Zdravlje i wellness

10 neverovatnih načina da se prirodno stigne

10 neverovatnih načina da se prirodno stigne

Gubitak težine je prioritet za neke ljude, ali da postane tanka prirodno je jednako veliki izazov. Možda ste željeni staviti na težini za održavanje svoje zdravlje i fit tijelo. Dakle, mi ćemo vam reći je najbolji način stavljanja na težini, naravno, i na zdrav način. Ali, kako da dobiju na težini na prirodan način je ono što treba da znate.

Evo 10 prirodnih načina da se dobiju na težini da možete pratiti staviti na nekoliko Kgs!

1. Pokušajte Crveno meso:

Crveno meso je visok nivo holesterola i efikasan način da se lako dobijaju na težini. Meso sadrži velike količine proteina i željeza. Mogao si samo dodati nekoliko kapi maslinovog ulja i baci svježe crveno meso u pećnici za savršeno zdrave ishrane za dodavanje težine. Najbolji dijelovi mesa, kao što je komad rebra, T-Bone, trake i goveđa pisanica, imaju dobar izvor masti. Ali ne zaboravite da izbjegli kombinovanje crveno meso sa visokim zasićenih masti - to combo definitivno nije način da se dobiju na težini na zdrav način!

2. Koristite maslac od kikirikija:

Kikiriki su prepuni proteina i masti. Ona nudi idealan obrok dio za ljude koji pokušavaju da prirodno dobijaju na težini. Jedna kašika putera od kikirikija ima oko 100 kalorija. Maslac od kikirikija sadrži vitamine kao što su magnezij, folna kiselina, vitamin B i vitamin E. Nanesite debeli sloj putera od kikirikija na cijeli pšenice kruh za zdrav doručak i da poveća svoj unos kalorija.

load...

3. Prebacite se cijelo mlečne masti:

Jednostavno rješenje za udebljaju se zamjenom obrano mlijeko s punomasnog mlijeka. Punomasno mlijeko će vam dati 60 dodatnih kalorija po čašu od obranog mlijeka. Mlijeko je puna vitamina i hranjivih tvari. Također je bogat izvor vitamina D i A. Možete uzeti punomasno mlijeko sa zobene pahuljice i žitarice. Bez obzira na to kako ga konzumirati, to će ponuditi svoje zdravlje puno dobrih!

4. Jedite voće:

Voće, posebno tropsko voće može vam pomoći dobiti na težini. Mango, banane, papaja i ananas imaju dobre prirodne šećera, što je odličan način da dobiju na težini. Ovi plodovi sa prirodnim šećerima napuniti svoj želudac i dati vam instant energiju. Možete jednostavno napraviti slatki desert dodajući ovih voća i preskakanje zasićenih umjetnih šećera. Ako vam je dosadno da jedu voće i povrće ravnice, a zatim ih staviti zajedno i uklopiti ih napraviti ukusan smoothie.

5. Awesome avokada:

Avokado je odličan način za dodavanje dobre zdrave masti u ishrani. Samo pola avokada sadrži 140 kalorija. To je također dobar izvor vitamina i minerala, kao što su visok nivo vitamina E, folne kiseline i kalija. Dakle, ne zaboravite da avokado kao salate. Možete čak i širiti ga na tost.

load...

6. Go For Cijela Pšenica Kruh:

Cijeli pšenice kruh je fantastičan način da se lako dobijaju na težini. Ako dodajete cijeli pšenice kruh u svoju ishranu, baci ga sa žitaricama. Cijeli pšenice kruh ima dovoljno hranjivih tvari da podrži zdrav doručak i dodati dovoljno kalorija. Oni također sadrže vlakna i minerale koji nedostaju u normalnom bijele hleb. Cijeli pšenice kruh kao doručak će vas ostati puna za duži vremenski period.

7. Pokušajte putera ili Ghee:

Maslac je bogata kalorijama. Ako vam dosadi mlijeka za piće svaki dan, onda nazdravimo cijeli ritam kruh sa maslacem u tihoj vatri dok se dobro spržiti. To će napraviti dobar doručak i da će vam dati sve hranjive tvari koje su vam potrebne za taj dan. Uvijek imajte na umu, maslac ima zasićenih masti, tako da jedu i uživaju u granicama. Ako ne vole maslac, možete ga zamijeniti sa ghi. Ghee je oblik pojasnio maslac. Možete koristiti gi na umjerenost u kuhanju jer je koncentriran ukus. Dodaj ukusan jaja lagano pržene na maslacu ili gi za hranjiv doručak i povećanje visokog kalorija.

8. Go Nuts:

Orasi su izbor velike zalogaje kada je u pitanju dobija na težini. Imaju dobar izvor masti i hranjivih tvari. Orasi sadrže dosta vlakana. Jesti Mixed Nuts može zadržati vam potpunu za duži vremenski period. Možete ih lako nositi u torbi na poslu ili u školi.

9. Cheesy Cheese:

Sir je moja omiljena i siguran sam da te volim da jedem previše. Najbolje je da ih možete koristiti u gotovo bilo koji od vaših omiljenih jela. Opet, ako ste ponestaje mlijeka, onda je ovo dobar izbor jer ima sve nutritivne prednosti mlijeka. Generalno, većina sireva su vrlo visoke u masnoće, tako da je potrošnja sira pomaže osobi da prirodno dobijaju na težini.

10. Dajte Krumpir Pokušajte:

Svi vole krompir! Možete dodati ove visoke bogatom ugljenim hidratima povrća u ishrani da dobiju na težini vrlo brzo. Krompir vrlo bogata proteinima, puno vlakana i također sadrže dobre količine vitamina C. Mi često zanemaruju jelo krumpir s kožom, ali zapamtite krompir imaju obilne ishrane na kožu. Jednom kad oguliti kožu off, vi odsiječe najveći dio vitamina i proteina.

Ovo su neki od prirodnih namirnica da dobiju na težini! Bilo da želite izgubiti na težini ili dobiti na težini, vi jednostavno ne mogu ići sa nezdravom hranom. Ako je nešto bogata kalorijama, to definitivno ne znači da možete jesti da dobiju na težini. Trans masti koje su majorly nalaze u prerađenoj hrani treba uvijek izbjegavati. Oni su samo pogrešne vrste hrane koja dovodi do srčanih bolesti.

Veoma je istina da pije sa šećerom pića kao što su gazirana pića i jedu pomfrit će vam dobiti na težini, ali ne i na zdrav način. Najbolji način da se dobiju na težini je uvek kroz zdrave hrane.

Slijedite ove korake da uspješno staviti na težinu na zdrav način i ostvarite svoje idealne težine.

Da li znate bilo koje druge prirodne načine da dobiju na težini? Da podijeliti s nama komentarišući ispod.

load...