Zdravlje i wellness

10 neverovatnih koristi za zdravlje Matta Rice

10 neverovatnih koristi za zdravlje Matta Rice

Da li riža ste samo ikada štrajk kao preopterećenje nezdravih ugljikohidrata? Jeste li umorni od potrebe da pronađem egzotične nove zamjene i ishranu kako bi se vaša dijeta? Ne brini više! Rustikalno i prepuna ishrane smo suzio najzdraviji vrsta riže za vas. To je Matta riža govorimo! Ovde ćemo razgovarati o Matta riže koristi u detalje.

Želite znati više? Idi i pročitati na!

Matta Rice - kratak:

Matta Rice, također poznat kao Rosematta riža, Palakkadan Matta riža, Kerala Crvena riža ili Crvenog Parboiled riža, se iz lokalnih izvora iz Palakkad regiji Kerala, Indija. Koristi se u raznim namirnicama, Matta riža može biti je kao običan pirinač, ili se koristiti za Idlis, appams i grickalice poput murukku i Kondattam.

load...

Uzgaja u gust crni pamuk tla u dijelovima Kerala i Karnataka, te žućkasto crvena zrna riže imaju svoj jedinstveni okus i ukus. Ne samo to, on posjeduje fino zemljani okus da je to velika pratnja janjetina, govedina i druge vrste mesa igra čini. Šta više, mi vam dati deset zdravstvene prednosti zaista uvjeriti da uključiti Matta pirinač u svoj sljedeći obrok!

Top Matta Rice Prednosti

Pogledati ovdje neke od najboljih Matta riža zdravstvene prednosti.

1. Nutrijenata Rich:

Osim svog jedinstvenog ukusa, crveni perikarpa ove riže sorte ima visok sadržaj hranjivih tvari. Perikarpa je zdrav vanjski sloj riže žitarica. Češće nego ne, polirana riža sorte imaju tendenciju da izgube ovu vrijednu sloj kada su ugasi da se pojavi sjajan i čist. Matta riža ili Kerala crvene riže, međutim, zadržava ovaj vanjski sloj za sve svoje prirodne dobrote. Sa povećanim količinama minerala, vitamina, vlakana i više, Matta riža ide za zlato sa svojim doprinosom na zdraviju ishranu.

load...

2. Not Just Ugljikohid:

Par-kipuće ovom riža dalje pomaže u zadržavanju ishrani, tako da možete odmoriti lako znajući da je vaš posljednji obrok nije samo puna ugljikohidrata. Odlučiti da preuzme neuglađen varijantu Matta riže, tako da ne propustite na neverovatan koristi skrivene u vanjski sloj ovih riže zrna.

3. Najbolji izvor magnezija:

Matta Rice je također odličan izvor magnezija. Magnezijum je važan makro-mineral neophodan svaki dan za dobro zdravlje. Koristi se u nekoliko enzimskih reakcija u vašem tijelu, a njegov nedostatak može dovesti do više zdravstveno stanje.

Pola šolje Matta riže ima blizu 42 g magnezij (1). Od pomaganje u živac prijenos signala u prevenciji bolesti srca i osteoporoze, magnezijum je vitalna komponenta za očuvanje zdravlja!

4. Smanjuje rizik od određenih bolesti:

Konzumiranje cijeli Matta riža žitarica može značajno smanjiti rizik od srčanih bolesti i određenih vrsta raka. Zbog manjeg sadržaja masti, zasićenih masti i kolesterola, Matta riža je srce prijateljski, držeći se važnih krvnih sudova jasno klompi i ugrušaka.

5. Smanjenje rizik od dijabetesa:

Jedan od najboljih Matta riža koristi uključuje učinkovito tretiranje dijabetes tipa 2. Dijabetes tipa 2 je jedan od najčešćih hroničnih bolesti danas, utiču ogromna populacija širom svijeta, uključujući i djecu (2). Nekontrolisanog dijabetes tipa 2 može dovesti do slabljenja morbiditet u gotovo svakom sistemu tijelo organa, što utiče i narušavanje kvalitete života.

Cijelog zrna Matta riža Pokazalo se kako bi se smanjio rizik i učestalost ove strašne bolesti u svojim potrošačima. Zbog visoke magnezija i kalcija sadržaja, posebno u njenom perikarpa, Matta riža štiti od razvoja rezistencije inzulina, i poboljšava optimalno unos glukoze, osiguravajući da ostanete zdravi i slobodni od bolesti.

6. Meets Your Daily Fiber Uslov:

Najkorisniji u središtu današnje doba brze manije hrane i rafiniranih namirnica, Matta riža ispunjava vaše dnevne potrebe vlakana pomoći probavu. Bogate vlaknima, drži svoj probavni sistem radi glatko. Vlakana pomaže daju volumen i podmazivanje sa svojim crijeva pokreta, bez obzira na svoje redovne ishrane može biti kao što je (3). Bogate vlaknima, Matta riža će vam pomoći da ga obradi! Ne samo to, visok sadržaj vlakana će vas ostaviti osjećaj puniji čak i kada jedete manje. To znači da jedeš samo pravu količinu dnevnog unosa kalorija. Upravo ono što ste tražili će vam pomoći da izgubite težinu!

7. Usporava apsorpciju ugljikohidrata:

Visokog sadržaja vlakana i poboljšava svoje anti-dijabetičar svojstva, usporavanjem apsorpcije ugljenih hidrata. Ovo pomaže kontroli šećera u krvi navalu koja obično prati visok nizak šećer vlakana obrok.

8. Izvor vitamina A i B:

Osim magnezija, Matta riže i dodaje drugih vitamina i minerala u ishrani. Njegova hranjivim tvarima bogat sloj sadrži velike količine vitamina A, a neki oblici vitamina B. To su izuzetno bitni za održavanje mnoge sisteme vašeg tijela i živi zdravo.

9. Smanjuje povišenog krvnog pritiska:

Sa svojim visokim sadržajem vlakana i nizak glikemijski indeks, crveni Matta riža može posredno pomoći da smanjite svoj krvni pritisak! Jedan od razloga hipertenzije je tendencija da jedu previše. Matta riža pomaže vam da ostanete u formi dajući vam osjećaj rane sitosti, tako da možete upravljati i donekle čak i kontrolirati svoj hipertenzije!

10. Veliki izvor kalcija:

Što je veći sadržaj kalcija u ovom pirinač takođe čini zdraviji od konvencionalnih beli pirinač da većina ljudi idu u prilog. Ovaj beli pirinač je obično izgubio većinu svojih bitnih ishrane tokom procesa poliranja. Kalcij je od suštinskog značaja u svim uzrastima i fazama života.

Igraju ključnu ulogu u rastu u djetinjstvu što je ključna komponenta u zdravstvu i mišićne funkcije, kalcij i čuva vaše kosti i zube jake i zdrave (4). Posebno od ključnog značaja za žene u postmenopauzi, Matta riža upotpunjuje svoju ishranu uz dobru dozu kalcija, štiteći vas od bolnih i glomazan bolesti kao što su osteoporoza i oslabljene kosti.

Sada kada znate sve prednosti Matta riže, ostati bez stresa, znajući da svaki obrok napravite, možete se radujem, ne samo uživanje svojim jedinstvenim i šarenim ukusa, ali i ostati u formi i zdravi sa svakom zalogaju!

Kako je ova poruka na Matta riže koristi li vam pomoći? Recite nam komentarišući u okvir ispod!

load...