Vijesti

Top 25 lijepih orhideja cvijeća

Top 25 lijepih orhideja cvijeća

Orhideje su jedan od veoma volio cvijeće koje predstavljaju luksuz, ljepotu i snagu. Oni su lijepe i delikatna cvijeća sa oko 880 žanrovima i 250000 različitih vrsta. Izgled mudar, izgledaju sasvim suprotno od normalne cvijeće zbog svojih geometrijski obliku latica, što ih čini veoma poželjno i egzotične. Orhideje se smatraju 14. Godišnjice cvijeće. Pink orhideje prenijeti naklonost, bijele orhideje označava čistoću, crvene orhideje predstavljaju ljubavi i razumijevanja i žute orhideje predstavljaju plodnost. Oni dodaju eleganciju i ljepotu u cvjetnih aranžmana i dekoraciju.

Top 25 Prekrasna Orhideja Flowers

1. Brassavola Orhideje:

Brassavola orhideje su porijeklom iz nizine Srednje i Južne Amerike. Oni su zelenkasto bijelog cvijeća i emituju neodoljivu citrusnim mirisom. Jedinstveni stvar u vezi ovog orhideja je da emituje svoj miris samo noću da privuče pravu moljac. Ovaj cvijet je nadimak kao dama noći. Oni imaju zelenkaste sepals i latica i imaju bijele i žute cvjeta. Cvetovi su u obliku zvijezde i mjerenje od 1 do 4 inča u veličini. Cvijeće traje skoro 30 dana. Cvate na i off tokom godine i još mnogo toga u zimskom periodu.

2. Catasetum:

Catasetum orhideje su jedan od najvažnijih jedinstven i neobičan orhideja. Muški cvjetovi Catasetum su showy cvijeća sa velikim cvjeta i proizvode se u slabom osvjetljenju dok one ženske su manjih dimenzija. Oni imaju velike, debele pseudo žarulje s atraktivnim fan tankim lišćem.

load...

3. Cattleya:

Cattleya orhideje je otkrivena 1824. Godine i jedna je od najpopularnijih orhideja cvijeće danas. Imaju oko 48 vrsta i uglavnom nalaze u Zapadna Indija i Meksiko. Jedan stručak ove orhideje nosi oko 2 do 8 cvijeće mnogih kombinacija boja. Cvijet cvjeta najbolje u svijetle svjetlosnim uvjetima. Koristi se kao divan zatvoreni biljka, kao i rezanog cveća. Cvate u bojama kao što su crvena, ružičasta, bijela, žuta i narančasta. Cvijet cvjeta dva puta godišnje i traje nedelju dana i može ponovno cvatu brzo ako dobiju dovoljno svjetla.

4. Cycnoches:

Ova orhideja cvijet je član Catasetum plemena i ima divan miris. Oni cvatu u žute, crvene i zelene boje. Ovi cvijeće će biti prekrasan dodatak vašem vrtovima. Oni cvatu u ranu jesen i imaju nevjerovatan latica ventilator u obliku.

load...

Preko Pinterest

5. Dendrobium:

Dendrobiums su jedan od najvećih rodova orhideja, ima oko 1200 vrsta. Oni čine najveći i najraznovrsniji "catch-all" orhideje roda. Oni su prilično raznolik rod i može rasti u bilo kojem stanju životne sredine. Oni rastu na jakom svjetlu, uglavnom ljeti, te da relativno dugo vremena da raste u zimskom periodu. To najbolje raste u srednje do jarko svjetlo. Neki cvatu u drugim doba godine. Ova prekrasna cvijet cvjeta u svakoj kombinaciji boja - privjesak poput stabljike mirisnog cvijeća. S obzirom da je dugotrajan cvatu cvijet se obično koriste cvjećari da bi buketi. Ona dolazi u širokom spektru boja poput bijele do ružičaste, pa čak i zelene i ljubičaste.

Preko Pinterest

6. Epidendrum Orhideje:

Epidendrum orhideje su jedan od najstarijih orhideje sa oko 1.000 vrsta u svijetu. Uglavnom raste u suptropskim i tropskim regijama SAD-u i Argentini. Oni su prilično lako rasti i imaju trske kao pseudo sijalice koja raste delikatne mirisnih cvjetanja. Većina ovog roda ima epiphytes a neki su lithophytes. Cvijet kreće se od jedne četvrtine inča do šest centimetara u promjeru. Neke biljke rastu pseudo mjehurića dok drugi posjeduje štap kao što proizlazi.

7. Maxillaria:

Maxillaria je veliki rod sa preko 400 vrsta orhideja. Oni su porijeklom iz Sjeverne Amerike i dobiti njihovo ime od latinske riječi maksila, što znači vilici. To je zato što je većina cvijeća ove vrste imaju vilice poput izgled. Usne ove biljke ima lučni jezik kao što je izgled i 3 režnja što rezultira u čeljusti kosti kao što je izgled. Cvijeće imaju jedinstvenu sposobnost da brzo raste. Tvornica proizvodi brojne cvijeće, posebno malih cvijeće i svijetle zeleno lišće. Većina ovih orhideje ove vrste su veoma mirisna.

8. Vanilla:

Vanilija orhideja je orhideja koja se bavi proizvodnjom vanilije. Oni su neobičan vrsta orhideja kako rastu kao loza.

9. Miltoniopsis:

To je jedan od najljepših orhideja cvijeće i ima vrlo ugodan miris. Miltoniopsis orhideje izgledaju vrlo osjetljiv sa svjetlo zelenim travnatim lišće i lijepe, razmetljivo cvjeta. To je divno proljeća do ljeta cvjetanja orhideje. Oni su također poznat kao kukavica orhideje. Tvornica proizvodi duge, tanke listove i cvijet varira u boji i veličinama. Oni će napraviti dobru kuću biljke.

10. Cymbidium:

Ovo je velika, nemirna orhideja koja nas oduševljava s visokim šiljcima natovarena cvijećem. Orhideje ima oko 44 vrsta i obilato se nalazi u Himalaji. Biljka raste skoro 3 metra i cvet ima manji pseudo sijalice koje su na vrhu s dugim tankim lišćem koji ogrnuti da formira atraktivna biljka lišće. Cvijet šiljak raste iz dna sijalicu i ima mnogo cvijeća po dužini. Obično raste u periodu od novembra do aprila u ranim izvorima i zime. To najbolje raste na temperaturama u rasponu od 50 do 70F. Budući da je lako da se brine biljka, ona se nalazi u izobilju u zatvorenim vrtovima.

Preko Pinterest

11. Miltassia:

Miltassia je intergeneric orhideja - Miltonia prešla sa Brassia. Oba ova cvijeće proizvesti veoma mirisne, multi boji cvijet poznat kao Miltassia.

Preko Pinterest

12. Vanda:

Je Vandas su divan i jedinstven orhideje i često se uzgaja u košare sa svoje korijene visi u sredinom zraku. Orhideje zahtijeva svijetle svjetla i visoka vlažnost i cveta nekoliko puta godišnje. Ona ima oko 50 vrsta i majorly naći u Aziji, Australiji i pod tropskim područjima. Tvornica proizvodi remen kao zeleno lišće i proizilaze iz AXIL zrelog lišća. Boja i veličina ove orhideje zavisi od njegove vrste.

Preko Pinterest

13. Spathoglottis:

Spathoglottis su zemaljski orhideje sa ljubičastim razmetljiv cvijet. Cvijet se uglavnom uzgaja u vrtu područjima zbog svoje veličine. To dobro raste u vrlo niskim temperaturama previše.

14. Phalaenopsis:

Phalaenopsis je moljac orhideje i to je najčešće dostupan orhideja. Nalazi se u cijelom svijetu, ali obilno se nalazi u Java i South Seas, Queensland Australija i Filipinima. Ovo je jedna vrlo lako rasti i je savršen izbor za početnike koji žele da rastu orhideje. Oni imaju veliki, blistavi cvijeće i dolaze u različitim bojama. Cvijeće može biti bijela, jedan u boji, prugaste i primećen. Većina vrsta ima nekoliko cvjetova po stabljici, dok neki imaju jedan ili dva po stabljici. Oni imaju okrugli mesnati listovi i nove lišće rastu od centra biljke. To je vrlo popularan za svoje dugotrajne sposobnosti i veliki, šareni cvjeta. Oni rastu relativno brzo i limenke cvijet dva puta godišnje.

Preko Pinterest

15. Monkey Face Orchid:

Kao što ime sugerira, ovo orhideja liči lice majmuna. Ona pripada rodu Drakula Simian i raste u šumskom području jugoistočne Ekvador i Peru planine. To naučno ime majmunske odnosi se na majmuna lice Wile Dracula se odnosi na 2 duge mamuze da visi. Cvijet ima citrusni miris i miriše kao zrele naranče, kada je u potpunosti cveta.

Preko Pinterest

16. Bee Orchid:

Ova orhideja liči na žensko pčela posjeti ružičasti cvijet da privuče pažnju muškog pčela da se pari sa cvijet. Kada dođe do oprašivanja pčela je prekrivena polena koji se širi oko sebe kao da leti, oprašivanje drugi cvijeće u pokretu. Naučno ime je Ophrys apifera i uglavnom se nalazi u Engleskoj, Irskoj, i Wales.

17. Bird je šef Orchid:

Ovo je jedna predivna roza orhideja cvijet pripadaju Phalaenopsis roda. Cvijet traži jedinstven za jedini razlog da izgleda kao glava mala ptica je čuvao nektar cveta.

Preko Pinterest

18. Bela čaplja Orchid:

Ova neobična orhideje cvijet se zove bela čaplja Orchid, to naučno ime biti Habenaria zrače. Cvet ima neobjašnjivu sličnost u beli granat, šireći svoje paperjaste bijele krila i da je spremna da poleti. Ovo bijele orhideje proizvodi 3 zamjena sijalice i može se lako množe ako rukuje na odgovarajući način. To je značajno razlikuje od bijele resama orhideje. Nalazi se uglavnom u Koreje, Rusije, Kine i Japana.

Preko Pinterest

19. Lady Slipper Orhideje:

Lady Slipper orhideje imaju veoma čudan izgled. Imaju cipelicu, torbica u obliku labellum u kojem je oprašivanje insekata zaglaviti. Ovaj veliki Bloom se sastoji od šupljeg torbicu, podržan od strane Sepal i 2 latice i nose šaroliko lišće što ih čini izgledaju upadljivo lijepa. Oni su uglavnom zemaljske. Lithophytic cipelicu orhideje uključuju četiri žanrova Paphiopedilum, Phragmipedium, Cypripedium i Selenipedium. Ova orhideja raste u sve vrste svjetla, uključujući niske, srednje i svijetle. Cvijet najbolje raste u 50 do 70 stepeni. Multi cvjetne sorte proizvesti nekoliko cvjetova u jednoj stabljici.

 20. Dove Orchid:

Ova orhideja također podsjeća na živo biće sakriven unutra. Cvijet izgleda kao ptica golubica. Naučno ime je Peristeria Elata.

21. Flying Duck Orchid:

Leti patke naučno ime je Caleana glavni. To je prilično mala orhideje, površine oko 50 cm. Ova biljka raste u istočnoj i južnoj Australiji. Cvijet liči na patku u letu. Ova orhideja cvijeće cvjeta uglavnom od jeseni do sredine zime. Cvijet se oprašuju preko muškog testera muve. Orhideje brzo zatvara zarobivši vrsta lisnih osa čim insekte dodirnuti labellum orhideje a.

Preko Pinterest

22. Anguloa:

Anguloa je predivna orhideja koji se obično zove Tulip Orchid zbog sličnosti sa tulipani. Cvijet raste u srednji na jakom svjetlu i na hladnom temperature srednje temperature s visokom vlagom. 2 do 4 lišće se uzgajaju iz baze svakog pseudo sijalicu i traju oko 1 cm. Listovi su listopadne i baciti na početku svakog novog rasta. Cvijeće imaju voštani izgled i cvatu u bojama kao što su žuta, bijela, zelena i crvena. Imaju 6 cvasti po pseudo sijalica i može narasti do 12. Sepals imaju lukovičasti oblik i zakrivljeni prema unutra koja daje sličnost tulipan i imaju duge, tanke listove. Ima veoma jak cimeta kao miris. To su uglavnom nalaze u južnoameričkih prašuma regiji.

Preko Pinterest

23. Oncidium:

Oncidium se također naziva The Dancing Lady orhideja i nudi mnoštvo malih cvjetova u skupine od 50 ili čak i više. Ona dolazi u bojama kao što su žuta, trobojku i crvena. To miriše poput čokolade što ih čini još neodoljiva. Cvet treba izobilju sijeva i redovno zalijevanje da raste. To je vrlo osjetljiva i sklona truljenja zbog svoje velike pseudo sijalica i obilno korijenje. Stoga je vrlo važno da biljke dobro hidrirani. To uspijeva na nekoliko sati direktne sunčeve svetlosti svakog dana. Ova biljka može izdržati temperature od čak 100 stupnjeva, ako drvo ima dovoljno kretanja vazduha. Oni su predivno mirisno i mogu dodati divan komentar na svoj unutarnji vrt.

Preko Pinterest

24. Sarcochilus:

Sarcochilus je minijaturna orhideja porijeklom iz Australije. Oni su lithophytes i napreduju na vlažnim uslovima, bez isušivanja. To su vrlo male veličine, raste u pramenovima i cvatu u proljeće. Postoji oko 15 vrsta ovog ljeta cvatnje orhideje. Ovo cvijeće se uzgaja u istočnoj Australiji. Raste u sjenovitim mjestima s puno kretanja zraka i brzo pražnjenje pijesak. To je prilično lako rasti orhideje i da će napraviti divan dodatak vašem dnevne sobe. Sarcs imaju atraktivan mesnato lišće i proizvoditi vrstu racemes s puno cvijeća. Ima vrlo ugodan miris.

25. Odontoglossum Orhideje:

Odontoglossum orhideje su jedan od showier cvijeće iz porodice orhideja. Ime je izvedeno od grčke riječi odon što znači zub i Lossa što znači jezik. Ove orhideje su mirisni i proizvesti cvjetovi sa ogrlicom sepals i laticama. Cvate u bojama kao što su bijela, žuta, smeđa, crvena, ljubičasta i malo boje mješavine.

Preko Pinterest

Nadam se da ovaj članak je bio prilično zanimljiv i pomogao ti svaka informacija orhideja cvijet. Molimo vas da padne komentar ako ih ima.

load...