Vijesti

Top 9 neželjenih efekata Stevije

Top 9 neželjenih efekata Stevije

Stevia, koji se nazivaju kao "Meethi Patti 'in Hindi je popularna biljka koja se koristi kao prirodni zaslađivač stoljećima sada. Njegova Botanički naziv je Stevia rebaudiana. Njegova vuče svoje porijeklo u Paragvaj, ali sada se nalazi u cijelom svijetu.

Listovi ove biljke su slatki da probaju, a ukus se zadržava na duže od običnog šećera. To se uglavnom koristi u kozmetičkoj, ljekarna i prehrambenu industriju. To je ne-kalorija, non-tov biljka sa niskim ugljikohidrata.

Stevija je blagodat za osobe koje boluju od dijabetesa i pretilosti. Kada je potrebno da se smanji šećer iz ishrane, ali tvoj sladokusac je nemoguće kontrole, možete okrenuti prema stevije. Ali je upotreba stevije nije slobodan od nuspojava.

load...
Ovdje su glavni Stevia neželjenih efekata koje bi trebali biti svjesni prije nego što se odlučite da ga uključiti u svoju ishranu:

1. Alergijske reakcije:

Anafilaksije, izuzetno teške alergijske reakcije je uočena uz upotrebu stevije. Iako ovo je vrlo rijetka pojava, anafilaksija može biti opasno. Osobe sa već postojećim zdravlje alergije na krizanteme, neven ili tratinčice su skloniji ovom alergije. Ako ste alergični na stevije, onda ćete doživjeti simptome kao što su osip, mučnina, vrtoglavica, opšta slabost organizma, pištanje i sl

2. Probavnih tegoba:

Od svoje niske šećera, ugljenih hidrata i ne-tov, stevija je popularan u industriji mršavljenja. Konzumiranje rafiniranih stevija dovodi do lažan osjećaj sitosti, što bi moglo dovesti do komplikacija u dugoročno. Steviosid, glavne komponente stevije, može iritirati stomaku rezultat u nadutost, smanjen apetit i nadutost.

3. Drug Interakcije:

Uvijek postoji šansa da interakcije lijekova ako uzimate dodatke i zamjene. Ako ste mlađi od tretmana za dijabetes, podalje od stevije dok ne konsultuje sa svojim lekarom. Stevia može čak dovesti do povećanja nivoa krvnog pritiska.

load...

4. Bol u mišićima:

Ovo je još jedan nuspojava da se posmatra u slučaju potrošnje stevije. Bol u mišićima bez očiglednih razloga i za produženu sati dovodi do nelagode. Iako nije često prijavio, bol u mišićima je jedan od najboljih nuspojave korištenjem stevije.

5. Utrnulost:

Dok bol u mišićima je oko nelagodu, suprotan efekat - ukočenost, je također jedna od nuspojava korištenja stevije. Osoba doživljava utrnulost na dugi rok upotrebe proizvoda.

6. Neplodnost:

Neplodnost je jedan od ozbiljnih neželjenih efekata stevije. To bi moglo biti zbog hormonalnih neravnoteža, što je dovelo do direktan uticaj na proces začeća.

7. Jajnika Rak:

Rak jajnika je razlog za zabrinutost i stevije se zna da ga aktiviraju. Upotreba umjetni zaslađivač je mogla dovesti do stvaranja kancerogenih tumora jajnika.

8. Vrtoglavica:

Vrtoglavica može biti paralizirajuće! I stevija može dovesti do ozbiljnih slučajeva vrtoglavice. Ako konzumirate stevije i doživite vrtoglavicu pravopisa, ne zaboravite da ne voze!

9. Hormonskog disbalansa:

To se vidi kao glavni razlog iza druge nuspojave korištenjem stevije. Hormonalna neravnoteža nered metabolizam, što rezultat zaokret u fluktuacije u težini, raspoloženje i emocije u cjelini. Ako su pogođeni hormona rasta, što bi se moglo primijetiti zaostajanje u rastu ili nenormalan rast kao dobro. Također, prekomjerna proizvodnja ćelija može rezultirati u formiranju tumora dovode do raka. Imajte na umu da pravilno hormonalna ravnoteža je važno za savršen funkcioniranje tijela i organa i stevije može zezati s tim!

To su bili neki od stevije nuspojava. Osim ovih efekata, stevija je zdrava alternativa za bijeli šećer. Obratite se lekaru i razgovarati o stevije prednostima i neželjena dejstva prije dodavanja ga na dijetu. Vaš lekar je "idite na" osobi kada je u pitanju vaše potrebe zdravstvene zaštite. On će vam savetovati na osnovu razine hormona i drugih vitalnih statistika vašeg tijela. Isto tako, ako uzimate bilo koje druge dodatke, molimo vas da obavestite svog lekara pre nego što krene u upotrebu stevije.

Da li više volite umjetnih zaslađivača više od bijelog šećera? Šta zaslađivači voliš, ako je tako? Snimiti komentar i javite nam vaše mišljenje.

load...