Zdravlje i wellness

10 neverovatnih prednosti i upotrebe Babassu ulja

10 neverovatnih prednosti i upotrebe Babassu ulja

Jeste li u potrazi za višenamjensko ulje koje možete koristiti ne samo za kožu i usne, ali i za kuhanje? Ako ste mislili da je to daleko od istine san, imamo vijesti za vas.

Babasu ulje je čudo ulje koje se može koristiti za bezbroj svrhe. Što je još? Ovo ulje ne košta bogatstvo! Da li da ste interes? Čitajte na znati više o ovom ulje, koje može promijeniti način na koji gledate i način na koji se osjećate!

Babasu - kratak:

Babasu je drvo palme koja raste u sjeveroistočnom dijelu Brazila. Ova palma je izvor babasu nafte, koja se vadi pomoću hladne metoda za novinare iz matice koje rastu na njemu. Babasu ulje se koristi kao medij za kuhanje, ali ima i mnoge druge koristi kao dobro.

load...

Koristi Of Babassu ulja:

Osim što se koristi u kulinarstvu, babasu ulje ima nekoliko druge svrhe. Neki od upotrebe su kako slijedi:

  • Gorivo
  • Mazivo
  • Sapuni
  • Kozmetika

Novinarima kolač koji je ostavio iza sebe nakon što se vadi ulje se koristi kao hrana za životinje.

Ovdje su neke od prednosti babasu ulje za kožu, kosu i zdravlje koje možda niste znali ranije.

1. Skin Omekšavajući:

Nemasna ulje je odličan ublažavajući kože, posebno za masnu i suvu tipove kože. To biva lako apsorbira u kožu, čineći je mekom i glatkom. To može vlaže kožu i držite ga hidrirana. To može učiniti suha i peruta kožu glatkom i mekom; dok se može napraviti masnu kožu pojaviti zdrava i sjajna. Ulje, kada se nanosi na kožu, balansira prirodna ulja kože.

load...

2. Great Kuhanje Medium:

Babasu ulje se koristi za kuhanje godinama. Ono što ga čini veliki kuhanje je njegov sastav. Ulje sadrži uglavnom laurinske kiselina, ali i sadrži mješavinu stearinske kiseline, miristinska kiselina, palmitinska kiselina i oleinska kiselina. Ove kiseline su odlične za zdravlje i da babasu ulja sličan kokosovo ulje, koji se smatra vrlo zdravim ulja. Stoga, babasu ulje možete koristiti kao zamjena za kokosovo ulje.

3. Anti-upalno djelovanje:

Babasu ulje je ispunjen sa antioksidansima, kao što su vitamin E i fitosteroli. Ovi antioksidansi se može boriti protiv upala vrlo efikasno. To je razlog ulje se koristi za liječenje nekoliko stanja kože poput ekcema. Iako se još uvijek provodi istraživanja, može se sa sigurnošću rekao da Babassu ima anti-upalni svojstva i mogu se koristiti da leči kožna oboljenja (1).

4. Uništava slobodnih radikala:

Da li koristite babasu ulje površinski ili usmeno, vi ćete imati koristi od svog antioksidativnog svojstva. Ulje može uništiti slobodne radikale koje dovode do ozbiljnih stanja kao što su rak i preranog starenja.

5. Zaštita Koža i Healing:

Kada se koristi babasu ulja u toplom vremenu, može ohladiti kožu. U Miristinska i laurinske kiseline prisutnih u ulju topi na temperaturi tijelo ima. Dakle, kada se ulje nanosi na kožu, ona izvlači toplinu i hladi kožu. Takođe, formira prahom nalik na koži da ga štiti od zagađivača i drugih nečistoća. Opsežnog istraživanja na štakorima je dokazano da ovo ulje također se može koristiti za zaraste manjih opekotina i rezove (2).

6. Seals ispucale vrhove:

Kada se primjenjuje na kosu, ulje može poništiti štetu kosi se održati. Nanesite malo ulja od korena do vrhova nakon šamponiranje i kondicioniranje kosu. To će pomoći da se liječiti ispucale vrhove.

7. Kosu:

Nanesite malo babasu ulje prije nego što shampoo kosu. To će olakšati kosu suhoće. Nakon nanošenja i pranje sa uljem, vaša kosa će biti sjajna i sjajna. To pomaže da se obnovi izgubila elastičnost u kosi i čini se pojavljuju obiman i puna. Ovo je idealno ulje za tretiranje oštećene i lomljive kose.

8. Daje You Baby-Soft Lips:

Zaboravite o kupnji kemijsko-natovaren usne balzama. Umjesto toga, mix malo babasu ulje sa nekim shea maslac i odnose se na vaše usne. Naći ćete ispucale usne nestaju, a ti seksi, meke usne koje će biti zvezde vodilje sve oči.

9. Treats suho vlasište:

Babasu ulje ima sve sastojke za vraćanje zdravlje vaše vlasište. Kada vaš skalp je zdrava, kosa neće pasti. Umjesto toga, to će biti zdrava i sjajna. Ulje ima kiselina koje mogu raditi čuda sa suhim vlasište. Ako imate ne-bakterijski perut problem, ovo je ulje morate izabrati.

10. Veliki Carrier ulja:

Ako želite koristiti neki drugi ulje na lice i tijelo, ne gledati dalje od babasu ulja. To je velika baznog ulja i može se koristiti za ulja jojobe i shea maslac, koji su ponovo koža-friendly ulja.

Iako možda smo čuli malo o ovom egzotične ulje koje ima svoje korijene u Brazilu, to može biti lako, rekao je da je ovo ulje zvuči da se obećava za liječenje jednostavnih krojeva i opekotine. U kombinaciji s drugim prirodnim uljima tako jojobe i kokosa, ovo ulje može raditi čuda. Probajte za kosu ili ispucalu kožu, a pogledajte zapažene rezultate sami!

Sada kada znate sve o babasu koristi ulje, šta čekaš? Podijelite svoje iskustvo komentarišući u okvir ispod!

load...