Zdravlje i wellness

10 neverovatnih prednosti ulja Nigerskog semena

10 neverovatnih prednosti ulja Nigerskog semena

Jeste li znali da Niger sjeme ulje može biti bolje od drugih ulja? Da, ovo ulje koje je obilno uzgaja u Etiopiji pronalazi svoj put u više namjena u rasponu od kuhanja na tretman stanja kože!

Ako je to skrenulo pažnju, pročitajte na znati kako ulje Niger sjeme može, u stvari, pomoći da tretira niz zdravstvenih stanja osim što svoju hranu više raskošan!

Niger Seed Oil - kratak:

Ovo ulje se dobija iz Niger biljnog sjemena. Biljka je biljka koja raste godišnje, a uzgaja za svoje jestive sjemenke. Oblik ovih sjemena podsjeća na one od suncokreta, ali Niger sjemenke su manji i crne boje. Ova biljka je prvobitno uzgaja u etiopske visoravni (1). Međutim, danas se uzgaja iu drugim zemljama širom svijeta, uključujući Afriku, Meksiko, Njemačka, Brazil, Nepal, Indija, kao i drugim dijelovima jugoistočne Azije. To je sve popularniji širom svijeta zbog svoje bogatstvo u raznim esencijalnih hranjivih tvari.

load...

Sljedeće su Niger sjeme ulje koristi za vas da pogledate:

1. Maslinovo ulje i zamjena:

Niger sjeme ulje je odlična alternativa za maslinovo ulje. To se može koristiti i kombiniranjem s lanenim uljem za dodatnu aromu. Ukus ulja, kada se pomeša, je velika, što je dobro za sve, uključujući salatu.

2. Dobar sastav:

Maticu Niger je poznat po dobrim sadržaj ulja. To je također dobar izvor proteina. Niger sjeme ulje je bogato linolne kiseline, a njen sastav masnih kiselina je slična onoj suncokretovog ulja.

load...

3. Zdrava hrana, Stable ulje:

Ona ima non-kisela stabilnost i takođe je niska u nezasićenih masti. Ovo je zdrava ulja i čini u odnosu na mnoge od kuhinje ulja koji postoje.

4. Treats Reuma:

Niger sjeme ulje je poznat po svojim ljekovita svojstva. Ona ima i ljekovita svojstva, a koristi se od pamtiveka do naturopati kao efikasno, prirodni lijek za reumatizam (2).

5. Treats kože uvjeti:

Ovo ulje je odličan lijek za različite uvjete na koži. Ona se koristi za liječenje problema vezanih za kožu kao što je šuga, opekotine, itd Također se koristi za efikasno liječenje sifilisa.

6. Full hranjivih tvari:

Niger sjeme ulje sadrži esencijalne hranjive tvari kao što su askorbinska kiselina, riboflavin, niacin, stearinska i oleinska kiselina, vlakana, proteina i ugljikohidrata. Ovo je zdrav ulje koje se mogu koristiti u širokom rasponu aplikacija čini.

7. Bogata mineralima:

Vaše tijelo zahtijeva mnogo esencijalnih hranjivih tvari da funkcionira kako treba i ostati zdravi. Niger sjeme ulje ima bogat sadržaj minerala kao što su kalcijum, cink, magnezij, natrij, kalij, kao i tragove bakra koji su važni za zdravlje.

8. Sadrži ljekovita svojstva:

Niger sjeme ulje ima antioksidans, Protuparazitski i anti-reumatskih svojstva. To ga čini veliki ulje za masažu kako bi različitim uvjetima kože daleko i sprečava infekcije.

9. Ublažava bolove:

Kao što je već spomenuto, Niger sjeme ulje se često koristi za masaže. To je zato što ima terapeutska svojstva da je efikasan za ublažavanje od bolova napraviti, kao i niz drugih problema sa kožom.

10. Fantastic primjesa:

Niger sjeme ulje radi jako dobro s drugim uljima. To se može koristiti za krivotvoriti drugim uljima kao što su sezama i uljane repice kao i mnoge druge. Velika stvar je u tome što daje je odlično ukus čak i kada se meša sa drugim uljima.

Evidentno je da je sjeme biljke Niger imaju brojne svrhe. Međutim, ako koristite Niger sjeme ulje u kuhinji, važno je imati na umu da ima vrlo kratak rok trajanja i postaje užeglo ako ga čuvati predugo.

Niger sjemenke se koriste da nahrani ptice i stoku. Sa toliko Niger sjemena zdravlje ulje koristi i koristi, nije ni čudo da su te sjemenke su sve popularniji svuda.

Kako ste mi se ovaj post? Recite nam komentarišući u okvir ispod!

load...