Vijesti

Top 25 najljepših cigareva cveta

Top 25 najljepših cigareva cveta

Marigold je hardy, biljka koja pripada porodici Compositeae. Postoji oko 56 vrsta nevena naći širom svijeta. Nevena ima 2 rodova koji se nazivaju Kadifica i neven. Neven uključuju afričke i francuski nevena dok Neven uključuje lonac neven. Cvijet cvjeta u bojama kao što su zlatna, narančasta, bijela, crvena i žuta, ali žuta i narančasta su one koje se najčešće nalaze. Obično, različite vrste nevena cvijeće su poznati kao "Herb Sunca" i predstavljaju simbol strasti i kreativnosti.

Marigold je jedan od najpopularnijih cvijeće za uređenje dvorišta. Njegova rezanog cvijeća se intenzivno koristi za izradu vijencima za vjerske i socijalne funkcije. U Indiji, neven se nudi bogova i boginja tokom Durga Puja, kao i na drugim festivalima. Neven cvijet nosi i pozitivne i negativne značenje. To je skraćenica za sunčeve svjetlosti, što označava novi početak, ali u isto vrijeme također je povezana sa ljubomorom, okrutnost, tuga i bol. Neke kulture također povezuju ovaj cvijet sa smrću, jer igra važnu ulogu na Dan mrtvih. U Welsh tradiciji, neven je koristiti za predviđanje vremena. Zatvoren cvjetovi značilo da je oluja bila na putu. A napitak napravljen od nevena latica se mislilo da pozove vilama kada utrljava na kapcima.

Ovdje su Top 25 Neven cvijeće popularan izbor.

1. Kadifica Vikendica Crvena:

Vikendica crvena je jedna, jarko crveni, pet latica cvijet sa zlatnim centar i žutim rubovima. Ovaj hibrid biljka je prvi put uzgaja u Meksiku. Latice su u obliku spade sa kvadratnim tipova. Čini se od ljeta do mraza na 5 metara visok biljka. Cvet ima kompaktan, tamno zelene i FERNY lišće koje ostaje netaknuta tokom perioda cvetanja. To najbolje nastupa u suncu u dobro drenirana tla. Cvet je dugotrajan, što ga čini savršenim da se koristi kao rez cvijet. Redovno trim da produži svoj cvetanja periodu. Ovo je jedan od prekrasnih nevena cvijeće će zasjeniti bilo koji francuski neven sorte.

load...

2. Baileya multiradiata:

 Baileya je tender divlji neven koji izgleda sjajan tokom proljeća. To je porijeklom iz pustinje južne SAD-a i Meksika. To uspijeva u neplodne i pjeskovitom tlu. Cvet je izuzetno delikatna i ne može stajati ni najmanji mraz. Raste u izobilju u proljeće za nekoliko tjedana kada su nove biljke niču iz sjemena. Ovo showy, dugotrajan, svijetlo žute cvijet javlja na skoro lišća stabljika iznad sivo-zeleno lišće. Cvijet okreće papirast sa godinama.

3. Calendula officinalis:

Calendula officinalis je veseo, svijetao lonac nevena koje nastaje u evropskoj i mediteranskoj regiji. To je jednostavan za rast nevena, ali najbolje uspijeva u umjerenom klimom. Postrojenje imajući ovaj cvijet je izdržljiv i otporan na sušu. Ona nosi polu dvostruko cvijeće u nijansama krem, bronca, žuta i narančasta usred srednje zeleno lišće. Cvet je vrlo atraktivan za pčele i leptire. Latice imaju jaku pikantnog okusa i koriste se u medicinske i kulinarske svrhe. Calendula officinalis ne trpi intenzivne topline i umire u toku toplo i vlažno vreme.

4. Calendula officinalis Bon Bon Mix:

Bon Bon je patuljak neven pogodna za lonce i granice sadnje. Tvornica proizvodi veliki bračni, pom pom u obliku cvijeća u kajsije, narandžasta i žuta boja. Cvijet razvija najbolje u hladnim temperaturama, ali ne mogu stajati topline. Njegova latice su jestive i mogu se koristiti iu svježe i suho obrazaca kolača ukus, pudinga i salate.

load...

5. Calendula officinalis Bon Bon Orange:

Bob Bon narančasta je kompaktan, potpuno dvostruko cvijeta naranče sa tamno zelenim lišćem. To bi izgledati lijepo kao rez cvijet. Raste na i off tokom sredine ljeta do sredine jeseni. Redovito šlepovanja će potaknuti kontinuirani cvetanja.

6. Calendula officinalis Bon Bon žuta:

Bon Bon žuta je kompaktan, patuljak neven. To je potpuno dvostruko cvijet u blijedo krem ​​do svijetlo žute boje. Ovo je u prekrasnom kontrastu sa svojim bogatim zelenim lišćem. Ovaj 4 inča cvijet cvjeta nonstop od kasne jeseni do proljeća u blagoj zimi. Izgledalo bi divno kao rez cvijet a koristi se i kao šareni ukras za salate. Cvijet će učiniti dobro u vlažno tlo, ali zahtijeva dobru drenažu.

7. Caltha palustris:

Caltha palustris je višegodišnja biljka koja je porijeklom iz regijama sjeverne hemisfere. Ova sočna biljka nosi sjajna, u obliku srca lišće i klastera jarko žute, ljutić kao cvijeće. Cvijet ima 5 latica i zaobljenim čuperak zlatno žute antera koje nose polen. To je mounded gustom potiče. Listovi se koriste i kao potherbs. Za to, potrebno je da ga kuhajte nekoliko sati i promijeniti vodu između. Ovi ne bi trebalo da se jede sirovo. Grow Caltha palustris u blago vlažnim ili vlažnom kiselim zemljištima pod punom suncu.

8. Kadifica podigne Antigua Orange:

Ovo nevena je porijeklom iz Meksika i Centralne Amerike. Antigua narančasta je loptica za golf u obliku, 3-inčnim cvijet u jarko narandžastoj boji. U FERNY lišće ima karakterističan aromatičan miris. Biljka raste do 30 cm visine i 30 cm širine. To će izgledati odlično u kontejnerima i mješovitim granica što je kraće proizašla rezano cvijeće. Cvate nonstop cijelog ljeta.

9. Kadifica podigne Discovery Orange:

Discovery Orange je energičan i floriferous biljka koja proizvodi velike cvijeće narančasta tokom ljeta. Ovo zbunaste biljka nudi velike, dugotrajnim cvijeće koje cvijeta kontinuirano tokom cijele godine. Njegova tamno zelene lišće emituje karakterističan miris kada slomljen. To će biti odličan biljka u pozadini će biti zasađeno na granicama, u masovnim sadnju i u kontejnerima.

10. Kadifica uspravno Doubloon:

Doubloon ima veliki, u potpunosti dvostruko, zlatno žute pom pom cvijeće na čvrst stabljike. To je jedan od najotpornije nevena i veoma je otporan na atmosferske prilike, uspravno iu kiši i jakom suncu. Cvijeće trajati jako dugo vremena, bez obzira na vremenske prilike.

11. Kadifica podigne Discovery žuta:

Discovery Žuta je spektakularan svijetle žute dvostruko cvijet koji cvjeta na patuljaste biljke. Žuti cvetovi u kontrastu dobro sa tamno zelena FERNY lišće. Francuzi nevena i dalje vrlo čisto i uredno zadržavajući svoj ogromni cvjetanja. Cvet ima izvanredne pouzdanost i može tolerirati i topline i hladnoće.

12. Kadifica podigne Inca žuta:

Inca Marigold ima dvostruko, pom pom u obliku žutih cvjetova koji nastaju lijepo među tamno zelena lišća. Cvjeta oko 3 cm u promjeru. Cvijet se koristi i za odbijanje insekata. Inca Žuta obavlja najbolje u dobro drenirana plodno tlo i najbolje odgovara za cvijet kreveta ili kontejnerima.

13. Kadifica erecta Moonstruck serije:

Moonstruck je afričkog nevena biljka koja nosi ogroman, kupolaste žute ili cvijeta naranče glave na jakoj, kompaktan vremenu dokaz stabljike. Je čvrst biljka ostaje izuzetno uniformi tokom leta. Njegova zbijene latice pružaju otpor od kiše, što moonstruck jedan od najvažnijih nevena vodootpornog. Ovim divnim cvijećem ostati čvrsto, svježe i šarene, bez obzira na vrijeme. Ako se redovno deadheaded, oni će nastaviti da cveta do mraza.

14. Parka Whooper Žuta Marigold:

Parka Whopper je hibrid miks od najvećih nevena Bloomers (ime nepoznato). Dvostruki cvatnje, žuto cvijeće su punjeni sa kratkim quilled latice koje se simetrično i lijepo zaobljeni. Poseduje i ekstra čvrst proizilazi da se odupre teškim vremenskim uvjetima poput kiše i ljetne oluje.

15. Janie Deep Orange Marigold:

Janie Deep je jedan od najsjajnijih naranče Pincushion cvijeće se javlja na kraju stabljike. Ovo dramatično mrsio neven podsjeća na karanfil u svom izgledu. Ima mirisna, FERNY listovima koji ostaju tamno zelene boje tokom sezone. Cvijet najbolje postavljene u ispred granice, ivica i u posudama svih oblika i veličina. Njegova voće nije ornamentally značajna.

16. Kadifica erecta Sweet Cream:

Slatka krema ima prekrasan kremast cvijeće koje krase čvrst, srednje, kompaktan 16 centimetara biljke. Ovo bijelo hibrid je velika, široka 3 inča cvijet koji cvjeta rano i nastavlja sve do mraza. To je atraktivna za leptire, pčele i ptice. Ona ima superiornu lonac i vrt performanse i idealan je za granicu i cvijet krevet zasadi. Cvijet zahteva redovno zalijevanje, ali ga ne Overwater.

17. Kadifica Patula Aurora svijetlo žute:

Aurora svijetlo žute je gusta dvostruka višegodišnji koji je porijeklom iz Velike Britanije. Cvijet je prekrasan spoj tople crimson i sjajan žuta koja cvjeta iznad grudve tamno zelene, duboko podijeljena lišće. Cvijet cvjeta od kraja proljeća do rane jeseni u sunčanom mjestu. To je robustan, bez problema biljka koja grana energično. To je najmodernije svih francuskih Marigolds.

18. Kadifica Patula Bonanza žuta:

Bonanza žuta je zeljasta biljka posteljinu sa uspravnom širenje navika. Ovaj francuski nevena proizvodi širine 2 cm, potpuno crested dvostruko cvjeta u svijetle boje limuna. Njegova lišće ostaje gusta pravo na zemlju. Trim off cvijet glave nakon što su blijede ohrabriti više cvjeta kasno u sezoni. Njegova mirisne lišće je topline i mraz otporan i zahtijeva prilično nizak održavanje, što je odlično za amatere u vrtu.

19. Kadifica Patula Disco Orange:

Disco Orange je francuski neven s velikim, jarkih boja jednom cvjeta koji se imati u obilju na vrhu kompaktnih postrojenja. Ovaj hibrid Marigold je uvedena od strane njemačke sjeme kompanija Ernst Benary. Ona nosi snažno aromatično, podijeljena lišća i tamno zelena lišća što nije mnogo vidljivo u pogonu. To je biljka idealan posteljinu. Ovaj svijetle cvijet naranče svakako će oživjeti vašu dnevnu sobu.

20. Kadifica Patula Safari Red:

Safari Red je "tip Anemone" neven sa brojnim dubokim narandžasto-crvene, zlatne vrhom laticama. To je hibrid između američkih Marigold i pečat Marigold. To je velika, fino podijeljeni 4 inča dugo lišće. Njegova korijen emituje supstanca koja odvraća korijen nematode, što ga čini savršenim postrojenja za nematode podložni povrća. Cvet je odlična za rezanje i savršen je za pripremu buket. Safari Red je prilično postrojenja za lako održavanje i vrlo je jednostavan za rasti.

21. Kadifica Patula Safari Scarlet:

Safari Scarlet je pola Hardy godišnji francuski nevena koji Cvate od ranog ljeta do rane jeseni. Potrebno je manje od godinu dana da se potpuno cvetaju. To je bogata mahagonija-narančasti dupli cvijet sa žutim tipova. Cvet je u obliku zvijezde sa svijetlim zelenim listovima. To dobro raste u direktnom suncu i preferira srednji nivo vode.

22. Neven Mr. Majestic Double:

Gospodin Majestic je jedan od showiest francuskog nevena. Robustan i čupave biljke gušila u potpunosti dvostruko cvetovi sa zlatom i mahagonija striping što mu daje upečatljiv ukupni efekat. To veoma liči na original gospodin Majestic heirloom- jedina razlika je u tome da je gospodin Majestic Dvaput je pakiran do vrha sa laticama. To će napraviti snažan izjavu ako posađeno u krevet i granica. To je uistinu jedan od najljepših francuskih neven.

23. Marigold Colossus:

Kolos je francuski nevena razne pripadaju Kadifica roda. To je dinamičan, bi boje cvatu u naranče i duboke crvene boje. Cvet je prilično velika u veličini, baš kao loptica za golf. Ona je okružena prekrasnim sjajnim lišćem.

24. Kadifica Patula Safari Bolero:

Safari Bolero je francuski nevena u Safar serije koja proizvodi bordo cvijeće sa zlatom centrima. To će napraviti vrhunski show u saksijama, vrt, pa čak i kao rez cvijet. Safari Bolero je svih vremena omiljeni nevena zbog njegovih lijepih prikaz boja i njene hardy prirode.

25. Kadifica erecta Inca Primrose:

Inca Primrose je potpuno dvostruko, kremasto žute cvet koji zadržava svoju latica pakuje sve sezone dugo. Biljka je vrlo visok, kao i drugi Inca sorti, što je to vrlo dobra otpornost na vremenske uvjete i izdržljivost. Nastavlja da cvetaju u toplim i povoljne temperature. To je topline tolerantan i može izdržati razdoblja suše.

Sa toliko nevena koje možete izabrati, tu je sigurno neki koji će uhvatiti vaše fancy. Javite nam koji ti si voleo ili zasadio!

load...