Zdravlje i wellness

10 neverovatnih koristi za zdravlje čaja Lemongrass

10 neverovatnih koristi za zdravlje čaja Lemongrass

Da li ste ikada imali privilegiju da limunska trava čaj? Mi smo to 'privilegija' zovu, jer koristi ovaj čaj ponude su to neverovatno!

Limunska trava je vrsta višegodišnja biljka koja je također popularno poznat kao groznica trave. Što se tiče imena, limunska trava ima miris limuna nalik, ali ukus je slađi i blaži. Ova biljka se najčešće koristi u azijskim kuhinjama dodati okus raznim jelima. Nutritivno, to je bogat izvor folne kiseline, magnezija, cinka, vitamina A i C, folne kiseline, bakar, fosfor, željezo, kalcij, kalij i mangan. Ona nosi mali tragovi vitamina B.1 Iako ne smatra sigurnom za djecu, to pronalazi upotrebu u komplementarne i alternativne pravne lijekove za liječenje širokog spektra zdravstvenih problema.

Dakle, žele da znaju kako limunska trava čaj može poboljšati vaše zdravlje velikom brzinom? Onda ova poruka bi trebala biti prva stvar koju treba čitanje!

Zdravstvene prednosti Lemongrass Tea - Top 10:

1. Potiče Probava:

Limunska trava sadrži antiseptik spojeva koji efikasno ubijaju parazite i loših bakterija napreduje unutar probavnog trakta. Promoviše varenje repopulacije dobre bakterije unutar debelog crijeva. Ovo pomaže u liječenju nekoliko probavnih problema kao što su žgaravica, zatvor, probavne smetnje, nadutost, proljev, nadutost, povraćanje, želuca grčevi i grčeve. Prisustvo antimikrobna svojstva pruža trenutno olakšanje u slučaju gastroenteritisa simptoma. Kako bi se osigurala zdrava probava, treba redovno piti limunska trava čaj.

load...

2. Čišćenje i detoksikaciju:

Čišćenje i detoksikaciju vašeg unutrašnjeg sistema je neophodna da bi vaši organi rade u odličnom stanju. Redovno konzumiranje Lemongrass čaja osigurava da je vaš interni sistem je očišćen i detoksikuju. Njegova diuretik priroda pomaže eliminirati mokraćne kiseline, toksina i loš holesterol iz tijela. To dovodi do povećanja količine i učestalosti mokrenja time vođenja bubrege čista i da radi glatko. Limunska trava čaj također čisti i pročišćava mjehura, jetre i gušterače i igra važnu ulogu u promociji cirkulaciju krvi. Dakle, pije limunska trava čaj pomaže vam da se riješi svih opasnih materija iz tijela.

3. Pomaže u borbi protiv raka:

Prema izraelskom istraživački tim na čelu sa prof Yakov Weinstein i dr Rivka Ofir, Odjel za imunologiju i mikrobiologiju, postoji mogućnost da limunska trava može imati potencijal za borbu protiv raka. Na sajtu Alternativni lekovi izjavio je da je Ben Gurion Univerziteta u 2006. Godini otkrili da su pronađene određene komponente prisutne u supstanci sa mirisom limuna, kao što je limunska trava da ubije kancerogene ćelije in vitro, ali oni ne šteti zdravim ćelijama. Studija kaže da je miris Lemongrass je bio odgovoran za podsticanje ćelije raka na samoubistvo kroz mehanizam poznat kao programirane smrti ćelije.

4. Oslobađanje od menstrualnih grčeva:

Menstrualnih grčeva se suočavaju milijuni žena, a oni su uvijek na bedu kad god počnu menstruacije. Rutina za piće vruće limunska trava caj dva puta dnevno može vam olakšati menstrualne grčeve. To je i protiv akni tonik koji se obično povećava za vrijeme menstruacije, kao rezultat hormonalnih promjena.

load...

5. Anti-Septička Svojstva:

Limunska trava ima snažne antiseptički svojstva koja tvrde istraživači su moćniji od čak streptomicin i penicilin. Kada je korišten limunska trava čaj kao dio tretmana za stafilokokom infekcija, utvrđeno je da je veoma efikasan. Stručnjaci na Kathi Keville američke Herb Udruženja su rekli da je limunska trava kada se koristi kao pranje ili kompresor se efikasno bori inficirane rane i razne infekcije kože.

6. Borbe Infekcije:

U članku objavljenom u Brazilu Journal of Infectious Diseases je izjavio da limunska trava čaj može zaustaviti napredak pojedinih vrsta infekcija. U članku je iznio da postoji mogućnost da limunska trava može biti od pomoći u liječenju gljivičnih infekcija, iako su potrebne za potvrdu takve tvrdnje klinička ispitivanja.

7. Antidepresiv:

Limunska trava čaj se koristi za ublažavanje stresa i umora simptome kao što su glavobolja i tijelo-bol i da se pomladiti cijelo tijelo. Njegova dugotrajan miris poboljšava raspoloženje i čini se osjećate opušteno i sretno, čime se promoviše pozitivan i zdrav stav. Može se koristiti pojedinačno ili u kombinaciji s drugim aromatičnim čaj okusa, kao što su jasmin ili kamilice.

8. Ima dosta Antioksidansi:

Kada slobodni radikali interakciju s proteinima, DNK unutar vaše ćelije mogu uzrokovati ozbiljne hronične bolesti poput Alzheimerove bolesti. Antioksidansi prisutni u Lemongrass zaustaviti interakcije i spriječiti nastanak takvih ozbiljnih bolesti. Njegova prirodni diuretik imovinu drži pankreasa i jetre zdrav, čime se kontrolišu nivo holesterola i držeći ih normalno.

9. Drži prehlade i gripa Na Bay:

Gripa i hladne su zajedničke zdravstvenih problema koji redovno utjecati na svakoga. Međutim, ako nastavite uzimanje šolju Lemongrass čaja svaki dan, to će sigurno takvih problema držati na distanci. Je antifungalna i antibakterijska svojstva u Lemongrass pomoći vašem tijelu da se nosi sa simptomima groznice, kašlja, gripe i prehlade. To je bogat vitaminom C, što je dobro za vaš imuni sistem i na taj način pomaže tijelu u borbi protiv takve infekcije.

Limunska trava se koristi za ublažavanje zajednički i bolovi u mišićima i za lečenje glavobolje izazvane zbog gripe i prehlade. Možete koristiti limunska trava čaj za efikasno razbije nagomilavanje sluzi i sluzi i može smanjiti bilo koju vrstu problema sa disanjem. To se posebno pomaže pacijentima astme i bronhitisa.

Možete pripremiti limunska trava ljekovito piće prateći dati korake:

  1. Kuhati 3 čena, mali cimet stick, 1 kašičica kurkuma prah i limunska trava niti u jednu šolju mleka.
  2. Procediti i ohladiti ga.
  3. Pijte barem jednom dnevno dok ne dobijete olakšanje.

10. Anti-upalno djelovanje:

Bol-drenažu i anti-upalni svojstva Lemongrass čine ga vrlo efikasan u liječenju reume, artritisa, gihta, osteoartritisa i drugih bolova u zglobovima. Anti-upalni komponente Lemongrass ograničiti enzimsku aktivnost ciklooksigenaze - 2, koji je poznato da uzrokuje bol i upale, posebno zglobova. Možete pripremiti poseban biljni mix Lemongrass miješanjem kokosovo ulje i limunska trava ulje u odnosu 2: 1. Trljala spoj preko zglobova i drugih pogođenih područja može pomoći smanjiti bol i upalu. Za najbolje rezultate, također treba redovito piju limunska trava čaj. Rezultati su vidljivi nakon tjedan dana redovne primjene ulja i piće limunska trava čaj.

Dakle, svježe limunska trava čaj ima mnogo čudesna svojstva koja mogu pružiti olakšanje od raznih zdravstvenih problema. Dakle, trebalo bi idealno da to svoje redovne piće da uživaju dobro zdravlje!

Jeste li ikada imali limunska trava čaj ranije? Kako je bilo iskustvo? Dijeliti svoj limunska trava čaj recept s nama u komentarima ispod teksta!

load...