Zdravlje i wellness

10 efikasnih kućnih lijekova za liječenje Tingling Sensation

10 efikasnih kućnih lijekova za liječenje Tingling Sensation

Da li se često suočavaju peckanje ili utrnulost u rukama i nogama? Da li vaša peckanje kože kad izađete na sunce? Peckanje i ukočenost su poremećaji koje mogu izazvati pravu pometnju u vašem životu. Ali onda, šta izaziva ove uslove? I koji su pravni lijekovi za to?

Želim da imaš odgovore? Onda nastavi sa post!

Uzroci peckanje:

Peckanje je često stanje koje većina ljudi doživljavaju u svom životu. Oni su obično privremeni i rezultat su neugodno položaja ili pritisak koji na određenom dijelu tijela. Karakteristika "iglama" efekta obično biva sa neaktivnosti.

load...

Iako je obično privremena, možete patiti od izbijanja peckanje, a ponekad čak i hronične peckanje. Ovo je rezultat duboko ukorijenjene probleme kao što su oštećenje živaca, što također može izazvati peckanje senzacije. Drugi uzroci uključuju bakterijske infekcije, toksične izloženosti, pa čak i predispozicije za dijabetes. Trnci senzacije također može dovesti do drugih simptoma kao što su utrnulost, bol i svrab (1).

Uzroci utrnulosti:

Utrnulost je još jedna manifestacija peckanje i obično se javlja na isti način. Živac pritiska ili neaktivnosti ili oštećenja je vodeći uzrok ukočenost. Ponekad drugim uvjetima kao što su tetive bol i ponavljaju pokreta sindrom dovesti do ukočenost u prstima ruku i nogu kao dobro. Ponekad, nedostatak cirkulacije krvi može dovesti do utrnulost i trnci senzacije (2).

Prirodnih lijekova za tinglings U rukama i nogama:

Sada kada znamo o uzrocima, pogledajmo neke kuće lekove za peckanje i utrnulosti! Sljedeći put kada se taj "iglama" senzacija, možete pokušati jedan od ovih jednostavnih saveta!

load...

1. Kretati:

Obično, peckanja i utrnulosti su uzrokovane sjedi u istom položaju za velike pauze. Najbolji tretman za to pokušava neke osnovne proteže ili ostvarivanja malo za poboljšanje cirkulacije krvi (3).

2. Pravilnom položaju:

Često naš pogrešan stav ili nedostatak kretanja može izazvati utrnulost i peckanje. Neugodno držanje može ograničiti cirkulaciju krvi, što dovodi do obamrlosti. Nepravilno držanje i može dovesti do bolova u leđima i peckanje senzacije u bešici ili abdomena. Dakle, sljedeći put kada se nalaze na računalu ili gledate televiziju, budite sigurni da zadržava pravo (4) držanje.

3. Rest:

Kontinuirana aktivnost također može izazvati peckanje u nogama i rukama. Dakle, najbolji način za liječenje takvih slučajeva je da legne i da lijep kip (5).

4. Joga / Fizioterapija:

Jedan od najboljih načina da se olakša peckanje i ukočenost redovito vježbanje joge. Joga pomaže smiriti tijelo i um, a istovremeno također pomaže poboljšati i stimulišu zdrav cirkulaciju krvi. Prema tome, može značajno pomoći u smanjenju peckanje i ukočenost (6).

5. Vitamin B- Complex:

Ovo je jedan od najboljih domaćih pravnih sredstava za epizodnih ili hronične peckanje ili utrnulost. Nedostatak vitamina B12 je jedan od najčešćih razloga za hronične peckanje i ukočenost (7).

Međutim, da li prvo obratite se lekaru pre konzumiranja ili uzimanja ikakvih dodataka vitamina.

6. Izbjegavajte kofein:

Još jedna korektivne mjere možete uzeti je izbjegavanje prekomjerne potrošnje kave. Kofein dehidrira tijelo i ometa cirkulaciju krvi, što dovodi do utrnulost i peckanje. Tako je, izbjegavajte kofein i izbjegli peckanje (8).

7. Uključiti magnezijuma u ishrani:

Magnezijum je esencijalni mineral koji rješava ne samo problemi poput nesanice, ali i pomaže nervozan i kardiovaskularne funkcije sistema optimalno. Možete razmisliti o dopuni svoju ishranu sa magnezijumom, jer pomaže poboljšati cirkulaciju krvi, što smanjuje peckanje i ukočenost (9).

8. Koristite NSAIL:

Ponekad, utrnulost ili peckanje može biti uzrokovan nešto zlokobno poput sindroma karpalnog tunela. Možete koristiti nesteroidni protuupalni lijekovi za liječenje peckanje i ukočenost (10).

9. Donja šećera u krvi:

Još jedan razlog za peckanje i ukočenost je dijabetes. Uobičajena pojava povezana sa dijabetesom, zove dijabetička neuropatija, može dovesti do bol, trnci i ukočenost u prstima na rukama i nogama. Dakle, pokušati jesti hranu koja vam pomoći nižim šećera u krvi (11).

10. Limit Alkohol:

Iako možda biti prilično drag nedeljni čašu vina, možda želite da razmišljaju o odustajanju. Studije su dokazale da su trnci i utrnulost također može biti uzrokovana alkoholizmom. Dakle, jedan od najboljih načina da se smanji osjećaj je da se ograniči količina alkohola staviš u sistem (12).

Nadamo se da će ovi pravni lijekovi pomoći da riješi to iritira peckanje! Da nam kaže o bilo kakvim drugim aktivnostima koje koristite za riješi ovo stanje, podijeliti svoje iskustvo ovdje. Ostavite komentar ispod!

load...