Zdravlje i wellness

10 neverovatnih prenatalnih joga Asanasa koji će učiniti porodom lako

10 neverovatnih prenatalnih joga Asanasa koji će učiniti porodom lako

Joga je jedan od najboljih oblika treninga možete uzeti kad ste očekivali. To je posebno korisno kada se kombinirati s blagim kardio poput hodanja. Pomaže super zabrinut, ali uzbuđen mame-to-biti ostanem u formi i bavi se svim fizičkim i emocionalne promjene s lakoćom.

Kako Joga pomaže tokom trudnoće

Na samom početku, joga pomaže da se opustite. Trudnoća izaziva mnogo emocija. Osim ushićenje, vi imaju tendenciju da imaju strašno, negativne misli isto. Jogom smiruje vaš um i priprema vaše tijelo za ekstremne promjene da će proći kroz narednim mjesecima.

Ona također pomaže tonus mišića, održava integritet i ravnotežu i poboljšava cirkulaciju krvi. Jogom smanjuje utjecaj na zglobove. Kada vježbate jogu, može se kombinirati vam disanje, i puno Yoga dah ili Ujjayi čuda radi kada se očekuje. Udisanje polako kroz nos u potpunosti napuniti pluća, a zatim polako izdisanje oni na pripremama ste za rad. Takođe, trenira vas da ostanu mirni kada vam je to najpotrebnije. Bol i strah da vaše tijelo proizvodi adrenalin, a to dovodi do manje proizvodnje oksitocina. Oksitocin je hormon koji pomaže napredak rada. Redovno vežbanje joge tokom trudnoće će vam pomoći da se odupre porivu da pooštri tela kada osećate bol. Vi ćete biti u mogućnosti da se opustite i upravljati kroz rad brzo.

load...

Prenatal Yoga 101

A. Yoga Savjeti: Prvo tromesečje B. Yoga Savjeti: Drugo tromesečje C. Yoga Savjeti: Treće tromesečje D. 10 Easy Yoga Asane To možete vježbati tokom trudnoće

 1. Utkatasana
 2. Virabhadrasana I
 3. Virabhadrasana II
 4. Trikonasana
 5. Utthita Parsvakonasana
 6. Bitilasana
 7. Balasana
 8. Malasana
 9. Baddha Konasana
 10. Šavasani

E. Sigurnosne upute za trudnice Jogom

A. Yoga Savjeti: Prvo tromesečje

Vaš prvog trimestra bi trebalo da bude najviše oporezivanje. Iako ne postoji mnogo dati svoj trudnoće spolja, tijelo je zauzet stvaranje sistema za održavanje života za vašu bebu. Hormoni su pušteni da se izgradi zid materice, a obim krvi raste. Krvni pritisak pada, jer srce je zauzet pumpanje sve to ekstra krv. Mišića tkiva opustiti, i zglobova olabaviti. Ovo omogućava materice protežu i stvoriti prostor za bebu da raste. U prvom dijelu prvog tromjesečja je ujedno i vrijeme kada ste na visok rizik od pobačaja. Stoga, sa toliko događa u organizmu, važno je odabrati pravu vrstu fizičke aktivnosti za stvaranje ambijenta u materici i kako bi se osiguralo pravilno implantacije embrija i privrženost posteljice.

load...

Prvo i najvažnije, morate provjeriti sa svojim lekarom ako je u redu da počne ili nastavi sa jogom. Jednom kada dobijete čistu chit od doktora, morate obavijestiti vašeg instruktora joge o svojoj trudnoći.

Možda nećete imati previše ograničenja u ranoj trudnoći. Ali pazite da se pridržavate pravila i prepustiti u sigurne vježbe. Morate držati sebe hidrirana i piti dovoljno vode prije i nakon treninga. Rad na disanje, i koordinirati vaše pokrete s duboko disanje. Morate početi da slušate svoje tijelo i vjerovati šta piše. Tražiti izmjene ako se početi osjećati bol ili nelagodnost dok koje vrši asana.

Kada je riječ o pozama možete vježbati u ovom tromjesečju, sve osnovne poze su u redu da se bave.

 • Većina stoji poze, balansiranje poza, i poza-jačanje nogu su sve u redu.
 • Dok praktikuje balansiranje pozama, pobrinite se da stajati blizu zida, tako da odmah možete ga držati u slučaju da se vrti u glavi ili izgubiti ravnotežu.
 • Nogu jačanje poze i zdjeličnog dna predstavlja poboljšati cirkulaciju krvi, a to pomaže u sprečavanju grčeva.
 • Pokušati izbjeći poze koje uključuju revolving jer će staviti puno pritisak na trbušnu šupljinu.
 • Sjedeći hip otvarači su idealne jer pomažu poboljšati fleksibilnost i pripremi vas za jednostavan rad.
 • Pobrinite se da ne pretjerate ovih asana.
 • Izbjegavajte intenzivan abdominalni rad. Materice je previše delikatna u ovom trenutku.
 • Izbjegavajte backbends, inverzije, zatvorene obrte, i intenzivan Vinyasas.
 • Mogao bi da se bave šavasanu, ali početi obuku sebe za strane laže modifikacija (dole navedenih).

B. Yoga Savjeti: Drugo tromesečje

Do trenutka kada dođete do četvrtog mjeseca trudnoće, počnete pokazuje. Stomak počinje da se protežu jer se prilagođava raste beba. Grudi postati punija, a mlijeko kanala stimulišu. Karlici spojevi su popustile, a trbuh ligamenata su pod pritiskom. Sve ovo stavlja puno težine i pritiska na leđa dok vaše tijelo bori za održavanje ravnoteže.

Ako nemate komplikacija i imati zdravu trudnoću, hormoni će sniziti krvni pritisak zbog sve dodatne tečnosti. Mogli ste glavobolje, vrtoglavicu, a možda ni primetiti oticanje u nogama i rukama. Možda ćete vidjeti dobitak težine u ovoj fazi. Možete početi imate problema sa spavanjem.

U ovoj fazi trudnoće, joga je sve o ublažavanju nelagoda. Važno je reći instruktora upravo ono što se tako da oni mogu vam pomoći da se prevaziđu ove probleme. Do tog vremena, morate shvatiti da ne možete gurati sebe u toku treninga.

 •  Držite pozu samo onoliko koliko vam odgovara.
 • Koristite jastuke gdje god je potrebno dati svoj raste stomak maksimalnu udobnost.
 • Imate i prihvatiti da će vaše raste stomak mijenjati svoj osjećaj za ravnotežu. Ne žurite sa treninga.
 • Stajao poze su sigurni da se bave u ovom tromjesečju.
 • Morate biti svjesni koji mišići rade u kojima asana tako da na adekvatan način da ih zaštiti.
 • Koristite stolicu, ako je potrebno, ali ne naprežete karlice.
 • Grudi i hip otvarači su idealni za ovom tromjesečju.
 • Kad pređete nedelje 20, ležeći na leđima je apsolutni ne-ne. Težinu vaše materice teško nosi na šuplju venu, venu koja nosi krv iz donjeg dijela tijela u srce, a to bi moglo biti opasno.
 • Također se može vežbati poze koje povećavaju cirkulaciju krvi u nogama.
 • U ovoj fazi, možete doći i početi da rade Pranayama. To će vas naučiti kontrolirati dah i smiri. Tehnike disanja će vam pomoći tijekom rada. Međutim, izbjegavajte vježbanje pranajame koje uključuju zadržavanje daha ili mijenjati protok zraka. Ovo bi moglo smanjiti dovod kisika za fetus.
 • U ovom trenutku, također trebate izbjeći nabora, backbends, i pozama na stomak ili leđa.
 • Obrtima i inverzija mora biti previše izbjegavati.

Drugom trimestru se zna da je najbolji jedan od trudnoće. Prihvate i uživajte!

C. Yoga Savjeti: Treće tromesečje

Sada ste ispunili završnoj fazi trudnoće. Ovo trimestru će se završiti u oblasti rada i porođaja. Do tog vremena, mogli ste stekli gotovo 10 do 15 kilograma. Dok je manje od četvrtine to je stvarna težina bebe, ostalo je za sistem podrške, koji čuva svoju bebu u životu. Ova dodatna težina može biti uzrok značajnih neugodnost. Postoji puno pritisak na unutrašnje organe zbog uvećane materice. Ovo počinje da izaziva učestalo mokrenje, žgaravica, grčevi sa strane, otežano disanje i bol u donjem dijelu leđa. San je prekinut, a kretanje postaje teško. Zglobovi postaju nestabilna i karlice širi. Vaše telo se priprema za isporuku u ovoj fazi. Do kraja tromjesečja, primijetit ćete kontrakcije mišića i sporadično zatezanje zida materice kao tijelo se priprema za kontrakcije. Ovo je važno jer će kontrakcije gurnuti svoju bebu dole. Kada je glava bebe fiksira da će vrata maternice na kraju trudnoće, naći ćete da je teško sjediti i hodati. Cerviks će se polako šire, i karlice će omekšati. Sve to će se dogoditi sve dok ne ide u rad. Ovo će biti prikazana raspadanje zid maternice, koje obično znamo kao "razbijanje vode."

Sve ove promjene čine poslednjem trimestru prilično stresno za trudnice. To je važno da odvrate um od negativnih misli, i dozvoliti tijelu da vodi put.

Dok vježbanje joge, ne zaboravite da je cilj da se u potpunosti opustiti. Morate biti ugodno, kako bi bili sigurni da koristite rekvizite.

 • Ne držite asane vježbate predugo.
 • Pobrinite se da imate zid za podršku u svakom trenutku. Možda nećete biti u stanju da podnese vrlo dobro u ovom trenutku, a pad je zadnja stvar koju želite odmah!
 • Asane praksa koja će vam pomoći da izgradite snagu u nogama. To će vam pomoći uravnotežiti bolje.
 • Također je potrebno kičme koji bi vratio i usaditi pravilnu cirkulaciju krvi.
 • Hip otvarači su također bitne. Oni ukloniti pritisak na donji dio leđa i ublažiti bol. Ove asane će također osigurati jednostavan rad.
 • Karlice Tilts će pomoći gurati bebu dole, ali i ohrabriti pravilno pozicioniranje djeteta.
 • U ovom tromjesečju, fokus mora biti više na disanje, a manje na asane. Koristite dah u ovoj fazi da se poveže sa bebom. Dah je ono što hrani i podstiče vašu bebu. Kada ste shvatili da je, veza sa vaše dijete sigurno biti jači.
 • Inverzija, backbends, i intenzivne abdominalnih rada su apsolutno ne-ne u ovoj fazi.

D. 10 Easy Yoga Asane To možete vježbati tokom trudnoće

Sada kada imate uvid u ono što se događa u vašem tijelu u svakoj fazi, a ono što je potrebno da ti pomogne, da pogledamo ove idealne asane koji će vas podržati kroz trudnoću. Iako su samo nekoliko, oni rade čuda za vas. Ali budite sigurni da se bave ovim prenatalna joga asane samo pod vodstvom instruktora. Ovo nije vrijeme da eksperimentišete.

1. Utkatasana

Poznat i kao - Stolica Pose

Prednosti - Ovo asane stimulira mišiće u nogama, posebno kukova i bedara. Težinu vaše tijelo je na bedrima i nogama. Ova asana tonova i da ih jača. Ovo je bitno za vrijeme trudnoće da prenese neki stres i težinu od leđa i stomak sa svojim nogama. Ova asana takođe povećava cirkulaciju krvi u udovima, čime se smanjuje i sprečava oticanje.

Kako se to radi - Pretpostavimo da je Tadasana i blago savijte koljena. Spustite stražnjice tako da se čini kao da sjede na imaginarnom stolici. Udahnite i proširiti ruke iznad glave. Držite pozu za nekoliko sekundi držite tok dah ide. Pustiti.

Trudnoća Modifikacije - Pobrinite se da se bave ovim asana uz zid ili stolicu pored vas za instant podršku u slučaju da izgubi ravnotežu.

Najbolje je da praksa u - trimestra 1 & 2

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Utkatasana

2. Virabhadrasana I

Poznat i kao - Warrior Pose ja

Prednosti - Ovo asane vam omogućava da istražite gornji dio tijela. Grudi otvara, a noge su ojačani. Takođe obnavlja zdravlje kičme i priprema se da preuzme težinu raste majčinu. Takođe, opušta um i pomaže vam da se fokusiraju i ravnotežu.

Kako se to radi - Počnite sa postavljanjem obje noge hip-width apart. Sada, Pivot na lijevu nogu, i neka pravo lice stopalo naprijed. Luk levog stopala moraju biti u skladu sa desnom nogom. Spustite karlicu i preuzme lunge. Podignite ruke iznad glave i radujemo. Držite predstavljaju samo onoliko dugo koliko je to ugodno. Oslobodili i ponovite s lijevom nogom naprijed.

Trudnoća Modifikacije - Pobrinite se da se bave ovim asana uz zid ili stolicu pored vas za instant podršku u slučaju da izgubi ravnotežu. Također, kao trudnoća napreduje, smanjiti širenje noge kako bi se smanjio pritisak na vaše karlice podu.

Najbolje je da praksa u - trimestra 1, 2, i 3

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Virabhadrasana I

3. Virabhadrasana II

Poznat i kao - Warrior Pose II

Prednosti - Slično kao i Warrior I, ovaj asana vam omogućava da istražite svoj gornji dio tijela. Pomaže vam otvoriti prsa i proširiti svoj gornji i donji dio tijela. Noge su previše ojačati. U Virabhadrasana II radi i na leđima i jača kičmu. To pomaže da nosi težinu raste majčinu. Možete naučiti da se fokusira, balans, i iznad svega, vaše tijelo uči da se smiri.

Kako se to radi - Proširite noge tako da su hip-width apart. Twist petu desne noge i usmjerite prste prema van. Koristite lijevo peta na masu sebe. Luk leve pete trebaju biti u skladu sa desnom nogom. Spustite kukove i zrače i sva energija se kao vi ispružite ruke. Ruke moraju biti u skladu sa ramenima. Gledaj naprijed. Dišite dugo i duboko i zadržite pozu samo dok ste udobno. Oslobodi, i ponovite na drugoj strani.

Trudnoća Modifikacije - Pobrinite se da se bave ovim asana uz zid ili stolicu pored vas za instant podršku u slučaju da izgubi ravnotežu. Također, kao trudnoća napreduje, smanjiti širenje noge kako bi se smanjio pritisak na vaše karlice podu.

Najbolje je da praksa u - trimestra 1, 2, i 3

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Virabhadrasana II

4. Trikonasana

Poznat i kao - Triangle Pose

Prednosti - Ovo asane jača noge i omogućava svježe puno protok krvi u celom telu. To osigurava da vaša beba dobija sve hranjive tvari treba, kao nutrijentima bogate krvi i čistim kisikom potez na svoj trbuh području. Cirkulaciju krvi i limfe eliminira nepotrebne toksine. Leđa se razvlači, a vaše tijelo je fleksiji. Osećate osvježena i pod naponom kao što se bave ovim asana. U prvom tromjesečju, ovaj asana vam mogu pomoći da se bave jutarnje mučnine.

Kako se to radi - Postavite noge odvojeno. Podignite ruke, stavljajući ih paralelno sa podom. Dlanove mora suočiti naniže. Sada, okrenite lijevu nogu pod uglom od 45 stepeni, i desnom nogom, pod uglom od 90 stepeni. Petama treba doći u ravnoj liniji. Lagano zakrenite vaše tijelo u desno. Proširiti gornji dio tijela, i polako savijte prema podu. Desnu ruku treba da dodiruje desnom nogom, a lijeva ruka mora biti produžen prema gore. Pretvorite svoj pogled na lijevoj ruci. Držite pozi dok ste udobno, a zatim otpustite. Ponovite na drugoj strani.

Trudnoća Modifikacije - Pobrinite se da se bave ovim asana uz zid ili stolicu pored vas za instant podršku u slučaju da izgubi ravnotežu. Također možete koristiti blok ili rekvizit za podršku donji ruku kao ti to asana. Pobrinite se da ne osjećaju pritisak na leđima ili trbuhu kad se bave ovim asana. Smanjiti širenje nogama kao trudnoća napreduje.

Najbolje je da praksa u - trimestra 1, 2, i 3

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Trikonasana

5. Utthita Parsvakonasana

Poznat i kao - Extended Side Angle Pose

Prednosti - Ovo je jedan od najboljih joge predstavlja za trudnice jer se proteže i jača noge. To pomaže da se smanji oteklina na nogama u posljednjem tromjesečju trudnoće. Kroz ovaj asana, kukove i grudi otvori. To omogućava cirkulaciju krvi i stimulira abdominalnih organa. Leđa i kičme se protezala i masira, i bol se smanjuje. Ova asana pomaže povećati izdržljivost. Ona ublažava zatvor, što je veliki problem u prvom tromjesečju trudnoće.

Kako se to radi - Proširite vaše noge i stavite ih hip-width apart. Twist petu desne noge i usmjerite prste prema van. Uzemljite se koristeći lijevu petu. Luk leve pete trebaju biti u skladu sa desnom nogom. Spustite kukove i ispružite ruke. Sada, polako savijte tijelo tako da je desna ruka dodiruje desnom nogom, a lijevu ruku proteže prema gore. Pretvorite svoj pogled prema lijevu ruku. Duboko udahnite, a zatim držite poza samo dok ste udobno. Oslobodili i ponovite na drugoj strani.

Trudnoća Modifikacije - Pobrinite se da se bave ovim asana uz zid ili stolicu pored vas za instant podršku u slučaju da izgubi ravnotežu. Također možete koristiti blok ili rekvizit za podršku donji ruku kao ti to asana. Pobrinite se da ne osjećaju pritisak na leđima ili trbuhu kad se bave ovim asana. Smanjiti širenje nogama kao trudnoća napreduje.

Najbolje je da praksa u - trimestra 1, 2, i 3

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Utthita Parsvakonasana

6. Bitilasana

Poznat i kao - Cow Pose

Koristi - Ova asana, na samom početku, ublažava leđa. Prostire kičme, i omogućava cirkulaciju krvi i spinalne tekućine. Time se smanjuje pritisak koji težinu trbuha dodaje kičme. U početku, ovo asana smiruje vaš um i smanjuje efekte jutarnje mučnine. Kao što inčni prema svoj konačni tromjesečju, pomaže beba korak u pravom smjeru glavu prema cerviks. Ona također potiče pritiskom da beba treba da se krene ka cerviksa. Međutim, morate učiniti asana pod vodstvom instruktora joge.

Kako se to radi - U idealnom slučaju, to asana se radi u kombinaciji sa marjariasana, i zajedno, asane se zove Cat-Krava. Učiniti Bitilasana, prvo morate doći na vaš četiri. Udahnite i podignite bradu da pogleda kao leđa prelazi u konveksno položaj. Zatim idite u marjariasana udisanjem i podizanjem kičmu da ga zaokružiti tako da postane konkavni. Zatim bi bradu na grudi. Ponovite dva asane alternativno u koordinaciji sa dah. Je asana mora biti učinjeno najmanje pet puta svaki za najbolje rezultate.

Trudnoća Modifikacije - Pazite da ne osjećaju pritisak na leđima ili trbuhu kad se bave ovim asana. Zaustaviti čim ti. Također možete koristiti ovu asanu za spajanje sa svojim plod. Zamislite ambalaža se oko sebe vaše dijete kao i ti ovo asana.

Najbolje je da praksa u - trimestra 1 i 3

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Bitilasana

7. Balasana

Poznat i kao - Pose djeteta

Prednosti - Ovo asana je opuštajuće poza. Opušta i leđima i um. Najbolji dio o tome je da to ne učini bez stavljanja bilo kakav pritisak na trbuh. Ova asana i savija i masira unutrašnje organe, čime ih stimulativno. Takođe oslobađa zarobljeni stres u mišićima i poboljšava cirkulaciju krvi. Pomaže bitka vrtoglavicu, umor i mučnine da je prvog tromjesečja trudnoće donosi sa sobom.

Kako se to radi - Dođite na svoj četiri. Donijeti noge zajedno, i proširiti koljena. Odmoriti trbuha na bedra i stavite stražnjice na nogama. Dozvolite čelo da dotakne tlo. Ispružite ruke, ili ih stavite pored vas, uz vaše noge, s dlanovima okrenutim prema gore.

Trudnoća Modifikacije - Pazite da ne osjećaju pritisak na leđima ili trbuhu kad se bave ovim asana. Zaustaviti čim ti.

Najbolje je da praksa u - trimestra 1, 2, i 3

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Balasana

8. Malasana

Poznat i kao - Garland Pose

Prednosti - U Malasana je još jedna poza koja radi uglavnom na nogama, posebno kukova i bedara. To im je jača, tako da oni mogu podržati svoj težak trbuh. Takođe, poboljšava cirkulaciju krvi i osigurava dobar protežu u kukove i bedra. Ona širi kukove i otvara karlice.

Kako se to radi - Čučanj na podu, vodeći računa da su vam stopala zajedno, a vaše stražnjice su sa poda. Ako su udobne, podignite vaše tijelo na lopti stopala. Pridruži dlanove u centru, i odmori laktove lagano sa strane koljena. Push kolena sa svojim laktovima širok kao moguće. Držite pozi dok ste udobno i zatim pustite.

Trudnoća Modifikacije - Pazite da ne osjećaju pritisak na leđima ili trbuhu kad se bave ovim asana. Možete koristiti jastuke ili blokove za podršku kukove dok bavljenja ovim asana u kasnijem dijelu trudnoće.

Najbolje je da praksa u - trimestra 1, 2, i 3 (uz nadzor)

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Malasana

9. Baddha Konasana

Poznat i kao - Cobbler Pose, Butterfly Pose, Bound Angle Pose

Prednosti - Ovo je još jedan nevjerovatan asana za žene da se bave. To poboljšava zdravlje njihovog reproduktivnog sistema. Bavljenja ovim asana pomaže otvoriti zdjelice. Stoga, osigurava jednostavan rad ako redovno praktikuje (ne pretjerate). Ova asana također poboljšava cirkulaciju krvi i smiruje um.

Kako se to radi - Sedi na strunjačama sa svojim nogama ispružena. Zatim, savijte koljena, i pridružite noge u centru. Ispravite leđa kao što se raskomoti. Držite noge sa svojim dlanovima. Pobrinite se da su udobne u pozi kao što ste ga držite za nekoliko sekundi. Pustiti.

Trudnoća Modifikacije - Ne bi trebalo osjećati nelagodu na leđima ili trbuhu. Međutim, ako to učinite, odmah prestati. Ako se spojevi u kuk kao da je popustio zbog trudnoće, uzemljite vaše stražnjice na jastuku. Također, roll neke ručnike i da ih stavi pod kolena da izbegne proširenje kukove previše.

Najbolje je da praksa u - trimestra 1 i 3 (uz nadzor)

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Baddha Konasana

10. Šavasani

Poznat i kao - Corpse Pose

Prednosti - Ovo asane potpuno opušta um i tijelo. To vam daje poticaj energije, gotovo odmah. Dakle, radi čuda u borbi protiv napade umora koje se dešavaju tokom trudnoće. Ova asana pomaže u borbi protiv nuspojave trudnoće, i ublažava bol, mučnina, i jutarnje mučnine. Svaki put kada tužna ili umorna, radi to asana i osjećati dobro odmah.

Kako se to radi - Lezite ravno na leđima, sa svojim dlanovima odmarajući pored tebe, okrenut prema gore. Zatvorite oči i opustite se kao što stavite ruke pored tijela. Disati.

Trudnoća Modifikacije - Kada ste trudni, možete se savjetuje protiv leži ravno na leđima. Dakle, bave ovim asana okretanjem na lijevo. Koristite jastuk ispod odrasla stomak da ga podrže. Također možete postaviti jastuk pod glavu za udobnost.

Najbolje je da praksa u - trimestru 1 (ravna leđa pod nadzorom), 2, i 3 (na lijevoj strani)

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: šavasani

E. Sigurnosne upute za trudnice Jogom

Kao i sa bilo koji oblik vježbe, ne zaboravite da se ovih nekoliko brzih predostrožnosti ako ste trudni.

1. Izbjegavajte backbends, inverzije, ramena tribinama, i dubile na glavi. 2. Izbjegavajte duboke obrte i asane za koja je predviđena leži na stomaku. 3. Zapamtite da udobnost na prvom mjestu. Ne guraj sebe. Da li samo onoliko koliko vaše tijelo vam omogućava da. 4. Koncentrat na disanje. 5. Pazi na svoje prakse. Ne zaboravite da ste brigu o dvoje ljudi - svoju bebu i sebe. 6. Obratite se lekaru i instruktora kad god se osjećate neugodno ili imate sumnje o bilo senzacija osećate. 7. Koristite rekvizite kada je to potrebno.

Trudnoća je jedno od najljepših iskustava u životu. To je snop mješoviti emocije i test vaše hrabrost. Imate čistu radost i istinsku ljubav za nešto što je napravljen od dijela vas i čovjek stvarno volite. Ne dozvolite da hormoni, emocije i bolovi bog te. Prigrliti joga - ćete ploviti ne samo kroz trudnoću s lakoćom, ali je toliko plašio rada previše. Jeste li ikada bavio ovih prenatalne joge predstavlja tokom trudnoće? Recite nam kako su ti pomoći komentarišući ispod.

load...