Zdravlje i wellness

10 efikasnih kućnih lijekova za katarakte

10 efikasnih kućnih lijekova za katarakte

Katarakta je bolest koja se javlja u starosti. To je u osnovi zamućenje očne leće, koja djeluje kao prepreka, što jasno prikazivanje teško. Katarakte dogoditi prirodno starijim osobama. Kroz njihove živote, njihove oči su bili izloženi direktnoj sunčevoj svjetlosti i ultraljubičaste zrake. Stvaranje radikala u očima, to na kraju dovodi do nastajanja katarakte. Ipak, ovo je daleko češća pojava kod pušača i dijabetičarima.

Top 10 Početna lekovi katarakte:

Iako katarakte može biti uklonjena kroz operaciju, postoji nekoliko home pravni lijekovi koji mogu biti jednako korisno. Pogledajmo:

1. Pijte Mrkva sok:

Činjenica da šargarepa pomoći da se popravi vid je čest i poznata činjenica. Šargarepa je bogata vitaminom A. Šargarepe alkohola sok redovno drži oči zdrav. Takođe, sprečava katarakte na duge staze.

load...

2. Limun i ruža vode oka kap:

Uzmite bočicu i napunite mješavinom ruže vode i sok od limuna u jednakim iznosima. Sada, dobro miješati ih. Uzmite oka kapaljkom i napunite ga na maksimalno ograničenje. Sada, stavite kap ove mešavine u oba oka. Ćete osjetiti osjećaj pečenja zbog čega oči mogu vode. Ali, ovo je efikasan tretman za katarakte.

3. Konzumirati anisa:

Redovno konzumiranje anisa može izliječiti katarakte. Troše najmanje 6 grama anisa na dnevnoj bazi, dva puta dnevno, pa ćete vidjeti pozitivne efekte anisa u kratkom vremenskom periodu.

4. Jedite Raw Garlic:

Jedu 2 do 3 čena sirovog belog luka dnevno pomaže u čišćenju i poboljšanje vida. Ako mislite da je vaša vizija postaje zamagljen vrlo često, a zatim pokušajte ovaj dom lijek da ga ispravi.

load...

5. Pijte bundeve sok:

Slično sok od šargarepe, sok od bundeve također nudi efikasan tretman i prevenciju katarakte. U stvari, to je cvijeće bundeva od kojih sok se vadi. Ako ne želite da pije sok od bundeve, uvijek možete sipati sok preko očiju i držati oko 15 minuta na redovnoj osnovi.

6. Med kapi za oči:

Korištenje meda kao sredstvo lečenja katarakte je postojala još od vremena faraona. Med se prepoznaje kao prirodni antioksidans. To se efikasno bori infekcija i bolesti. Primjenom meda u oči u obliku kapi za oči mogu biti od velike pomoći u liječenju katarakte.

7. Jedite Bademi:

Potopiti neke bademe u vodi preko noći. U jutarnjim satima, oljuštite ih i jesti ih. Možete pratiti ovo uz čašu mlijeka. Ovo ne samo da pomaže u lečenju katarakte, ali i poboljšava vid.

8. Korijander I anisa preparata:

Već znamo da anis je koristan u liječenju bolesti oka. Ali, kada se anisa i korijandera u prahu pomiješati sa malo smeđeg šećera, to postaje moćan spoj koji se mogu konzumirati svakodnevno prirodno liječenje katarakte.

9. Jedite Špinat:

Spanać je vrlo korisno za naš organizam. Sada smo vam reći da je spanać je dobro za vaše oči kao dobro. To je zato što spanać ima karotenoida, koji su propisani retine u našim očima.

10. Zeleno povrće:

Povećati unos zelenog povrća u ishrani, posebno one koje su bogate vitaminima C i E. Ovi pomoći u poboljšanju vida oči i sušenja katarakte.

Slijedite ove top 10 katarakte kući pravna sredstva da izbegnete oči upravlja. Dijeliti vaš feedback ispod u komentarima.

load...