Zdravlje i wellness

10 neverovatnih zdravstvenih prednosti čaja ječma

10 neverovatnih zdravstvenih prednosti čaja ječma

Miris svježe pivo ječam čaj je nešto što moramo iskusiti barem jednom u našem vremenu život! Ali ako postane navika redovito pije ječam čaj, vi ćete dobiti nešto mnogo više nego što je neverovatno aroma-bićeš dobiti dobro zdravlje! Ovde u rthis post, uče o ječam čaj koristi.

Ječam čaj je čest piće u Kini, Japanu i Koreji. U Japanu, čaj je poznat kao mugicha i u Koreji, to se zove kao Boricha. Ječam čaj je slobodan od kofeina. Čaj se vrši kuva tlo ječam, zrnu pržena ječam ili ječma u toplu vodu. Svjetlu gorak okus čaja ponekad uravnotežena kombinirajući ga sa pečenim kukuruzom. Njegova aroma je svjež i veoma neverovatno, što može učiniti druge prednosti čaja izgledaju sekundarni. Ali, ječam čaj nudi mnogo više nego njegov miris i okus-to je skladište zdravlje!

Top 10 Zdravstvene prednosti Ječam Tea:

Kako ječam čaj pomoći vašem zdravlju? Ovdje su top 10 ječam čaj prednosti:

1. Djeluje kao antikoagulans:

Visoko viskozne krvi može uzrokovati nepravilan cirkulaciju krvi i sličnim zdravstvenim poremećajima u organizmu. Ječam čaj pomaže u regulaciji i poboljšati fluidnost krvi. Ona također pomaže u održavanju zdrave cirkulaciju krvi.

load...

2. Bogati antioksidansima:

Ječam čaj ima visoku razinu antioksidansa. Ona sadrži niz spojeva, kao što su lignana, selen, vitamin A i Vtamin C, koji rade kao antioksidansi. Zdravstvenih komplikacija, kao što su upalni, kardiovaskularnih i neurodegenerativnih poremećaja se može spriječiti prisutan u ječmu čaj te antioksidansi.

3. Antibakterijska svojstva:

Oralne streptokoke su bakterijski agenti odgovorni za propadanje zuba. Ječam čaj pomaže u inhibira kolonizaciju bakterija, uglavnom streptokoka, i sprečava njihovo povezivanje sa zuba, držeći karijes na odstojanju.

4. Sprječava rak:

Bolesti, kao što su prostate i raka dojke koji ovise o hormonima, može se spriječiti na hytonutrients prisutan u ječmu čaj. Sprečavanje raka, visok nivo antioksidansa u ječmu čaj može pomoći u sprečavanju oštećenja ćelija, prouzrokovana slobodnih radikala.

load...

5. Radi kao Blood Sredstvo za čišćenje:

Razinu šećera u krvi može smanjiti i reguliše upotreba ječma čaja. Ječam čaj također djeluje kao sredstvo za čišćenje krvi. Snižavanje nivoa holesterola u organizmu, nudi zdravo srce. Kao Japanci kažu, krv biva oslobođen od nečistoća pije mugicha!

6. Pomaže u lečenju hladno:

Šalica ječma čaja dnevno može zadržati hladnoću. U redu, nije daleko, ali ječam čaj pomaže u ublažavanju simptoma prehlade. Ječam čaj se kaže da je efikasan tretman za groznica previše. Ona doprinosi u čišćenju sistema. To razbija sluz i zagušenja i pomaže u liječenju astme i bronhitisa. Pije 2 šalice ječma čaja može dati predah od upale grla previše.

7. Treats Probavni Poremećaj:

Jedan od najboljih ječam čaj koristi je da poboljšava probavu, jer je prirodni antacid. To također može pomoći u liječenju mučnine.

8. Korisno za plodnost muškarca:

Ječam čaj je prepun je dovoljno količinu selena je mineral koji igra važnu ulogu u plodnosti muškarca i pruža zdrav prostate, čak i pomažući spriječiti rak prostate.

9. Poboljšava nužde:

Opterećen s vlakana, ječam čaj olakšava kretanje crijeva. Vlakna prisutna u ječmu čaj promovira redovne i lako stolicu prevlačenjem probavnog trakta. Redovno i lako creva minimiziraju šanse za zatvor koji stimuliše naduta osjećaj.

10. Tretira Sleep Disorders:

Ječam čaj sadrži melatonin, triptofan i amino kiseline, koje olakšavaju zdrav i dobro sna radeći u kombinaciji. Ječam čaj bez kofeina i ne ometa rutinu spavanja.

Postoji toliko prednosti, koji čine ovaj čaj je dobra zamjena za redovno čaj ili kavu. Ona čisti sistem i uklanja toksine iz organizma. Ječam čaj je puna antioksidansa i fitonutrijenata koji pomažu da se brane organizam od slobodnih radikala. I ne zaboravite aromu!

Nadam se da vam se sviđa naš post na ječam čaj benefits.Do ste ili ste ikada pokušali ječam čaj? Jeste li uživali u aroma? Podijeliti s nama u komentarima.

load...