnih žitarica, kao što su heljde su izuzetno koristan u poboljšanju varenja i određene vrste želuca i žuči problema. Postrojenje Heljda sadrži lignans- vrstu prijateljski flore koja se pretvara u sisavaca lignana kao što su enterolacton, poznat štite organizam od raka dojke i drugih vrsta raka hormon-zavisne i bolesti srca. Iako je sadržaj lignana u pića, kao što su Heljda čaj ili kafa je relativno nizak, svoje redovne unos pokazuje značajno poboljšanje u sposobnosti borbu protiv raka tijela i drži srčanih problema na distanci.

8. Poboljšava imunitet

Heljda je važan izvor, ne rastvara i mastima antioksidanata rastvaraju u vodi (5). Bogata je nekoliko nutrijenata, uključujući tokotrienola, vitamin E, fenolne kiseline, selen i fitinske kiseline. To su izuzetno dobri u poboljšanje nivoa imuniteta organizma. Antioksidansi se bore protiv toksičnih slobodnih radikala u organizmu, čime se nudi zaštitu od štetnih virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija.

9. Aids Mršavljenje

Heljda čaj ima manje kalorija i stoga je idealna zamjena za visokokalorična pića. Zamjenom visokim kalorija pića sa Heljda čaj pomaže vam da izgubite težinu i uživajte u udarac. Iako je na raspolaganju o efektu ovaj čaj za mršavljenje ne mnogo dokaza, istraživači vjeruju da je prisustvo katehini, prirodni antioksidans u Heljda čaj, mogu promovirati mršavljenja. Detaljna studija gojaznosti je otkrila da je ekstrakt zelene ili heljde čaj sadrže dobru količinu katehina koji pomažu u kontroli težine.

10. A Good Anti-Kofein Izvor

Zeleni čaj je bogat antioksidansima i korisno za mršavljenje i sveukupno zdravlje (6). Međutim, ako ste bili upozoreni da se smanji na kofein u vašoj ishrani, i želite da pratite nisko-oksalat ishrana, heljde čaj je najbolja alternativa. Ona nudi sve prednosti zelenog čaja bez kofeina i može biti idealan izbor za one koji žele da prate kamena u bubregu izbjegavanju Diet. U Vitexin i rutin u Heljda čaj poboljšati protok krvi, i spriječiti proširene vene i nogu edem.

Zamjenom redovnih pića sa Heljda čaj ima nekoliko zdravstvenih prednosti i može poboljšati kvalitetu svog života. Ne razmišlja! Probajte danas heljde za bolje sutra.

Kako je ova poruka na korejski heljde čaj zdravstvene beneficije vam pomoći? Nemojte nam reći komentarišući u okvir ispod.

load...