Zdravlje i wellness

10 neverovatnih koristi za zdravlje i upotreba esencijalnog ulja Lavandin

10 neverovatnih koristi za zdravlje i upotreba esencijalnog ulja Lavandin

Da li ste spremni da probate aromaterapiji za liječenje depresije i stresa? Jeste li znali da Lavandin eterično ulje ima više prednosti nego svog popularnog rođaka Lavanda radi? Pa, to je istina! Vjerovali ili ne, iako nije popularan kao ulje lavande, lavandina Eterično ulje ima mnogo ljekovitih koristi.

Lavandin eterično ulje je prirodni ekstrakt hibrid Lavandula angustifolia i Lavandula Latifolia biljaka. Aromu i ljekovita svojstva lavandina eteričnog ulja su slične eteričnog ulja lavande, ali imaju brži, oštriji i intenzivnije efekte. Dakle, koji su to prednosti? Pa, hajde da otkrijemo.

Zdravstvene prednosti Lavandin ulja:

1. Antidepresiv:

Lavandin eterično ulje pomaže u borbi protiv niza psihičkih poremećaja poput depresije. Lavandin eterično ulje pomaže da se povećaju samopouzdanje, samopoštovanje i mentalnu snagu, što ga čini idealnim za ljude koji pate od depresije ili anksioznosti i drugih poremećaja vezanih stres. Mnogi naturopati i aromaterapeuti koristiti kako bi pomogli ljudima bore kliničke depresije.

load...

2. Analgetik:

Lavandin eterično ulje je efikasan analgetik koji pomaže ublažavanje simptoma artritisa. Artritis je bolna stanja i Lavandin ulje igra važnu ulogu u ublažavanju to.

3. Antiinflamatorni:

Takođe pokazuje aktivne anti-upalni svojstva. To može pomoći izliječiti većinu upalnih stanja, kao i poslastica zubobolju i virusnih infekcija poput prehlade, gripe i groznice.

4. Antiseptic:

Lavandin eterično ulje sadrži mnoge jedinjenja, koje ga čine djelotvoran antiseptik. Lavandin ulje sprečava rane, posjekotine i opekotine od okretanja septičku. Lavandin eterično ulje je utvrđeno da je posebno efikasan u liječenju tetanusa i post-kirurških infekcija.

load...

5. Cicatrisant:

Lavandin eterično ulje pomaže boginje Fade Away. Primjenom Lavandin eterično ulje može smanjiti strije, oznake operacije, masti pukotina. Lavandin eterično ulje također pomaže u smanjenju ožiljaka, pigmentacije, pa čak i akne. Dakle, pokušajte koristiti ga dobiti komplimente za besprijekoran kože!

6. Dobrovoljnih:

Lavandin ulje je aktivan dobrovoljne, što znači da ubrzava zarastanje rana. Lavandin eterično ulje može pomoći u zaštiti od infekcija i izliječiti ožiljke. Lavandin ulje to pomaže u borbi protiv infekcija dezinfekciju i cicatrizing rane.

7. Iskašljavanje:

Lavandin eterično ulje pomaže u smanjenju kašalj i očisti pluća od sluzi koja obično klompe respiratornog trakta i pluća. Lavandin eterično ulje je posebno korisno za osobe s infekcijama grudi kao što je astma, bronhitis, i drugih srodnih poremećaja. Lavandin eterično ulje ublažava tijelo bol, umor i druge simptome prehlade.

8. Utiče na živce:

Lavandin eterično ulje je efikasan utiče na živce. Nervines su agenti koje promoviraju zdravlje i pravilno funkcionisanje nervnog sistema. Lavandin eterično ulje djeluje kao tonik koji ublažava nerve i olakšava nervnog sistema. To može pomoći u sprečavanju poremećaji nervnog sistema, kao što su drhtale ruke, nervoza, Alchajmerove bolesti, Parkison bolesti i vrtoglavice. Lavandin eterično ulje jača i aktivira neurona.

9. Skin Health:

Kao efikasan antiseptik i anti-upalni agens, Lavandin eterično ulje pruža mnoge prednosti za kožu i pomaže u zaštiti od infekcija, rješavati probleme poput pigmentacije, ožiljke, pa čak i dermatitis.

10. Ostali Prednosti:

Pored svih prednosti gore navedene, aromaterapija i druge prirodne tretmane koristiti Lavandin eterično ulje. Lavandin suštinski ima izrazito umirujuće arome koja vam pomaže da se opustite i smirite svoj um. Njegova aroma pomaže u liječenju stanja poput kliničke depresije.

Upozorenja:

Iako Lavandin eterično ulje ima mnoge prednosti i mogu pomoći izliječiti različite uvjete, zapamtite da to može imati negativan uticaj na trudnice. Strogo izbjeći pomoću ovog eteričnog ulja dok ste trudni.

Dakle, zašto čekati? Zalihe bocu Lavandin eteričnog ulja kod kuće danas, i da mnoge velike prednosti koje nudi! Ako ste koristili Lavandin eterično ulje u prošlosti, podijeliti svoje iskustvo s drugim čitaocima ovdje. Ostavite komentar u okvir ispod.

load...