Zdravlje i wellness

10 Minuta Joga sa 7 oslobađajućih oslobađanja Asana koja će Vas podmladiti

10 Minuta Joga sa 7 oslobađajućih oslobađanja Asana koja će Vas podmladiti

Kada ste pod stresom, to izgleda kao da su zarobljeni ili u zatvoru od strane vlastite osjećaje i emocije. Možete se grozno i ​​opterećen. Ovo tone osjećaj vrstu odnosa te, a ne znate kako izaći iz njega.

Mi smo tako zbrkane se sa životom i radom da preterate sa radom naš um, a na kraju se radi više od našeg tijela eventualno mogu. Ovo uzrokuje stres. Jedan preopterećeni um ne brzo ne opustiti, što znači da ne opusti. I onda, što počnete brinuti, i briga dovodi do stresa. Stres je izuzetno nezdravo. Čini li bolestan. Ona ima negativne efekte na vaše fizičko, mentalno i emocionalno blagostanje. To čini vaš život jadan. Uzgred, kada ste pod stresom, ti imaju tendenciju da se dobije puno težine. Dakle, bitno je da se de-stres, ako želite biti i produktivan i sretan.

Kako da Yoga za pomoć da se oslobodite stresa?

Joga i stres - Kako se oni u vezi? Kada vježbate jogu, vi ćete saviti tijelo i natezanje. Ovo pomaže oslobodi sve opkoljene stresa u mišićima. To vam energiju i pomaže vam da potpuno opustiti. Isto tako, kada kombinujete disanja sa treninga, vaš um smiruje potpuno, i dalje opušta svaki bit vašeg tijela. Naravno, sve ovo se događa dok radite, ali pozitivni efekti trajati cijeli dan, što vam omogućava da imaju bolji pogled na život i čini da budete produktivniji bez vaganja te.

load...

7 Efektivna Asane U Joga Za Stress Relief

  1. Sukasana
  2. Utkatasana
  3. Uttanasana
  4. Kapotasana
  5. Ardha Matsyendrasana
  6. Salamba sarvangasana
  7. Šavasani

1. Sukasana

Takođe se zove Easy Pose. Ona ima neke sjajne prednosti. To čuva vas osnovanu i promovira svoj unutarnji mirni jer otvara kukove i produljuje vaše kralježnice, dajući vam pojačani stanje spokoja. Kada se bave ovim pozu, možete osloboditi sebe kako fizičke i mentalne iscrpljenosti, i stoga, vi ste bez stresa!

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: sukasana

2. Utkatasana

Je Utkatasana ili predsjedavajućeg Pose je, naravno, nevjerovatan asane za jačanje nogu i gornjem dijelu leđa, jer ne samo da sagorijeva masti, ali i pomaže vam fokusirati.

load...

Ovo je izazov asana koji vam pomaže de-stres. Kao što se trudimo da usavrši poze, ti su primorani da se vaš um off stres i emocije. Ova asana je izazovan i dinamičan - to će povećati otkucaje srca i pomoći da se opustite.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Utkatasana

3. Uttanasana

Ovo asana je stajao ispred krivine. To je jedan od najboljih joga poze za oslobađanje od stresa. To čuva pravilno funkcioniranje tijela nervnog sistema i poboljšava cirkulaciju krvi u cijelom tijelu. Prostire se i opušta kičme, čime se poboljšava fleksibilnost.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Uttanasana

4. Kapotasana

A puno napetosti se čuva u kukovima. Kada vježbate hip otvarači poput Kapotasana ili Pigeon Pose, to lijepo oslobađa svih napetosti. Po izgledu, ovo asana je i neugodno i intenzivno. Ali kada prihvate izazov i olakšati u nju koristeći dah da vas vodi, vi ćete imati zadovoljavajući oslobađanje stresa, uz druge prednosti od samo pustiti.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Kapotasana

5. Ardha Matsyendrasana

Je Ardha Matsyendrasana je neverovatna spinalna preokret. Obrtima djeluje kao veliki centri za detoksikaciju i pomoći u izgradnji zdrave kičme. Kada se bave ovim asana, vaš um i tijelo će se smiriti dok vaše tijelo prolazi kroz potpunu detoksikaciju, a sve stres i napetost će biti olakšanje. Vaše tijelo će raditi efikasnije.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Ardha Matsyendrasana

6. Salamba Sirsasana

A headstand, kada je poravnat ispravno, smiruje um i jača organizam. Obrnuti protok krvi olakšava anksioznost. Sa ovim asana, skloni ste da se fokusirate na dah, i vaše tijelo je u sadašnjosti. Kada se bave ovim pozu, srce je odmarao jer krv ne mora da pumpa natrag iz donjeg dijela tijela, kao što to čini kad stojite.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Salamba Sirsasana

7. Šavasani

Je šavasani ili leš poza je krajnji stres oslobađa asana. Ćete se bave ovim asana na kraju svake joge sjednice, i to je, bez sumnje, jedan od najvažnijih opuštajuće i umirujuće asana. Vaše telo se transportuje u duboko stanje mirovanja. Stoga, krvni pritisak pada, a nervni sistem se smirila. Ova asana također promovira san u slučaju svih stresa se praviš od nesanice.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: šavasani

Mi imamo jedan prekrasan život, što moramo živjeti punim plućima. U takvom scenariju, nema mjesta za stres. A čak i ako smo napravili mjesto za to, to je vrijeme da gurnuti ga. Kako? Praksa joge. Da li ste ikada praktikuje jogu za oslobađanje od stresa? Kako je to raditi za vas? Podijelite svoje iskustvo sa nama komentarišući ispod.

load...