Zdravlje i wellness

10 Imunitet povećava joga Asanasa kako bi se rešio hladnog i gripa

10 Imunitet povećava joga Asanasa kako bi se rešio hladnog i gripa

Male promjene u vremenu i svih onih s umjerenom ili pad imuniteta završiti sa upale grla i prehlade. I iako se čini zajedničko bez velikih poremećaja u svom životu, to može biti vrlo neugodno. Ona crpi tvoju energiju i ostavlja potpuno iscrpljen.

Šta je hladno?

Maleni živi organizam, virus, uzrokuje ovu bolest. Postoji preko 200 vrsta virusa koji mogu izazvati prehladu. To je rinovirus, međutim, da uzrokuje oko 40% od prehlade.

Kako se prehlade Start?

Ako netko oko vas je zaražen virusom, možete ga se previše, što znači prehlade su zarazna. Jednostavan kontaktne površine, kao što su žlice, kvake, tastature, ili bilo koji dodiruje usta ili nos, može prenijeti virus drugoj osobi. Virus prehlade je u vazduhu, tako da ako imate bolesnu osobu koja kine oko vas, vi ste obavezni da završe sa hladnim.

load...

Virus vezuje se za sluznice nosa i grla. Jednom kada imuni sistem dobija signal, on šalje bijelih krvnih zrnaca da napadnu virusi.

Kako li Joga Pomoć Za Cure hladno?

Joga pomaže vam pobijediti hladno jer balansira simpatičkog (odgovor / borba) i parasimpatički sistema (ostatak). Također, imuni sistem je potrebno bijelih krvnih zrnaca da im pomogne u borbi protiv virusa. Ove bijelih krvnih zrnaca se obično kruže u timusu, koji se nalazi u grudi. Dakle, uz pomoć joge asana (uglavnom inverzije), možete izvući ovih bijelih krvnih zrnaca u glavu i vrat, uz mlaz svježe krvi, a to pomaže da se osloboditi pogođenim sinusa i zagušenja.

10 Osnovni Asane U Yoga Za Cold Relief

  1. Uttanasana
  2. Adho Mukha Svanasana
  3. Ustrasana
  4. Viparita Karani
  5. Setu Bandhasana
  6. Danurasana
  7. Halasana
  8. Matsjasana
  9. Salamba sarvangasana
  10. Šavasani

1. Uttanasana

U Uttanasana ili Stalna Naprijed Bend, kako se zove, poznato je da poboljša cirkulaciju. Ona pomaže da se pošalje novu seriju krvi u glavu, čime brisanje iz blokade i sinusa. To oživljava nervnog sistema i ublažava stres i napetost.

load...

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Uttanasana

2. Adho Mukha Svanasana

U Adho Mukha Svanasana ili dolje pas Stretch je asana, gdje se vaše srce stavlja iznad glave. Tu je i obrnuto sila gravitacije što se događa kada to uradite, i to pomaže u pravilnom cirkulaciju limfe i krvi. Blaga inverzija omogućava slobodan protok bijelih krvnih stanica u cijelom tijelu i pomaže da se ocedi sinusa.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Adho Mukha Svanasana

3. Ustrasana

Ova asana također zove Camel Pose, otvara grudni koš i briše sve prolaza. Bitno je da se pokuša disati koliko god možete dok ste u ovoj pozi. To će pomoći otvoriti sve blokiran područja koja izazivaju hladnoće.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: ustrasana

4. Viparita Karani

Noge Up The Wall Pose je odlična poza u praksi u borbi protiv respiratornih bolesti. Kada se bave ovim asana, vi ćete shvatiti da ste oslobođeni od glavobolje ili backaches koji prate prehladu. Bavljenja ovim asana smiruje um i čini vas jak kao tijelo bavi hladno. Ova asana pomaže imune ćelije za kretanje kroz vaše tijelo.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Viparita Karani

5. Setu Bandhasana

U Setu Bandhasana ili most poza je svestran asanu. To je odličan način da se otvori grudi. Takođe šalje svježe krvi u glavu, što pomaže otvori sinusa. Ova asana i aktivira timus žlijezde, jedan od glavnih organa imunološkog sistema.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Setu Bandhasana

6. Danurasana

Je danurasana ili Bow Pose daje leđa, grudi, vrat i stomak dobar istezanje. Takođe, otvara prsa i vrat. Dakle, to će poboljšati disanje kada ste prehlada. Ovo asana je odlična za opuštanje, pogotovo ako se nađete u stanju da spavaju zbog hladnoće.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: danurasana

7. Halasana

Ova poza je vrlo korisno za one koji pate od upale sinusa. To poboljšava cirkulaciju krvi u tijelu i uspostavlja jasan put za detoksikaciju. Ovo eliminira patogene i povećava imunitet, stoga vam pomaže da riješi svoj hladno.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Halasana

8. Matsjasana

Kada pretpostaviti da je to asana, grudi se podiže, a grlo je otvorio. Ovo poboljšava disanje i pomaže izliječiti prehladu.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: matsjasana

9. Salamba Sirsasana

To bi moglo izgledati kao jedan od najsloženijih i komplikovane yoga asana. To revitalizira vaše tijelo i pomaže vam detoksikaciju kao stagnira krv juri iz prste i filteri kroz vaše srce i dalje se kreće za odvod glavu. Ova asana i podiže imunitet i pomaže vam da se bore hladno.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Salamba Sirsasana

10. Šavasani

Je šavasanu je duboko odmara pozu. Ponekad, kada imate hladno, sve što trebate učiniti je da se odmori svoje telo. To energizira ga i pomaže da bolje boriti protiv prehlade uzrokuju virusi.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: šavasani

Da li ste ikada praktikuje jogu za hladno olakšanje? A hladno, sinusa, ili gripa, iako takva osnovna bolest, zaista može donijeti te. Sljedeći put se ne osećate dobro, da malo jogu uz uzimanje uobičajena doza lijekova. Osjećat ćete se puno bolje.

load...