Zdravlje i wellness

10 efikasnih kućnih lijekova za lečenje grlića spondiloze

10 efikasnih kućnih lijekova za lečenje grlića spondiloze

Da li pate od cervikalna spondiloza? Da li je bol koji izjeda iz dana u dan? Zahvaljujući našim siromašnim položaja, ovo stanje je sada postaje normalan i zdrav kao dana dodavanje. Dakle, ako ste u potrazi za upravljanje cervikalna spondiloza, a ne pustiti ga prestići svog života, ova poruka je za vas!

Dati čitanja i pozdravljam cervikalne spondiloze danas!

Šta je Cervikalni Spondiloza?

Cervikalni spondiloza je oblik artritisa koji utiče na kralješka na vratu. Obično, tu je habanje kostiju i hrskavice u vrat. Ranije, samo stariji su bili žrtve, ali ovih dana stanje se vidi na djecu i mlade kao 14.

load...

Mi obično visi naše glavu dok radite na laptop i mobilnih telefona, zar ne? Ovo stavlja puno pritisak na kralješka na vratu i donosi na ovo stanje, iako možda neće biti primjetno simptome u ranoj fazi za većinu.

Cervikalne spondiloze simptomi uvijek pogoršati s vremenom, ali, na sreću, te se može kontrolirati i upravlja za zdrav život. Samo pratite ove prijedloge i da se vratim na svoje najbolje zdravlje!

Početna lekove za grlića maternice Spondiloza:

1. Redovno vežba je ključ:

Cervikalne spondiloze se obično događa zbog nedostatka redovnog vežbanja (1). Tako da se i trese i opustiti one krute mišiće vrata i ramena. Možete isprobati glave rotacije, rame sleganja i dodirom uha do ramena. Ključ je redovno radi ovo. Posvetite svaki dan da ostvare najmanje 10 minuta. Hodanje, plivanje i biciklizam su također veoma preporučuje. Međutim, ako patite od jakih bolova pritom bilo vježba vrat, predlažemo da zaustaviti i razgovarati sa svojim lekarom.

load...

2. Hot And hladne obloge:

Drugi način da se smanji na cervikalne spondiloze je korištenje tople i hladne obloge alternativno na svom vratu i ramenima (2). Šta vruće obloge učiniti je poboljšati cirkulaciju krvi i opustiti protezala mišiće. Hladne obloge pomoći tako što smanjuje upalu i oticanje. Međutim, izbjegavajte vruće obloge ako je zahvaćeno područje je crvena i iritirana i hladne obloge, ako imate loše cirkulacije.

3. Epsom Salt Kupaona:

Ovo je neprocjenjiv način za liječenje cervikalne spondiloze bol i ukočenost. Epsom soli kupke čuda u ozdravljenje kao magnezijum prisutan u slanoj balansira pH u organizmu. To zauzvrat smanjuje ukočenost, otekline i upale (3). To donosi niz bol u vratu i ramenima. Sve što trebate učiniti je uzeti nekoliko žlice Epsom soli i dodati vode za izradu paste i odnose se na vrat i ramena. Držite ga na 15 minuta, oprati i osjetiti razliku. Također, nemojte natapanje ako imate bubrega i srčanih problema, ili ako patite od dijabetesa.

4. Češnjak:

Beli luk je super hrana za tebe, kaže Ayurveda, pogotovo ako imate bolove i bolove zbog problema sa zglobovima i artritisa. To je zato što je dobar anti-upalni agens i analgetik (4). Dakle, jesti dva sirova čena belog luka na prazan želudac svako jutro s vodom. Također možete koristiti ulje kuhana sa čena belog luka iznad zahvaćenog područja, a zatim toplu kupku za olakšanje.

5. Kurkuma:

Kurkuma je poznata po svojim anti-upalni svojstva koja je neverovatan lijek za cervikalni spondylosis.Turmeric da povećava cirkulaciju krvi (5). Ovo pomaže poboljšati pokret smanjenjem ukočenost mišića, obično povezuju s CS. Možete dodati kurkumu na mlijeko i piti ili konzumiraju kurkuma tablete. Su radili dobro.

6. Sezam:

Ovo je jedan od najboljih biljnih preparata za cervikalne spondiloze što je zaista efikasan u liječenju ukočenost i bol prouzrokovana cervikalne spondiloze. Susama su skladišta kalcijuma, mangana, magnezijuma, cinka i bakra. Oni također sadrže vitamine K i D (6), koje su dobre za vaše kosti i zglobove. Možete masaža toplim sezama ulje i pratite ga s toplom oblog za smanjenje bol u vratu.

7. Ginger:

Đumbir je odličan lek za cervikalne spondiloze. Bogata je anti-upalni svojstva. Ona također pomaže poboljšati cirkulaciju krvi, čime će se srušiti bol i upalu u vezi sa stanjem.

Možete uključiti đumbir u ishrani kao čaj od đumbira, i koriste đumbir ulje za masažu vašem području vrata.

8. Jabukovo sirće:

Jabukovog sirćeta (7) ima bogato protuupalno svojstva koja čine odličan za upravljanje cervikalne spondiloze. Takođe smanjuje i smiruje upale vratu i bol.

Na način da se koriste jabučni ocat je namakanjem papirnim ubrusom u njemu i postavljati ga preko vrata za nekoliko sati, dva puta dnevno. Također se možete potopiti u kadu vode u koju su dodate 2 šolje jabukovog sirćeta.

9. Cayenne Pepper:

Cayenne paprika pomaže ublažavanje simptoma cervikalne spondiloze, jer sadrži supstance pod nazivom kapsaicin (8). Kapsaicin ima moćan bol smanjuje i anti-upalni svojstva. To su nebesa poslala za smanjenje boli i upale u tkivu. Dodajte malo aleve paprike u prahu maslinovo ulje i masaža u kožu. Pokrivaju područje sa zavojem. Ostavite da djeluje nekoliko sati (ili čak i preko noći) za olakšanje.

10. Indian Lilac Ili Neem:

Neem je snažan anti-upalni agens i prirodni analgetik koji leči bol u vratu i oticanje. Nanesite debeli, topla pastu od nima na svom vratu i osjećati bol nestati.

Lifestyle Changes:

Ne sjede u istom položaju za dugo vremena - potez oko i uzeti pauzu. Ako vaš šef misli, promijenite svoj posao. Nemojte podizati teške predmete i držati podalje od 'vata' navođenje hrane kao što su riža, rafiniranog brašna i pasulja. Držite držanje ispravno izbjegli daljnje štete na svoj kralješka. I zapamtite, slušati svoje tijelo i napraviti ove promjene sada pred cervikalne spondiloze ste potpuno poravnava.

To su bili najefikasniji domaći pravni lijekovi za grlića maternice Spondiloza Bol. Molimo vas da ne zaboravite komentirati u okvir ispod! Mi bi rado čuti od vas!

load...