Zdravlje i wellness

10 koristi pijaće vode na praznom stomaku

10 koristi pijaće vode na praznom stomaku

Često smo žuriti piti vodu kad god smo žedni, ili nakon obroka, ili nakon jela nešto začinjeno. Ali, da li ste znali kada točno treba piti vodu? Odgovor je - na prazan želudac.

Gotovo 70% našeg tijela se sastoje od vode, a njegove prednosti su neporecivo za dobro zdravlje. Voda je kralj našeg tijela i neophodan je za normalno i nesmetano funkcioniranje svih organa.

Voda je najbolje piće koje može ugasiti žeđ, i pije se na prazan želudac može izliječiti gotovo sve probleme u vašem organizmu. Dolje navedeni su 10 prednosti pitke vode na prazan želudac:

load...

1. Ubrzava metabolizam.

Ako ste na dijeti, pitke vode na prazan želudac može dati svoju ishranu poticaj jer to može pomoći u podizanju metabolizma za skoro 25 posto. Ubrzavanje metabolizma pomaže bržem varenju hrane, i to pomaže u mršavljenju na duge staze. To je uvijek radije da pijete najmanje četiri litre vode dnevno za najbolje rezultate.

2. Pojačava imunitet.

Svjesni smo činjenice da je od suštinskog značaja za naše ukupno zdravlje i wellness vode. Ono što takođe treba da znate je da je potrebno vode za održavanje ravnoteže tečnosti u organizmu. Što ga čini naviku redovito pitke vode na prazan želudac može dokazati da bude koristan za naš imuni sistem. Ovo vam može pomoći da se bori protiv infekcija.

3. Čisti crijeva.

Pitke vode na prazan želudac može pomoći u regulaciji probavnog trakta. I kada pijete mnogo vode, osećate potrebu da bi se isprale crijeva. Bavljenja ovim dnevno može pomoći u redovno pražnjenje i doprinosi oslobađanje od otpada iz vašeg tijela redovno.

load...

4. Pomaže u protjerivanju toksina iz organizma.

Kad god pišaš, te izbacim toksina u tekućem obliku. Što više pijete vodu, što više ići u kupatilo. Na ovaj način, možete očistiti i detoksikaciju tijela. Takođe, sprečava nadutost.

5. Sprečava Migrena napada.

Jedan od glavnih razloga ljudi pate od čestih glavobolja i migrena napada je zbog nedostatka vode u tijelu. Dehidracija je glavni uzrok glavobolje, a voda za piće u čestim intervalima, posebno na prazan želudac, može pomoći da se osloboditi od glavobolje prirodno. I ne samo to, i pije dovoljno vode pomaže u održavanju oralne ili stomatološke probleme u uvali.

6. Pomaže u Mršavljenje.

Pije više vode, a na dijeti može pomoći da izgubite težinu brzo kao voda nema kalorija na sve, i piju ga u čestim intervalima će vam pomoći u održavanju stomak pun. Također, nema negativnih posljedica. Budući da pije puno vode pomaže u ubrzavanju metabolizma, pomaže pri sagorijevanju kalorija brže.

7. Makes You Feel gladan.

Što je voda za piće pomaže u redovito čišćenje crijeva, također čini da se osjećate gladni ujutro, tako da možete imati svoj doručak na vrijeme.

8. Briše Ten.

Pije puno vode je najlakši način da dobijete jasne i sjajne kože. Fleke ili tamne mrlje su obično dolazi zbog nakupljanja toksina u organizmu. Voda može pomoći ukloniti ovih neželjenih toksina iz organizma. Redovito pražnjenje creva također pomoći u postizanju čisto kožu. Pitke vode na prazan želudac može pomoći u ubrzavanju procesa.

9. Pomaže u povećanju energetske.

Ako se osjećate pospani ili spor, pitke vode na prazan želudac može učiniti ako se osjećate aktivan odmah. Stimulira crvenih krvnih zrnaca da raste brže, što rezultira u više kisika i energije.

10. Čisti Colon.

Pije čašu vode na prazan želudac može pomoći da se osloboditi od nagomilanih mulja i omogućava brže apsorpciju hranjivih tvari. To dovodi do zdravije debelog crijeva i sveukupno zdravom tijelu. Na ovaj način, pitke vode na prazan želudac ima brojne prednosti.

Japanci su bili prvi koji će uvesti terapiju vode u svijetu, a oni su to slijediti religiozno. Piju vodu odmah nakon buđenja, a ova terapija je podržala različite studije kao dobro. Ovdje je pravi tutorial o tome kako možete pratiti terapija vodom.

  1. Čim se probudite ujutro, popiti litru vode pre pranja. Ako ste početnik, možete početi sa manjom količinom.
  1. Nakon vode za piće, možete očistiti i oprati zube. Izbjegavajte jesti ili bilo oko 45 minuta za piće.
  1. Nakon toga, možete imati svoj doručak.
  1. Nakon svoje redovne obroke, ne pijem ništa za dva sata. Onda opet popiti litru vode.

Ovo vam pomaže mnoge bolesti u uvali, a možete primijetiti novu energiju i svježinu u roku od nekoliko dana. Terapija vodom ima moć da ozdravi krvni pritisak, gastritis, zatvor, i dijabetes bez neželjenih efekata na sve.

Počevši od ove terapije mlakom vodom će pomoći dati maksimalnu korist. Možete dodati i sok od limuna u mlakoj vodi i piti na prazan želudac. To će pomoći detoksikujete vaše tijelo. Nadam se da ćete pronaći iznad post koristan i informativan. Dijeliti svoje mišljenje u komentarima okvir ispod.

load...