Zdravlje i wellness

10 neverovatnih prednosti i upotrebe esencijalnog ulja Lemon Verbena

10 neverovatnih prednosti i upotrebe esencijalnog ulja Lemon Verbena

Jeste li znali da limun verbena eterično ulje vam može pomoći da kontrolišete probavne smetnje? Da li vam je poznato da ona pruža tonik svojstva kao i? Pa, ako se pitate što limuna verbena eterično ulje ili kako ga koristi vaše tijelo, ne tražite dalje. Pročitate ovaj članak i saznajte sve o limuna verbena eterično ulje i njegove brojne zdravstvene prednosti!

Ono što je Limun Verbena eterično ulje?

Limun Verbena eterično ulje je izvađen iz 'Aloysia citrodora' biljka iz porodice verbena (1). Ona dobiva svoje ime od Lemony miris to potiče. Biljka obično raste visoko do 5 metara i uglavnom se uzgaja u Maroku, iako ima svoje korijene u prašumama Čilea. Ulje se dobija iz lišća ove biljke koristi proces destilacije para, koji je zajednički za druge eterična ulja kao dobro.

Stručna mišljenja:

Stručnjaci su napravili neke prilično pozitivne izjave o zdravstvenim prednostima limuna verbene eteričnog ulja. Njegova karakterističnog mirisa Lemony je video to se naširoko koristi u aromaterapiji. Nekim mišljenjima od strane stručnjaka baciti svjetlo na druge zdravstvene prednosti ovog neverovatnog eteričnog ulja.

load...

Renomirani medicinski aromaterapeutkinja, dr Kurt Schnaubelt kaže: "Ovo ulje paralele ružino ulje u svojoj složenosti. Jasan efekti antivirusno i sedativ citrals upotpunjene su jedan od najimpresivnijih koktela visoke utjecati na srednjem i pratiti komponente... Njegova aktivnost i koristi za endokrini sistem su neprevaziđeni. Plemenitih i skupo, limuna verbena donosi ravnotežu i komunikaciju između svih glavnih endokrinih žlijezda. "Dr. Schnaubelt radi s eteričnim uljima i njihove terapeutske efekte za prilično dugo vremena. Možete pogledati sve eteričnih ulja razmatra ga na svojoj internet stranici ovdje.

Drugi poznati medicinski aromaterapeutkinja, Susanne Fischer-Rizzi (2) dodaje: "Limun verbena ulje osvježava tijelo, stimulira moždane funkcije i povećava koncentraciju. Osim toga, limun verbena jača srce i ima efekte slične onima od balzama ulja. Darove otvorenosti prema novim mogućnostima, radost i entuzijazam su ono što ovu biljku nudi. "

Eterično ulje ima brojne zdravstvene prednosti i ima posebno umirujuće arome. Neki od popularnih limuna verbena eterično ulje koristi uključuju:

1. Antiseptic:

Ova karakteristika čini limuna verbena ulje odličan lijek za liječenje bakterijskih infekcija i osigurava da je ulje je široko koristi kao sredstvo za dezinfekciju.

load...

2. Stimulant:

Limuna verbena eterično ulje ima stimulans svojstva, što ga čine idealnim za lečenje upalnih stanja i koji izazivaju procese probavnog u vašem organizmu. To je ono što čini ovo ulje odlično za varenje.

3. Probavni:

Limuna verbena eterično ulje se koristi za zamjenu limun u hrani i mnogi ljudi su ga koristili kao efikasan probavnog agent. Njegova probavni priroda pomaže u probavu i ublažava tvrdoglav stanja kao što su loša probava, stomačne tegobe i nadutost.

4. Antispazmodičkim:

Umirujuće i opuštanje priroda ulje pomaže osloboditi grčeve. Limuna verbena eterično ulje koristi se za ublažavanje grčevitom boli i izliječiti stanja poput nasilnog kašalj.

5. Sedative:

Na opuštanje i umirujuće prirode ovog ulja je pojačana činjenicom da limuna verbena eterično ulje ima svojstva sedativ. Ovo je efikasan lek za nesanicu i poremećaje vezane za stres čini.

6. Omekšavajući:

Jedan od najefikasnijih aktuelna upotreba limuna verbene eterično ulje je kao ovlaživač. Ublažavajući svojstva ulja ne samo pomoći da vaša koža mekša, ali biste uspješno zadrži vlagu.

7. Insekticida:

Antibakterijski i antimikrobni svojstva limuna eteričnog ulja čine ga djelotvoran insekticid, koji se može koristiti za dezinfekciju svoje tijelo i drugim mjestima kao što su vaše kuhinje kao dobro. Je Lemony aroma da iza sebe ostavlja je jedna od njegovih najboljih osobina.

8. Afrodizijaci:

Još jedna zanimljiva karakteristika limuna verbene eteričnog ulja je njegova dokazanim svojstva afrodizijaka. Dakle, reći zbogom nizak libido pomoću od 2 - 3 kapi limuna verbena eteričnog ulja.

9. Sredstvo protiv groznice:

Limuna verbena eterično ulje je dobar sredstvo protiv groznice, što znači da se koristi za smanjenje groznice. Ova nekretnina ga čini korisnim eterično ulje da bi pri ruci.

10. Tonic:

Limuna verbena Eterično ulje se naširoko koristi kao tonik. Ona ima antibakterijsko, antimikrobno, insekticid, sredstvo za dezinfekciju i sedativ svojstva, što ga čini odličan tonik za većinu bolesti napraviti.

Dakle, naručiti bocu od limuna verbene eteričnog ulja danas. Osim što je terapeutski eterično ulje, to je naširoko koristi od strane kuvara dodati limun suština mnogih jela. Recite nam što mislite o ovoj neverovatno eteričnog ulja. Ostavite komentar ispod.

load...