Zdravlje i wellness

10 neočekivanih neželjenih efekata čaja Peppermint

10 neočekivanih neželjenih efekata čaja Peppermint

Pepermint-riječ priziva slike balon desni, zar ne? Ali, paprene metvice se koristi za pružanje okus i razne druge proizvode. Neki od njih su paste za zube i čaj. To je aktivni sastojak u raznim medicinskih i kozmetičkih proizvoda. Pepermint biljke obično nalaze u Europi i Aziji. Neke vrste također raste u Australiji, Južnoj Africi i Južnoj Americi. Biljka cvjeta od srpnja do avgusta. Listovi ove ukusne bilja su tamno zelene boje.

Čaj od nane je neverovatan način za uživanje u ljekovita svojstva od peperminta. To je caffeine- besplatno i poznata je po svojim ljekovitim svojstvima. Čaj se priprema od sušenih listova biljke pepermint. To jača imunološki sistem i smanjuje stres i umor. Međutim, postoje neke iznenađujuće efekte peperminta čaj koji mogu biti štetni.

10 Nuspojave Pepermint Tea:

Evo nekih od nuspojava peperminta čaj koji može učiniti da se odričem ove ukusne pice:

1. Ne preporučuje kod osoba sa Loša probava Problem:

Osobe koje pate od loše probave problem treba da konsultuju svog lekara pre konzumiranja čaja od nane. To bi moglo ometati probavne smetnje lijekove i izazvati daljnje nuspojava.

load...

2. Smanjuje Sugar Nivo:

Čaj od nane i snižava razinu šećera u krvi u tijelu. Ovaj čaj takođe može komunicirati sa svojim dijabetičar drogama. Dakle, pojedinci koji su dijabetičar treba da izbegavaju ovaj čaj ili da ga nakon konsultacije sa lekarom.

3. Alergijske reakcije:

Nuspojave peperminta čaj također može rezultirati u razvoju alergijske reakcije. Glavobolja, nestabilan noge i usta čireve su neki od simptoma pepermint alergije. Kada uočite takve simptome, izbjegavajte uzimanje čaja ili se obratite lekaru.

4. Nije preporučljivo Gastro jednjaka refluksna bolest:

Oni sa hiatal kila ili Gastro jednjaka refluksna bolest (GERB) treba izbjegavati peperminta čaj. Dok neki ljudi dobiju olakšanje od GERB simptoma, drugi prijavljuju pogoršanje njihovih simptoma uz upotrebu čaja od nane. Pepermint opušta sfinkter, ali također omogućava želucu kiseline da se vrati natrag u jednjak.

load...

5. Emmenagogue efekti:

Pepermint ulje emmenagogue efekte, što znači da bi to moglo stimulirati uterusa protok krvi i stavio trudnoću u opasnost. Iako peperminta čaj sadrži manje količine peperminta, bolje je izbjeći peperminta čaj ili se obratite lekaru pre konzumiranja čaše. Trudnice i dojilje treba da se drži podalje od peperminta u svim njenim oblicima da budemo sigurni.

6. Strong Za Bebe:

Čaj od nane se smatra vrlo jak za malu djecu i bebe. To bi moglo dovesti do otežano disanje i peckanje u ustima. Bolje je da se konsultuje sa svojim lekarom pre nego što ga na dojenčad i djecu. Bez obzira na iskušenje, izbjegavati davanje čak i male doze čaja od nane za vaše dijete.

7. Drug Interakcije:

Čaj od nane također ometa neke specifične lijekove. Drogu uzimaju za želudac kiselina, krvni pritisak, ciklosporin i dijabetes, u interakciji s peperminta čaj i izazvati neželjene efekte. Dakle, ako ste na lijekove za bilo koji od ovih zdravstvenih problema, kaže ne peperminta čaj.

8. Kontaminacija:

Food and Drug Administration (FDA) ne daje licencu za proizvodnju biljnih dodataka i čaj. Dakle, ne postoji garancija da će peperminta čaj unosite je slobodan od kontaminacije.

9. Poremećaji želuca:

Jedan od glavnih nuspojave čaja od nane uključuju ozbiljne poremećaje želuca. Proljev, bol u mišićima, grčevi, pospanost, tremor i pad otkucaja srca su neke od nuspojava potrošnje preko nane čaja.

10. Čira na želucu:

Evo ozbiljna nuspojava čaja od nane! Mnogi doktori savjetuju ljudima sa čira na želucu da se izbegne peperminta čaj. Važno je da ga treba izbegavati posebno jer sadrži mentol, koji može pogoršati čir i izazvati daljnje štete.

Čaj od nane se smatra efikasno i sigurno, kada ga koristite s oprezom. Njegova bolje da se obratite lekaru i potpuno razgovarati o peperminta čaj zdravstvene prednosti i neželjena dejstva pred doživljava svoje prednosti i mane.

Da li volite svoj šolju čaja od nane? Jeste li ikada doživjeli bilo nuspojave peperminta čaj? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta.

Reference: 1

load...