Zdravlje i wellness

10 neverovatnih prednosti limenih peelova

10 neverovatnih prednosti limenih peelova

Ne mnogi od nas znaju za zdravstvene prednosti i ishrane vrijednosti limuna pilinga. Dakle, prije nego bacanje limuna nakon stisnuti sok od limuna ili ga koristite u bilo kojem salata itd, mislim dva puta jer čak i limun pilinzi su vrlo korisno.

Prednosti Lemon piling

Pogledajmo nekoliko dobro poznatih prednosti limunove kore:

1. Poboljšava Bone Health

Limun pilinzi pomažu u poboljšanju zdravlja kostiju. Sadrži velike količine kalcija i vitamina C, koji pomažu u održavanju i poboljšanju zdravlja kostiju. Limuna također pomaže u prevenciji bolesti vezanih kosti voli osteoporoze, reumatoidnog artritisa i upalnih poliartritis.

load...

2. Treats oksidativnog stresa

Oni pomažu u smanjenju oksidativnog stresa. Limun pilinzi imaju velike količine citrusa bioflavonoide, koji su vrlo snažan izvor za smanjenje oksidativnog stresa iz tijela.

3. Otklanja Toksini:

Postoje toksičnih elemenata prisutan u našem tijelu koji ne samo da nas slab iznutra, ali i povećati ovisnost o teško pića i drugih štetnih hrana. Limun kore, zbog svog sadržaja citrusa bioflavonoide, pomoć u iskorjenjivanju ovih toksičnih elemenata prisutan u našem tijelu.

4. Fights Rak:

Jedva ljudi zna, ali Lemon pilinzi se koriste u prevenciji i liječenju raka. Sadrži salvestrol Q40 i limonen, koji pomažu u borbi protiv kancerogenih ćelija prisutan u organizmu.

load...

5. Smanjuje holesterol:

To su ujedno i pomoći u smanjenju razine holesterola u organizmu što rezultira u održavanju dobrog zdravlja našim srcima. Ovo je zbog prisustva polifenola flavonoida u limun pilinga.

6. Sprečava Srce Povezani uvjeti:

Prisustvo kalijuma u limun pilinzi pomažu u održavanju pravo krvni pritisak u našem tijelu. I pored toga, limun pilinzi pomažu u prevenciji srčanih bolesti, srčanog udara i dijabetesa.

7. Održava oralnog zdravlja i higijena:

Limun pilinzi su odlični za oralno zdravlje i higijenu. Vitamina rezultati nedostatak C u zubima u vezi problema kao što su krvarenje desni, skorbut i gingivitis. Limun pilinzi su bogate limunske kiseline koja pomaže u prikrivanju za nedostatak vitamina C i pomaže u borbi protiv ovih poznatih zuba i probleme u vezi guma.

8. Potiče Mršavljenje:

Limun kore pomaže u promociji mršavljenja. Oni sadrže komponentu poznate kao Pektin, koja je odgovorna za promociju mršavljenja u organizmu.

9. Borba kože Related uvjeti:

Limun pilinzi pomažu u prevenciji i borbi protiv kožnih problema kao što su bore, akne, pigmentacije i tamne mrlje. Slobodnih radikala igraju vrlo važnu ulogu u ovom procesu. Ovi su bogate antioksidansima koji imaju tendenciju da detoksikaciju kože vrlo velikoj mjeri.

10. Ostali Health Benefits:

Tu su i druge zdravstvene koristi od limuna pilinga kao - čišćenje jetre, jačanje kapilara, lečenje infekcije uha, poboljšava cirkulaciju krvi, smanjuje mišićne kontrakcije, prevenciju moždanog udara, itd

Najbolji način da se Eat Lemon piling:

Dozvolite mi sada predložiti najbolji način da jede limun pilinga. Samo je potrebno da zadrži limuna u zamrzivaču dok se ne smrzne. Onda ih rešetke. Sada možete dodati ove mrvice na salatu, čaj ili možete također možete jesti direktno premazivanjem sa malo šećera. Ovo je najbolji način da se i na ukus i zdravstvene koristi od limuna pilinga.

Nutritivnu vrijednost Lemon piling:

Prema USDA Nacionalni nutrijenata baza za Standard Reference,

  • Svakih 100 g dijela limuna sadrži 134 mg kalcija.
  • Svaki 100 g kore ima 160mg od Kalij minerala.
  • Sadrži 129 mg vitamina C na svakih 100 g porcija
  • Za svaki 100gm dijela, ima 10,6 g vlakana.

Dakle, sada kada znate limunove kore koristi ,.

Izvor slika: 1

load...